Mariëlle de Graaf-Govaerts, working mam van week 50

Mannengezin

Wat leuk dat ik de kans krijg om Working Mom van de week te zijn. Die grijp ik natuurlijk met twee handen aan. Ik ben de trotse moeder van 3 zonen Patrick (13 jaar), Wouter (10 jaar) en Joris (7 jaar). Een echt mannengezin kun je wel zeggen! Het daagt mij in ieder geval uit als moeder om los te laten en vertrouwen te hebben in een goede afloop. De jongens zijn graag fysiek bezig en schuwen het niet om risico’s te nemen. Ze klimmen graag in de hoogste en dikste boom om mij dan vervolgens vrolijk toe te roepen. Ook de voetballen die op het dak landen, worden er met het grootste gemak weer van afgehaald. Gewoon rustig een boek lezen is voor hen ‘saai’. Die tijd komt nog wel….hopelijk! Ook grenzen stellen is belangrijk, zeker als het gaat om het spelen op de Play Station3. Het is een lastig dilemma: de ruimte die je hen geeft om op een verantwoorde wijze mee te groeien in het digitale tijdperk en de prikkels die ze aankunnen.

Watersport

Als gezin houden we van de watersport. In onze vrije tijd zijn we veel rondom de waterkant of op het water te vinden. Met een schepnet krabbetjes vangen, steentjes gooien in het water, peddelen op een surfplank, zwemmen, bootje varen. Heerlijk vinden we dat. Het is ook één van de redenen geweest om naar Bergen op Zoom te verhuizen. Daar hadden we de mogelijkheid om aan het water te wonen. En wat is er nou mooier dan ’s winters vanuit je achtertuin het ijs op te schaatsen? Eigen muziek en lichtspotjes aan en baantjes trekken met vriendjes! We hopen dan ook dat het binnenkort hard gaat vriezen. Iedere dag ben ik blij dat mijn kinderen zo mogen opgroeien.

Passion4work

Ik heb altijd gewerkt, ook toen de kinderen kwamen. Het arbeidsproces is voor mij veel te leuk om er ‘even’ uit te stappen. Persoonlijk merkte ik wel dat het lastig is om een goede balans te creëren tussen werk en privé. Het vraagt wat flexibiliteit en organisatievermogen. Nadat mijn jongste zoon was geboren, heb ik de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen. Ik had de ambitie om me te vestigen als zelfstandig (bedrijfs)psycholoog. In 2007 heb ik daarom het bedrijf Passion4work opgericht. Passion4work maakt zich hard voor ‘duurzame inzetbaarheid van professionals onder eigen regie’. Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan en eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Mijn werk is heel gevarieerd, zo ook mijn opdrachtgevers. Ik begeleid jonge talenten in hun carrièreontwikkeling, verzorg vaardigheidsmodules binnen Management Development trajecten, coach medewerkers die dreigen vast te lopen op het werk, geef workshops op het gebied van Levensfasegericht HRM-beleid en draag mijn steentje bij aan de implementatie van de HR-cyclus in het onderwijs. Het is slechts een greep uit mijn portfolio. Als ik nu, 6 jaar later, terug kijk ben ik een oprecht tevreden Working Mom. Mijn bedrijf staat en ik kan mijn passie er goed in kwijt! En mijn kinderen … die weten niet beter dan dat mama gewoon hard werkt!

 

Drs. Mariëlle de Graaf-Govaerts van Passion4work

 

Ook working mam worden? Geef je op!

 

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top