Mama’s en papa’s lobbyen namens jou!

Ben jij zo’n vader of moeder die alle ballen in de lucht houdt, en creatief oppasoma, opvang en thuiswerken aaneenrijgt om die leuke of uitdagende baan te combineren met die bloedjes van kinderen? Vraag je je af hoe lang er nog vergaderd wordt door politici en ambtenaren voordat Nederland het gewoon regelt – werken en gezin met een normaal adrenalineniveau combineren?

Voor en door werkende ouders

Vanaf dit jaar is er een vereniging van, voor en door werkende ouders die zich 100% gaat inzetten voor het verbeteren van jouw leven als werkende ouder. Niet door met elkaar anekdotes te verzamelen, een klaagmuur te bouwen of een mening te hebben hoe het ideale gezin eruit ziet. Maar door continu en effectief te lobbyen bij de beslissers in Den Haag.

Te zorgen dat al die regeltjes die brede scholen onmogelijk maken, verdwijnen. Te zorgen dat we de schooltijden uit 1900 gebaseerd op kinderen die meedraaien op de boerderij, aangepast worden aan het leven anno NU. Om te zorgen dat kinderopvang betaalbaar wordt en blijft (!) – en bovenal voorhanden is. Want kinderopvang is een lucratieve business, en toch ontbreekt in die markt kennelijk de prikkel om meer, betere en gevarieerde opvang aan te bieden. En dat klopt dus niet!

Werkende moeder en politiek

Vier papa’s en mama’s die voor hun werk al jaren rondlopen op het Binnenhof en de politiek van alle kanten kennen hebben daarom de Vereniging Goedgeregeld voor Werkende Ouders opgericht. Eén van hen is Wendy de Wild (36). Zij is al ruim tien jaar professioneel lobbyist en combineert met dit initiatief haar privé frustraties en werkervaring. Omdat voor haar oudste dochter geen naschoolse opvang beschikbaar was, moest ze of minder gaan werken, of een informele oppas voor 30 uur inhuren. “Mijn werk combineren met 2 kinderen op ‘n dagverblijf vond ik nog redelijk te doen – gelukkig heb ik geen onregelmatige werktijden. Maar de ellende van schooltijden, schoolvakanties en eindeloze wachtlijsten voor BSO maakten me echt boos – geen wonder dat zoveel ouders een stapje terug doen qua baan!”

Dus heeft ze samen met drie vaders en moeders een club opgericht waar hopelijk alle werkende ouders lid van worden, zodat ze met de kracht van 1 miljoen een vuist kunnen maken in politiek Den Haag. Een vereniging die alle regeltjes en wetgeving aan de kaak wil stellen die een hobbel vormen voor betere schooltijden, betere kinderopvang, betaalbare oplossingen en gelukkiger kinderen en ouders.

Dus… word lid op www.vereniginggoedgeregeld.nl. Volg ons @goedgeregeldvwo op twitter. En maak met ons die hele grote vuist!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven