MamsatWork steunt Serious Request

Je kind zou altijd op nummer 1 moeten staan

En dat is waarom deze actie zo belangrijk is. Onze kinderen, hier in Nederland, krijgen de best mogelijke denkbare start. Helaas is dat niet overal het geval.

Ieder jaar sterven er wereldwijd 5,5 miljoen baby’s. Dit gebeurt vlak voor, tijdens of na de bevalling. De oorzaak is vaak te wijten aan  gebrek aan voorlichting, hygiëne en  nazorg.
Maar als moeders onder elkaar weten wij: je kind zou altijd op nummer 1 moeten staan en daarom is de actie van Serious Request met het Rode Kruis zo belangrijk.

Gebrek aan begeleiding tijdens de zwangerschap

Aanstaande moeders krijgen vaak onvoldoende zorg en begeleiding tijdens hun zwangerschap zoals zwangerschapscontroles en een vaccinatie tegen tetanus. Signalen dat het kindje niet goed groeit worden hierdoor niet tijdig ontdekt en de moeder kan ongemerkt een ziekte oplopen die schadelijk is voor het kindje. De baby kan hierdoor onnodig voor de geboorte overlijden.

Gebrek aan medische zorg bij de bevalling

Goede medische zorg tijdens de bevalling is voor veel moeders onbereikbaar. Zo liggen ziekenhuizen vaak te ver weg of heeft de dichtstbijzijnde kliniek geen schoon water en medische materialen in huis die nodig zijn voor een veilige bevalling. Goed opgeleide verloskundigen zijn spaarzaam, waardoor een bevallig met complicaties vaak slecht voor de baby afloopt.

Onvoldoende hulp na de geboorte

Ook na de geboorte is weinig aandacht voor gezondheidscontroles van de baby, kraamhulp en voorlichting over voeding en hygiëne. Veel moeders weten niet goed waar ze op moeten letten bij de verzorging van hun pasgeboren kindje. Hierdoor worden gezondheidsproblemen bij de baby vaak te laat gesignaleerd.

 

Actie MamsatWork:

MamsatWork wil hier -net als vorig jaar-  graag aan meewerken. En jullie kunnen daar, geheel kosteloos,  aan meewerken. Wil jij MamsatWork steunen in haar actie voor Serious Request ? Dat werkt heel simpel.

Like onze facebookpagina

Voor iedere like die we er nu bij krijgen tot en met het einde van de actie, geven we € 0.10 aan Serious Request om de babysterfte over de hele wereld terug te kunnen dringen. Alle beetjes helpen!

Dus like jij nog niet? Dan kan je dat eenvoudig doen. En door ons bericht op facebook en op twitter te delen, attendeer je ook je vrienden nog op deze actie. Ook zij kunnen dan kosteloos meehelpen om onze actie tot een succes te maken!

De actie loopt t/m 24 december 2012 en stop bij een maximum behaalt bedrag van € 1000,00

 

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top