Mannen liegen vaker dan vrouwen (en zo herken je zijn leugens!)

Alweer een onderzoekje. Wij hadden natuurlijk al een flauw vermoeden… Mannen liegen vaker dan vrouwen, dat kan toch niet anders? Maar nu is het dan ook echt onderzocht. En jawel, de wetenschap bevestigt ons vermoeden. Het Britse Science Museum kwam tot de conclusie dat mannen ongeveer 1092 leugens per jaar vertellen. Even snel tellen… dat is dus ongeveer 3 leugens per dag! Bad Boys.

Mannen liegen vaker, de top 10 aan leugens

Ik bedenk me nu dat terwijl wij vrouwen dit lezen het waarschijnlijk direct in het merendeel van de vrouwenhoofden gaat ratelen. En dat kan, want wij vrouwen kunnen multi-tasken. Die van mij? Nee, die niet hoor! Of toch? Om de herkenning voor de volgende keren te vergemakkelijken volgt hier de top 10 van leugens die mannen aan vrouwen vertellen. Dus spits je oren, de eerstvolgende keer dat je er een hoort, en onderwerp je partner aan een kruisverhoor!

mannen liegen vaker

Lees ook: 5 Tips om om te gaan met liegende kinderen

Waarover liegen mannen vaker?

Let op, een leugentje van een man kan je meestal wel herkennen. Vooral omdat ze zo hun favoriete onderwerpen hebben om niet he-le-maal eerlijk te zijn. Maar wat zijn dan de favoriete leugens van de heren? Hou je vast, hieronder volgen ze! Mannen liegen vaker over deze dingen:

1. Ik heb er maar een paar op

Volgens het onderzoek van het Britse Science Museum is dit de populairste leugen die mannen aan vrouwen vertellen. Vrouwen gebruiken deze leugen overigens ook, alleen niet zo vaak. Mijn vent heeft het ooit voor elkaar gekregen 4,5 uur te doen over één biertje! Tenminste, hij dacht dat ik dat geloofde.

2. Er is niets aan de hand, alles is goed

Niet alleen vrouwen liegen over hun gevoelens. Mannen hebben er ook een handje van om de waarheid te verdraaien! Wanneer je aan hem vraagt of er iets is, zegt hij doodleuk: “Er is niets aan de hand, alles is goed.” Mannen liegen vaker over hun gevoelens dan vrouwen.

3. Mijn mobieltje had geen bereik

Vrouwen zullen deze leugen maar al te bekend in de oren klinken. Volgens het mannenvolk is er op de meest vreemde tijdstippen iets raars aan de hand met het bereik van hun mobieltje. Internet valt uit, of meneer is weer vergeten het toestel op te laden. Die houden we er in dames.

4. Zo duur was het niet

Iedereen weet dat vrouwen dol zijn op shoppen. Heb jij wel eens gedaan of die nieuwe jurk al jaren in je kast hing? Het mooie is: daar trapt de gemiddelde man heus wel in. Maar nu blijkt dat mannen er ook niet vies van zijn. Of iets nieuw is kunnen ze moeilijk voor ons verbergen. Want wie doet de was bij jullie thuis? Maar het prijskaartje blijkt wel een onderwerp waarbij mannen liegen. Komt bij jouw schat ook ‘alles uit de uitverkoop’?

5. Ik kom eraan

Is hij echt al onderweg? Volgens het onderzoek kun je er vanuit gaan dat hij liegt dat hij zwart ziet. Geen wonder dat vrouwen zich continu afvragen wat die kerels uitspoken! Zelf verdubbel ik altijd de verwachte onderweg-tijd van manlief. Kan ik nog makkelijk een wasje draaien.

6. Ik sta in de file

Hoewel iedereen in drie tellen op internet er achter kan komen of hij wel degelijk in de file staat, gebruikt de gemiddelde man nog vaak dit smoesje. Helaas heeft de gemiddelde vrouw FBI-achtige vaardigheden waardoor dit leugentje van deze beste man zomaar onderschept kan worden. Dom, dom, dom.

7. Nee, het kledingstuk maakt je niet dik

Mannen liegen vaker, ook als het gaat om confronterende vragen. Mannen gaan een discussie met hun vrouw graag uit de weg. Heb jij de perfecte shorts gekocht voor op vakantie, maar vraag je voordat hij in de koffer verdwijnt, eerst aan je vriend of het broekje je niet dik maakt. Reken maar dat hij dan nee zal zeggen. Altijd. Wat jammer is, want soms ben je gewoon op zoek naar een eerlijke mening. Gemiste kans mannen, dan maar met een olifant op stap.

Lees ook: Hoe eerlijk ben je zelf eigenlijk?

8. Sorry, ik heb je oproep waarschijnlijk gemist

Wanneer je lief zijn telefoon niet opneemt, kan hij natuurlijk op dat moment druk zijn met iets anders. Uit het onderzoek is echter gebleken, dat hij wellicht je oproep gewoon genegeerd heeft. De leugen ‘Sorry, ik heb je oproep waarschijnlijk gemist’ staat daarom op de achtste plaats als redenen waarom mannen vaker liegen.

9. Je bent afgevallen

Complimenten zijn natuurlijk altijd welkom, maar niet wanneer het keiharde leugens zijn! Nee, ik ben niet op mijn best als ik met mijn slaaphoofd net uit bed ben. Als de enige make-up die ik draag de laatste restjes van gisteren zijn en mijn kapsel lijkt ontploft. Maar toch bedankt, schat.

10. Dit is wat ik altijd gewild heb

Zowel mannen als vrouwen maken zich schuldig aan deze leugen. Vanzelfsprekend willen geen van beide groepen de ander ongelukkig maken door de waarheid te vertellen over bijvoorbeeld een lelijk verjaardagscadeau. Mannen liegen vaker, maar niet per se over dit onderwerp. Maar je wilt de gulle gever toch ook niet kwetsen?

En om jullie even aan te geven wat ik denk: ‘Die van mij? Nee, die niet hoor!’

Lees ook: vreemdgaan en emotionele ontrouw, wat is het verschil?

Toevoeging van een trouwe lezer:

11. Als een man liegt, betekent dat dat zijn vrouw te moe is om te luisteren.

Heb je zelf soms nog iets toe te voegen?

 

5 gedachten over “Mannen liegen vaker dan vrouwen (en zo herken je zijn leugens!)”

 1. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Ik weet niet of mannen vaker liegen, ik denk dat we allemaal wel eens een leugentje om bestwil hebben….. Ik heb wel het gevoel dat mannen wel wat “doorzichtiger” zijn in hun leugens…..even snel zeggen wat er van ze verwacht wordt, dan zijn ze er weer vanaf….of zoiets.

 2. Als mijn man op dit moment zegt dat ik ben afgevallen, wéét ik dat het een leugen is aangezien ik alleen maar aan hoor te komen (zwanger) 😛

  En verder: ik wéét dat hij zich er schuldig aan maakt, maar zolang ik het direct doorzie (en hij weet dat 😉 ) ach.. laat hem in de waan :’)

 3. Avatar foto
  Frank van de Pas

  Leuk stukje en vooral met je laatste opmerking, ben ik het helemaal eens! 😉

  En toch voelt het een beetje als……you’ve been caught!

  Maar die lange neus, heb ik van nature, hoor!

  Lieve ongelogen kus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven