Mannen en vrouwen zijn niet gelijk en de vrouw

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, en de vrouw moet prioriteit geven aan moederen, aldus de Turkse president Erdogan. Afgelopen maandag heeft hij op een top over Vrouwen en Recht zijn uitspraak hierover gedaan. Op de bijeenkomst in Istanbul liet hij hier geen twijfel over bestaan, je hebt het vast al voorbij zien komen. De rol die voor vrouwen in de maatschappij is weggelegd is moederschap. Zo kijkt in ieder geval de Islam tegen vrouwen aan laat hij weten.

mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen volgens Erdogan

Erdogan voegt daar nog aan toe dat feministen dit niet zullen begrijpen, aangezien zij het concept van moederschap niet accepteren. Nu voel ik mezelf niet echt een feministe, maar dit soort uitspraken halen wel het bloed onder mijn nagels vandaan. Hoezo mannen en vrouwen zijn niet gelijk? Het geeft me het gevoel ’terug bij af’ te zijn. En tegelijkertijd voel ik wel enige trots dat we er in Nederland gelukkig anders tegen aan kijken. Toch?

Of hebben we stiekem in Nederland ook nog heel veel werk te verrichten op dit vlak. Vinden ‘wij’, net als Erdogan, ook nog steeds dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn en dat ze niet hetzelfde behandeld hoeven te worden omdat dat tegen de natuur ingaat. Per slot van rekening is het nog steeds zo dat mannen hier in Nederland vaak meer verdienen dan vrouwen ook al doen ze wèl hetzelfde werk. Getuigd dat niet van eenzelfde insteek? Mannen en vrouwen zijn niet gelijk. In ieder geval niet in de salarisboom van de meeste bedrijven.

Daar komt nog eens bij dat de rol van moederschap wat mij betreft prima samen gaat met bijvoorbeeld een carrière. Als ook de vader zich maar wat van zijn vaderschap aantrekt en zich niet verschuilt achter zijn werk. Gelijke monniken gelijke kappen, op het werk, maar ook thuis. En dat houdt dan dus ook in dat vrouwen het vuilnis buiten zetten als dat nodig is!

Vertel eens, hoe is de verdeling bij jullie en hoe voel jij je daarbij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven