Mannen en huishouden, Mars en Venus zitten elkaar in de weg

Ik ben net als jullie ouder. En werken doe ik ook nog steeds want het is helaas nog niet gelukt om het winnende lot te kopen. Dus we hebben al twee overeenkomsten 😉 . Thuis heb ik mijn rol geaccepteerd. Mijn vrouw klust, plakt banden en maait het gras. Oh ja, ze doet ook nog de was, ruimt het huis op en zorgt veel voor onze fantastische dochter. Waarom dat zo verdeeld is? Tja, mannen en huishouden, ik kan er een boek over schrijven.

mannen en huishouden

Mannen en huishouden, wat doe ik dan wel?

Eigenlijk niet zoveel. Mijn enige ”mannelijke” taak is dat ik de afvalbakken langs de weg zet om ze vervolgens een paar dagen later (te laat volgens mijn vrouw) pas weer op te halen. Boodschappen doen we samen. Dat vinden we leuk. Vaak het hoogtepunt van de week. Voor dat we ons kindje kregen was dit echt een uitje, nu met een kindje is het wat lastiger.

Hoe wij onze boodschappen doen

Gelukkig is er voor die situaties een oplossing bedacht, namelijk AH online 😉 . Nu kunnen we net als voordat we ouders werden toch nog samen boodschappen doen!
Er wordt koffie gezet, wat lekkers gepakt en we gaan zitten. Af en toe gaat de koelkast deur open om te controleren of er geen dubbele dingen gekocht worden, en om te kijken of we nog een bonus aanbieding kunnen scoren. Een mooie manier van boodschappen doen, al zeg ik het zelf. Hier genieten we van, ik tenminste wel!

Afijn, een van de dingen in ons huishouden is dus dat ik boodschappen doe. Zo zie je maar… mannen en huishouden gaat prima samen, zolang ze het op hun eigen manier kunnen doen 😉 .

Waarom mannen en huishouden een ‘ding’ is

Maar dat gaat vaak anders, lees je even mee?

De stapeltjes gevouwen was veranderen spontaan

Zoals jullie kunnen lezen doe ik dus niet zoveel in huis. Natuurlijk werk ik hard, maar thuis zou ik dat nog wat kunnen opschroeven. Dit heb ik uiteraard wel geprobeerd! Ik heb vaak genoeg de was gedaan, het in de droger gestopt en zelfs de moeite genomen om het een keer netjes op te vouwen. Dit opvouwen kostte me zo veel tijd en eenmaal klaar had ik dan ook een opgelucht gevoel. Zo, goed gedaan Willem… zo’n soort gevoel.

Echter was dat gevoel verdwenen op het moment dat ik er achter kwam dat alles weer opnieuw gedaan was. Het voldeed niet aan de eisen van mijn vrouw. Te slordig. Nu snap ik dat, want dat van mijn vrouw wordt volgens mij met een waterpas gecontroleerd en ziet er uit alsof het een kunstwerk van Mondriaan is. Zo strak en netjes. Rechte, kaarsrechte lijnen gevormd van katoen liggen gesorteerd op kleur in groepjes van vijf. In totaal zijn het er altijd vijfentwintig 😉 . Je snapt… daar haak ik af.

Stofzuigen kan ik veel beter

Zo vind ik zelf dat ik veel beter kan stofzuigen dan mijn vrouw. Onder het motto “als ik iets doe, doe ik het goed.” ‘Bij mij zie je tenminste resultaat’, zeg ik dan. Wat ook kan komen doordat ik wat langer wacht voordat ik dat stofetende monster door alle hoeken van de kamer laat gaan, maar dat terzijde.

Luilekkerland

Ik heb het thuis enorm goed. Dit weet ik, dit waardeer ik en dit heb ik lief. Thuiskomen is alsof ik op vakantie ben in luilekkerland. Het is er als de warme moeder buidel voor een kangoeroebaby (wanneer iemand een andere benaming hiervoor weet mag je het me laten weten). Het voelt er prettig, warm en ik vind er mijn rust.

De buitenkant van ons huis laat dit gelijk zien. Het is een doodnormaal rijtjeshuis in een hofje waar ze allen nog dezelfde kleuren hebben als die de wooncompagnie er jaren geleden heeft opgesmeerd. Behalve die van ons, die is oceaanblauw met wit. Wat waarschijnlijk de WOZ waarde flink doet dalen. Who cares? Volgens mij zijn alle huizen in de buurt gedaald door die knallende kleur van ons, toch maakt het ons niet uit. En zolang ik er kan wonen met mijn fantastische vrouw en allermooiste dochter dan zit het goed.

Een fantastische taakverdeling voor een gelukzalig gevoel

Want zij zorgen voor dat magische gevoel, het gevoel van gelukzaligheid. Dat gevoel lijkt dagelijks te groeien en op het moment dat ik de deur open doe voel ik het meteen.

Momenteel begint onze dochter steeds meer te ondernemen waardoor er meer interactie ontstaat. Zo word ik altijd liefdevol ontvangen , door een gil met een glimlach of door dat ze wankelend door de kamer op mij af komt stappen. Mijn vrouw is ook (bijna) altijd in hetzelfde blije humeur. Twee zonnetjes in huis. Het maakt mij dan ook geen bal uit wat de weersvoorspellingen zijn, binnen schijnt de zon. Hier geniet ik dagelijks van en ik ben van plan om dat nog heel lang te doen, zolang ik er maar niet al te veel taakjes bij krijg….

Andere leuke artikelen over dit onderwerp vind je hier:

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven