Als vrouw een mannen parfum uitkiezen? Ik doe het zo

Ik vind het al lastig om voor mezelf een parfum uit te kiezen, laat staan dat ik een mannen parfum uit ‘moet’ kiezen als cadeautje voor manlief. En toch doe ik het, want ik vind het een mooi cadeau om te geven. Sterker nog, ik ben wel een beetje klaar met die gadgets die altijd op zijn wensenlijstje staan. Dit jaar dus een lekker geurtje voor zijn verjaardag.

Een makkelijke manier om een heerlijke mannen parfum uit te kiezen

Ondanks het feit dat ik het lastig vind om een keuze te maken voor de juiste parfum voor mannen heb ik het dus toch gedaan. En nog online ook, wat erg makkelijk is in deze drukke tijd. Op uitnodiging van House of Formulas heb ik namelijk een quiz gedaan om erachter te komen welke parfum ik nu eigenlijk het lekkerste vind. Uiteraard heb ik bij het doen van die quiz ook in de gaten gehouden dat de antwoorden die ik gaf ook passen bij Frank zijn geurbeleving (voor zover ik dat weet), maar op deze manier kan ik ook mijn eigen smaak meenemen in de beslissing. Handig vind ik!

mannen parfum

Parfum in de winkel of online bestellen voor mannen of vrouwen?

Zoek jij het liefste een parfum uit in de winkel, door zo’n tien tot twintig staafjes met verschillende geuren onder je neus te houden? Ik kan dat niet. Ik ben een soort van hypergevoelig voor geuren en als ik dan meerdere geurtjes onder mijn neus geschoven krijg dan ruik ik alles door elkaar. En er is zo ontzettend veel keus in parfum (ook voor mannen) dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Daar komt nog eens bij dat een parfum op je huid anders ruikt dan op een papiertje en dat geldt voor mannen en bij vrouwen uiteraard. Dus dan is online bestellen nog helemaal niet zo’n gek idee toch? Daarbij komt dat de reviews op de website van House of Formulas zo positief zijn dat ik het wel aandurfde.

Een quiz om de juiste parfum geur te bepalen

De quiz die ik online deed is overigens ook heel geinig om te doen. Hij bestaat namelijk niet alleen maar uit ‘geur’ vragen. Eigenlijk krijg je in de parfum quiz juist meer de mogelijkheid om je voorkeuren aan te geven. Op allerlei gebieden. En afhankelijk van je voorkeuren wordt het advies voor een bepaalde mannen parfum uitgebracht.

Een van de vragen heeft bijvoorbeeld al betrekking op je voorkeur voor vlees, vegetarisch of een gebalanceerd dieet. Maar ook je favoriete keuken komt ter sprake en welk drankje je het liefste drinkt. Of je rookt is ook een vraag die gesteld wordt en wat je favoriete serie is. Toch grappig dat ze daar een bepaalde geur uit kunnen halen. Na 3 minuten weet je welke geur waarschijnlijk het beste bij je past.

Ontdek welke geur je het prettigste vindt

Vind jij het ondanks de quiz nog steeds moeilijk om te beslissen welk mannen parfum je wilt kiezen? Dan kan je ook altijd nog kiezen voor de Discovery set. In deze set krijg je de geuren die ze hebben allemaal in een klein buisje aangeleverd van 1.5 ml. Op deze manier kan je ze allemaal echt op je huid testen en de geur beleven. Daarna maak je dan de definitieve keuze voor de parfum die je wilt hebben, of wilt geven natuurlijk.

house of formulas, parfum voor mannen

De mannen parfum die ik besteld heb

Afijn, na het doen van de quiz krijg je dus een advies. En uit dat advies komt dan een Day en Night parfum gerold. In ons geval is dat CITRUSY & FRESH en de FRESH & HERBACEOUS. Ik hou van fresh, dat blijkt wel 😉 . Bij het advies staat ook duidelijk aangegeven wat je van de parfum geur voor mannen kan verwachten. Zo start de Day geur in Frank zijn geval met een touch van lavendel en laat hij uiteindelijk een klassieke mannelijke indruk achter. Dat lijkt me wel passen!

Het pakket heb ik inmiddels binnen en ik heb al stiekem geroken. Hmmmm. Het is natuurlijk nog de vraag of Frank er net zo van gaat genieten 😉 , maar dat komt vast goed. Ik ken hem inmiddels al wat langer natuurlijk. Het enige jammere aan House of Formulas is dat ze alleen mannen parfum hebben en geen vrouwengeurtjes. Ik zou ook heel graag zo’n quiz uitproberen voor mijn eigen geur.

Mocht jij nu ook nog op zoek zijn naar een heerlijk geurend cadeau voor mannen, probeer dan ook de quiz eens uit. Ik ben benieuwd wat er bij jullie uitkomt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven