Mama’s Marathon boek, de hardloopgids voor moeders

Het opvoeden van kinderen, dat is soms net topsport. Wat zeg ik, soms? Tel daar je baan maar eens bij op, en het huishouden. En ergens lag er ook nog een sociaal leven op je te wachten… Heel wat ballen in de lucht te houden dus. Eigenlijk zijn werkende moeders net profvoetballers. Maar dan zonder de massages en het topsalaris. O, en we hebben ook net wat vaker een bekerwedstrijd. Dan is het wel eens een uitdaging om tijd voor jezelf in te roosteren! Kom jij nog wel aan jezelf toe, mama? Want ook daar moeten we af en toe aan werken. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan Esther Roelofs, werkende moeder én schrijfster van het boek Mama’s Marathon.

Lees ook: Feit of fabel: hardlopen is niet goed voor je

mama's marathon boek

Loop jij nog achter de feiten aan?

Loop jij alleen hard als je nodig naar de wc moet? Zonde! Hardlopen is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Als je nodig even moet ontstressen is sport daar heel geschikt voor. En hardlopen zeker! Even met je hoofd in de frisse wind in plaats van boven dampende pannen of een poepluier. Dat doet iedereen goed, en zeker een drukke mama. Het probleem is alleen: hoe vind je daar nog een gaatje voor in je schema?

Als de was nog moet worden gedaan en je wilt nog even wat doen voor je werk, maar ook de blagen moeten weer naar het voetbal. Dan komt mama zelf op de laatste plaats. En dat mama daar uiteindelijk een erg kort lontje van krijgt nemen we maar voor lief. Niet doen dus! Dat stukje me-time is o zo belangrijk om die stralende moeder te blijven die we “altijd” zijn. Gewoon inroosteren in je agenda dus, mama! Anders komt het er nooit van. En dan kan je lekker een dagje naar de sauna gaan, maar van beweging krijg je juist veel meer energie! Zeker als je er een beetje regelmaat in houdt. Ga je zelf wel eens hardlopen? Of wil je er graag mee beginnen? Dan is het boek Mama’s Marathon een aanrader.

Lees ook: Ik wil wel bewegen… maar heb een hekel aan sporten

Mama’s marathon: mama loopt op rolletjes

Ook Esther Roelofs, de schrijfster van Mama’s Marathon, kan het beamen. Het in de lucht houden van al die ballen kan een behoorlijke struggle zijn. Toch heeft zij ondanks haar drukke leven bewust gekozen voor nóg een extra activiteit. En wel: het lopen van marathons. Voor Roelofs is hardlopen juist dé manier om haar drukke bestaan vol te houden. En het is de perfecte stok achter de deur om goed voor jezelf te zorgen. Zie jij dat ook wel zitten, maar schrikt het woord ‘marathon’ je een beetje af? No worries, mama’s, ook al haal je die marathon nooit, dan kan je het toch nog wel op een lopen zetten?

Lees ook: Hardlopen met kinderwagen, iets voor jou?

Mama’s Marathon is eigenlijk een hardloopgids voor moeders. Of je nu graag naar die marathon toewerkt, of gewoon in beweging wilt blijven. Het staat vol hardlooptips en verhalen van andere rennende mama’s. De adviezen uit het boek zijn haalbaar én realistisch. Zo lees je over loopschema’s, voeding, én rust. Achterin het boek vind je zelfs een playlist met nummers waar je nét wat harder van gaat lopen. Die kan je trouwens ook gewoon tijdens het stofzuigen aanzetten.

Je vindt het boek hier online

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven