Mancave maken in tuin: dit is leuk als toevoeging!

Niet iedereen heeft in huis de ruimte voor een mancave, maar in je tuin kan natuurlijk ook. Toegegeven, een mancave is uiteraard ook niet noodzakelijk, maar leuk is het wél. En vergeet niet dat je in een mancave in de tuin ook als vrouw kan vertoeven.

Daarnaast is een mancave ook super leuk voor de pubers in huis. Hartstikke gezellig om hier rond te hangen met je vrienden in plaats van bij je ouders in de woonkamer. Want welke puber vindt dat nu leuk? Zo heb je geen kindvriendelijke tuin, maar een pubervriendelijke 😉 .

mancave in tuin

Een mancave in de tuin; wat komt er bij kijken?

Wij hebben de wens voor een mancave al sinds we in ons nieuwe huis wonen. Hij staat alleen niet op prio 1, dus vandaar dat we hem nog niet uitgevoerd hebben. Maar eind van de zomer, of misschien nog iets eerder hoop ik er toch aan toe te komen. Eerst het zwembad in de tuin, dan de mancave afmaken.

Bron: Moduhout

Hoe gaan we de mancave inrichten en wat zijn de ideeën?

Allereerst heb je natuurlijk een plek nodig waar je de mancave kan maken. Nu hebben wij al een tuinhuis plat dak. of eigenlijk een overkapping moet ik zeggen. Maar ik zou er meer een ’tuinhuis’ idee van willen maken door er uiteindelijk glazen puien in te zetten zoals hierboven.

Lijkt me niet alleen heel prettig voor de mancave, maar ook voor onszelf als we in de avond wat langer buiten in de tuin willen zitten.

vaderdagcadeau

Het grote voordeel van die glazen puien is natuurlijk ook dat je -naast langer buiten zitten- ook het geluid kan reduceren. Nu wonen wij buitenaf, dus dan is dat iets minder belangrijk misschien. Maar zeker als Luc zijn vrienden over de vloer heeft zou het fijn zijn als de mancave in de tuin afgesloten kan worden.

Verder komen de bordjes weer terug. Deze hadden we in ons oude huis hangen en mogen natuurlijk absoluut niet ontbreken in een mancave! Liefst nog met wat neonverlichting erbij en klaar ben je met de inrichting!

Een bar onder de overkapping

Superleuk vind ik dat, een bar in de mancave in de tuin. Overigens ook fijn voor mij als er geen mannen zijn en ik gewoon lekker met een wijntje van de tuin wil genieten.

leuke tuin ideeen

Achter onze overkapping zit onze loods. Het idee is dat we een bar gaan ‘inbouwen’ in de loods. Daar waar je die zilveren rol ziet, daar is een stalen balk geplaatst. Deze zorgt ervoor dat we de muur kunnen slopen en de loods toch blijft staan.

De muur onder dat zilver gaat dus weg en dan gaan we naar binnen een ruimte van 2×4 meter inbouwen. Hier komt dan de bar in de tuin om er een mancave van te maken.

Andere leuke ideeën in de tuin voor een mancave

Een bar dus, maar ik heb ook nog andere ideeën:

Een biljart is natuurlijk tof, maar dat gaat in dit deel niet lukken. We hebben overigens een biljart binnen staan, dus als de mannen een balletje willen stoten moeten ze dat daar maar doen.

Een dartbord is eigenlijk ook een must in de mancave in je tuin, of niet? Zorg er wel voor dat je de vloer goed beschermd en maak bijvoorbeeld een achterwand van hout zodat de boel niet teveel beschadigd als er pijltjes mis gegooid worden.

basketbalnet in de mancave in je tuin
Bron: Pinterest countryliving

Balletje gooien? Niet alleen een biljart en dartbord zijn tof, maar een basketbalnet doet ook wonderen als het gaat om bezigheidstherapie in de mancave in de tuin. Eén tip: hang hem niet in de buurt van de flessen sterke drank!

biertjes koud houden in de tuintafel
Bron: Pinterest diyready

Zorg voor koele drankjes

Heb je niet zoveel plek in de mancave dat je er ook nog een goede koelkast of echte tap in kwijt kan, dan is bovenstaande idee ook slim. Zo heb je toch gekoelde biertjes en het ziet er nog leuk uit ook!

prachtige lamp voor in de mancave
Bron: Pinterest Morningchores

Toffe lampen in je mancave

Oké het is niet zo dat de mannen zich in de mancave hiermee kunnen vermaken, maar het oog wil ook wat toch? Deze toffe lampen zijn een regelrechte eyecather en passen wat mij betreft uitstekend op een plek voor mannen!

bar met bierdopjes en epoxy in de mancave in je tuin
Bron: Pinterest bestbartopepoxy

De tofste bar in je mancave

Is jouw man een echte bierliefhebber? Verras hem met een zelfgemaakte bar in de mancave in de tuin. Als je een beetje handig bent dan kan je deze bar redelijk ‘eenvoudig’ zelf maken. Wat wel belangrijk is, is dat je eerst de nodige bierdopjes gespaard hebt. Een laag epoxy er overheen en je bent ‘klaar’.

Nog geen plek voor een mancave in je tuin?

Gewoon een lekkere plek om met je vrienden te ontspannen en een biertje te doen. Bij Moduhout hebben ze bouwpakketten voor een mancave die jij alleen maar in elkaar hoeft te zetten en dan heb je zo een perfecte plek in je tuin.

Een mooi houten huisje die je zelf even van binnen moet aankleden en klaar is kees. Dus wanneer je niet precies weet wat je wilt doen met je tuin is dat een tof idee. Want wie wil nou niet de vetste feestjes kunnen geven in zijn eigen tuin? Dat wil toch iedereen!

Heb jij nog leuke ideeën voor een mancave in onze tuin? Ik hoor het graag van je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven