Margriet Zomerverhalenwedstrijd

Eind maart stond er in Margriet een oproep om mee te doen aan de Zomerverhalenwedstrijd. Ik las het en dacht meteen: meedoen!!
Het begin van het verhaal (zo’n 133 woorden) was al geschreven door Loes den Hollander en dit moest je als deelnemer dus afmaken. Het verhaal mocht niet langer zijn dan 2500 woorden, moest origineel zijn en niet eerder gepubliceerd.

Ik ging aan de slag. Het reeds geschreven begin heb ik een aantal keren hardop gelezen om het verhaal een beetje te “proeven”. Toen kwam er een idee in me op en dat ben ik uit gaan werken. Het begin had ik al snel en ik wist ook hoe het ongeveer zou moeten eindigen. Maar het tussenstuk heeft me nog wel even moeite gekost. Niet zo zeer het schrijven, maar meer de inhoud. Toen ik die in mijn hoofd had, kwamen de woorden uiteindelijk weer als gebruikelijk. Nadat ik het verhaal geschreven had, ben ik gaan schrappen en aanpassen. Net zo lang tot ik tevreden was met het resultaat. Toen heb ik mijn verhaal gemaild naar Margriet.
Kort daarna ontving ik een mailtje van Margriet informatiecentrum waarin ze mij bedankten voor mijn inzending. Er werd aangegeven dat alleen de inzender van het geselecteerde verhaal bericht krijgt en het winnende verhaal in Margriet geplaatst zou worden. Wanneer deze plaatsing zou zijn, stond er niet bij. Afwachten dus maar.

Aangezien ik daarna niets meer hoorde en we inmiddels 2 maanden verder zijn, ging ik er al vanuit dat ik niet de winnaar zou zijn. En dit blijkt ook, want deze week staat het winnende verhaal in Margriet.

Natuurlijk vind ik het jammer dat ik niet gewonnen heb, maar niet geschoten is altijd mis. Ik vond het heel leuk om mee te doen en ben nog steeds heel tevreden over mijn inzending, getiteld “Een wijze les”.

Klik hier als je “Een wijze les” wilt lezen

r

2 reacties op “Margriet Zomerverhalenwedstrijd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top