Mannen met griep zijn echt zieker wordt er gezegd, geloof jij het?

Er klinkt een hard gekreun vanonder de dekens. Geen gekreun van genot. Het klinkt meer alsof er iemand ligt te bevallen. Een man dan, welteverstaan. Wat zeg ik, bevallen? Volgens mij ligt meneer daar te creperen. En dan weet ik meteen hoe laat het is. Manlief heeft griep. Wat doe jij als je een griepje te pakken hebt? Een paracetamolletje er in, en hup, de kids naar school brengen? Mannen met griep, da’s wel effe een ander verhaal. Misschien herken je het wel.

Een dagje man zijn? Nee bedankt; stel je voor dat je nét die dag griep hebt

mannen met griep

Mannen met griep en hun zorgzame vrouwen

Niets is zo zielig als een man met griep. Een uit het nest gevallen vogeltje? Een puppy met een gebroken poot? Da’s triest, maar mannen met griep, die lijden pas écht. Zijn onze mannen er normaal gesproken zo aan gewend de leider met korte EI te spelen, nu lijden ze. En hoe.

Als mijn persoonlijke exemplaar griep heeft, moet ‘ie dat ook nog eens heel duidelijk laten merken. Zuchten, steunen, en een heel zielig snoetje. O, wat heeft hij het toch overduidelijk zwaar. Als vrouw ga je spontaan met paracetamollen en kopjes thee lopen zeulen. Want ergens zijn ze toch ook weer niet te weerstaan, die hoopjes ellende. Toch lijken mannen met griep zwaarder getroffen te worden dan wij, het sterkere geslacht. Dacht jij ook altijd dat dat een typisch gevalletje aanstelleritus betrof? Helaas dames, dit keer hebben we het eens niet bij het rechte eind. Mannen met griep blijken namelijk écht zieker te zijn dan vrouwen.

Mannen zijn echt zieker als ze griep hebben

Wist je dat er voor de o-zo-zielige stoere kerels met een griepje zelfs een speciale term is uitgevonden? De mannengriep! Want stiekem hebben we onze mannen er toch altijd een beetje om uitgelachen. Ik heb me er zelfs in deze blog wellicht weer schuldig aan gemaakt. Onterecht, blijkt nu. Want mannen met griep zijn écht zieker dan vrouwen. Dus misschien is al dat zuchten en steunen helemaal geen aanstellerij.

Uit wetenschappelijk onderzoek (zo schrijft de Volkskrant) is gebleken dat mannen een zwakkere afweerreactie tegen luchtwegvirussen hebben. Hierdoor worden ze eerder ziek. Maar ook zijn hun symptomen erger. En het duurt langer voor ze weer bekomen zijn van het virus.

<3 Menstruatiepijn: aanstellerij voor de een, ’n hel voor de ander

Lang leve onze hormonen

Normaal gesproken vervloeken we onze hormonen nogal eens. Mood swings, menstruaties, PMS en de overgang; hormonen hebben vaak te maken met minder prettige zaken. Maar in dit geval mogen we ze dankbaar zijn. Dat mag ook wel eens worden gezegd. Onze vrouwelijke hormonen blijken ons namelijk te beschermen tegen luchtweginfecties. Ze versterken het. Terwijl mannelijk testeron het immuunsysteem juist lijkt af te zwakken als het om deze infecties gaat.

Eindelijk eens geen vrouwenkwaaltje dus: griep is een echt mannenvirus! Al blijven wij er natuurlijk onze handen aan volhouden aan die mannen met griep. Jouw liefje snel weer op de been helpen? Of jezelf, als hij je inmiddels heeft aangestoken. Lees dan onze anti griep tips maar eens door.

3 gedachten over “Mannen met griep zijn echt zieker wordt er gezegd, geloof jij het?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven