Mamsatwork interviewt: K3 in Nederland!

Maar alléé, dan wel in Belgie hè! In de loungeroom van Studio 100 om precies te zijn. Want vanaf vandaag is namelijk hun nieuwste dvd ‘K3 in Nederland’ verkrijgbaar.

In het muzikale verhaal vol zang en dans trekken Karen, Kristel en Josje met camper en camera er een weekendje op uit en reizen samen door Nederland. Hun einddoel is Amsterdam waar ze met een heleboel kinderen gaan optreden. Maar eerst willen ze elkaar hun favoriete Nederlandse plekjes laten zien. Onderweg loopt echter niet alles zoals gepland.

 

En jawel, daar is ie weer: het Zalando-effect bij de aanblik van dé nieuwste dvd van K3. Voor het eerst in de geschiedenis van mijn oudste dochter was de eerste vraag na het thuis komen van school niet “Mag ik een koekje?”, maar “Mag ik ‘m opzetten?!” (lees: de dvd aanzetten). Gekluisterd aan de buis, springend en zingend op de bank passeren verschillende liedjes van de reeds eerder verschenen CD Loko Le de revue. Er gaat geen autoritje voorbij zónder deze muziek, dus meezingen was geen enkel probleem, ook niet voor mama.

Het interview
En zo ging dat ook onderweg naar België voor een live ontmoeting en interview met Karen, Kristel en Josje. De meiden achterin, de cd aan en…”Moeten we nog ver?”. De kleuter die zojuist nog helemaal uit haar bol ging voor deze ontmoeting, maakte plaats voor het achterbankmonster. Gelukkig bood Loko Le afleiding en in een uurtje waren we bij Studio 100 waar we netjes werden opgevangen. We namen plaats op een bank en als snel sloten de dames van K3, nadat ze zich netjes voorstelden, bij ons aan. Onze peuter van 3 nam zonder blikken, blozen of overleg plaats op de schoot van Josje en het achterbankmonstertje…sloeg dicht. Maar ze heeft genoten en zit vol trots! De kleuterkring van haar klas heeft op maandagochtend een ware K3 presentatie gekregen, met dé handtekeningen in haar K3 vriendinnenboekje als bewijs.

Zelf moet ik zeggen dat de meiden van K3 in het ‘echt’ er even zo leuk uit zien als op het scherm en, nog belangrijker, heel sympathiek zijn. Ze namen in alle rust de tijd om onze vragen te beantwoorden:

Waarom is er gekozen voor deze opzet?
Kristel: We waren aan het brainstormen en bedachten dat dit wel leuk zo zijn voor de inwoners van Nederland en voor de Belgen om Nederland beter te leren kennen.
Josje: En vaak zien wij zelf, als we op tournee zijn, ook weinig van de plaats waarin we optreden.

Wat is jullie favoriete plekje in Nederland?
Kristel: De grachtenbuurt van Amsterdam. Ik heb er vroeger even gewoond en veel gefietst. Ik voelde me echt een Amsterdammer. Heel gezellig!
Karen: Het Ahoy in Rotterdam. Dat ik daar heb mogen optreden is toch wel echt heel speciaal.
Josje: Havelte en de Weerribben. Daar liggen mijn jeugdherinneringen. De velden en de hunebedden. Eens per jaar komen we er met de familie terug.

Wat zou je nog graag eens willen zien in Nederland?
Karen:
Madurodam en de Efteling. Dat heb ik als kind gezien en vond dat zo fantastisch. Dat wil ik mijn zoon ook graag meegeven.
Josje: Het Anne Frank huis. Lekker de toerist in eigen stad zijn.
Kristel: Oh..ik ben een echte fan van Bossche Bollen! (de suggestie van Josje om eens te gaan wadlopen werd met een vies gezicht van de hand gewezen “Ah nee! Ziede mij al lopen met van die grote laarzen en met mijn lange botten?”)

K3 Eva en ValerieWat is volgens jullie typisch Hollands?
Kristel:
Fietsen en dat de Nederlanders zo  mondig zijn.
Karen: De molens, de klompen, kaas, kroketten uit de muur en het gebruik van afkortingen als s.v.p. in een zin.
K3: Er wordt vaak gezegd dat Nederlanders direct zijn maar Belgen zijn in een discussie vaak veel directer. Nederlanders zijn direct, maar met een omweg.

Wat is jullie favoriete vakantiebestemming?
Josje: Zuid-Frankrijk!
Kristel: Italie! Het is er warm, mooi én ze hebben er lekkere pizza.
Karen: Zolang er de zon maar schijnt, ik niks hoef te doen en op het strand kan liggen..

 

Hollandse boerenkoolstamp met worst..of Belgische frietjes?K3 in NL - cover 2D
Josje:
Boerenkool!..alhoewel..frietjes zijn ook wel heel lekker.
Kristel: Ik heb altijd zin in frietjes.
Karen: Maar dan moeten ze wel krokant zijn hè.

Win de DVD ‘K3 in Nederland’!

De meiden van K3 bezoeken, onderweg naar Amsterdam, drie Nederlandse plaatsen. Het avontuur biedt ruimte aan 5 liedjes die al zingend en dansend van je scherm af spatten. Mijn kleuter vond het einde wat abrupt en snel, maar gelukkig bevat de dvd veel extra materiaal waaronder een aflevering van ‘Hallo K3’ en enkele muziekclips. De dvd is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Kun jij ook niet genoeg krijgen van K3? Niet getreurd! K3 tourt rond met hun live show ‘K3 kan het’. Wij zijn erbij, jullie ook?! Wegens het grote succes zijn er extra’s shows! Kijk voor data, locaties en tickets op de site van Studio 100.

Winactie! Wil jij de dvd ‘K3 in Nederland’ winnen? Like dan onze facebookpagina, vul het onderstaande formulier in en geef antwoord op de volgende vraag: Welk liedje van de K3’s CD Loko Le hoor jij graag terug in de dvd en wat is jouw favoriete plekje in Nederland? Deze winactie loopt tot 21 december 2014.

[Form id=”48″]

 

17 REACTIES

 1. Het leukste liedje is toch wel LOKO LE zelf, krijg het niet meer uit mijn kop en samen met mijn dochter lekker keihard meebrullen!!

  Het mooiste plekje is echt wel Exloo!! Veel bos, heide, hunebedden en rust!!

 2. Mijn favoriete plekje in Nederland is in het zuiden, namelijk Valkenburg. Zo’n mooie omgeving met heuvels en glooiende landschappen. En Eya Hoya is het leukste liedje

 3. Kusje van jou is favoriet bij mijn kleindochter.

  Mijn favoriete plek in Nederland is Scheveningse strand, lekker dicht bij de stad. En hopelijk weer snel op de pier lopen.

 4. mijn dochter zingt graag over kusjes. dus een kusje van jou is favoriet.

  Mijn favo plek is de zandvlakte bij Zeist. Heerlijk wandelen met de hond 🙂

 5. Favoriet: kusje van jou 🙂 Lekker vrolijk.
  Favoriete plekje is gewoon thuis: wij zijn huismussen en er is genoeg te beleven bij ons in Asten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here