Groter, grootst, van piemel tot taart, waarom mannen altijd groter willen

Het begint al vroeg: het gegrabbel in die broek. Kleine Man schaamt zich nergens voor. Graait te pas en te onpas naar zijn ding. Als ik vraag waar dat goed voor is, zegt hij dat ‘ie ook aandacht nodig heeft. Van wie zou hij dat nou hebben?

Wanneer ik Husband erop aan spreek, zegt hij dat het er gewoon bij hoort en dat ik me niet druk moet maken. ‘Het is zijn vriendje.’ Aha! Dáár hebben we het dus: ze zijn blijkbaar vrienden. En vriendschap moet je koesteren én aandacht geven.

mannen en groter

Waarom willen mannen groter én groter

‘Mamaaahaa, hij is groot.’

Ik draai de gehaktballen van oma om en zet de schaal weer in de oven. ‘Wat, schat?’ ‘Mijn piemel.’ Met een schrik draai ik me om.

‘Je wat?’

Kleine man staat wiebelig voor me met zijn hand in zijn broek. ‘Moet je kijken hoe groot ‘ie is?’ Ik leg mijn handen voor mijn ogen alsof ik dat ding nog nooit gezien heb en zeg beschaamd: ‘Nou, moet dit?’

‘Mama, kan jij zorgen dat ‘ie kleiner wordt?’ Ik maak een doek nat met ijskoud water en leg hem erop. Kleine Man begint te gillen en deinst naar achteren.

‘Je wilt toch dat ‘ie kleiner wordt?’

Mannen en auto’s

‘Mama, waarom is papa’s auto groter dan die van jou?’ Graag had ik geantwoord dat mannen dat nodig hebben, een verlengstuk van hun edele heer. Maar ik zeg dat papa’s vaak meer spullen moeten vervoeren.

Auto’s en mannen, het bekende fenomeen. Er zijn natuurlijk heel veel auto’s waar mannen een kleine leuter van krijgen, maar als er een dikke vette Lamborghini of Porsche voorbij scheurt, is menig man van de kaart. Dan hebben ze geen grote borsten meer nodig.
Kleine Man is nog niet besmet met dat virus, hij maakt zich vooral druk of hij in het grote kinderstoeltje mag zitten als er een vriendje meerijdt van school. Dus toch ook iets met de grootste… Wat is dat toch met mannen? We weten allemaal dat ze niet trots zijn als hun voortplantingsorgaan klein is, maar continueert dat dan ook in de keuzes voor auto’s en spullen? Moet écht alles GROOT zijn?

In het mannenhoekje mogen alleen mannen, roept Husband trots terwijl Kleine Man bovenop hem duikt. Als mannen ook ergens heel goed in zijn, is het wel het verzinnen van de meest vreemde en niet-pedagogisch verantwoorde regels. Dat mag jij dan later weer rechtbreien.

‘Mama, jij mag niet in het mannenhoekje. Dat is alleen voor de piemels. En jij hebt geen piemel. Mama, wat heb jij eigenlijk?’

Ik mompel narrig dat papa’s vaak ongelijk hebben en dat mama mag zitten waar ze wil – of ze nou een piemel heeft of niet.

Lees ook: stop staand plassen

Mannen en toiletten

De toiletbrillen in huis zijn ook niet meer veilig voor het gewapper met grote of kleine heer. Dus mag ik weer de bril schoonmaken met een Glorix doekje voordat ik veilig kan zitten. Kleine Man heeft het me één keer zien doen en ruimt sindsdien zijn eigen gedruppel op, maar Husband is onverbeterlijk. Na zijn toiletbezoek ligt er gespetter op de wc-bril.

Als we op visite gaan bij opa is Kleine Man erg geïnteresseerd in opa’s geslachtdeel als opa even op het toilet zit. ‘Heeft opa ook een piemel?’ ‘Vast wel. Maar opa zit even op het toilet. Ga je mee bij de lekkere taartjes kijken?’

‘Is opa’s piemel net zo groot als die van mij?’

Het is me dus niet gelukt het onderwerp om te buigen. Alhoewel ik voor opa hoop dat ‘ie groter is, heb ik geen behoefte om er een liniaal naast te leggen. Eigenlijk wil ik helemaal niet nadenken over mijn vaders voortplantingsorgaan. Too much information. Het is hem in ieder geval gelukt zichzelf voort te planten.

Kleine Man staat te wijzen voor de vitrinekast met gebakjes.

‘Mama, kijk dát taartje is het grootst. Die wil ik!’ 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven