Manon Müller, working mam van week 34

Hallo allemaal, ik ben Manon Müller-Jansen – nog net niet 40 – en ik woon met mijn partner en twee dochters (10 en 6) met veel plezier in Deventer, waar we onlangs naar een nieuwe stek zijn verhuisd. Hier woon en werk ik met heel veel plezier. Vier jaar terug zat ik een beetje in de je misschien wel bekende spagaat tussen werk en privé en koos ervoor mijn baan (tot dan toe werkte ik 9 jaar als bureauredacteur) op te zeggen.

’t Was de bedoeling dat ik een tijdje rust zou nemen, om te kijken wat er op mijn pad kwam en om thuis alles weer op de rit te krijgen, maar daar is het maar deels van gekomen. Een oud-collega vroeg of ik een redactionele opdracht wilde verzorgen en van het een kwam het ander. Eind 2007 was mijn tekstbureau Meer Dan Tekst een feit en ging ik als freelance tekstredacteur door het leven. Dat was, en is, prima te combineren met het gezinsleven en ik geniet er dan ook elke dag van.

Ik vind het een voorrecht dat ik er in principe altijd voor de meiden kan zijn en die spagaat verleden tijd is. Schipperen doe ik nog steeds, maar dan vooral omdat ik mezelf wel eens moet vermanen aan het werk te gaan. Er is in en om het huis ook altijd zo veel te doen. Zo af en toe maak ik een uitstapje naar De Fabriek Deventer, werkhuis voor zzp’ers. Daar ontmoet ik vakgenoten, maar ook freelancers uit andere vakgebieden. Mijn meiden hebben op school een continurooster, wat maakt dat ik vanaf het nieuwe schoolseizoen dagelijks van 9.00 tot 14.30 uur tijd heb voor mijn werk en andere zaken. We krijgen ook voor het eerst 1x per week een oppas aan huis en daarmee is het einde tijdperk BSO , wat ik als een echte luxe ervaar.

Het freelancen is in alle opzichten fijn, al vraagt het discipline en moet ik hobbels als onzekere tijden met minder werk voor lief nemen. Thuiswerken plaatst je soms ook wel op een eilandje, maar gelukkig zijn daar de sociale media als Twitter en Linkedin en een locatie zoals De Fabriek die ik hierboven noemde, vind ik een ideale uitkomst.

De focus van mijn werk ligt momenteel steeds meer bij tekstschrijven. Ik bewerk en beoordeel teksten van anderen, schrijf webteksten en adviseer daarover. Ik werk onder meer voor een trainingscentrum, voor verschillende uitgeverijen en een hogeschool. Afwisselend werk, waarin ik mijn draai helemaal heb gevonden. In november bestaat mijn tekstbureau alweer 4 jaar.

De combinatie mama, gezin, werk is een bijzondere, super mooie en soms doodvermoeiende combinatie, die ik voor geen goud zou willen missen, al voel ik me soms een tapdanser op een dun koord :).

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top