Mariette Fehmers, working mam van week 38

Een artikel schrijven over mijn leven als working (single) mom….kom maar op want als ik iets ben….

Ik heb in 2010 de datingsite en community MAD Company opgericht. Op MAD (Moms And Dads) kunnen alleenstaande ouders uit geheel Nederland met elkaar in contact komen. Daten, ervaringen uitwisselen, speciale interessegroepen starten, bloggen, uitjes organiseren alles kan. Bovendien biedt de site via een Vraagbaak met nuttige informatie over alimentatie, kinderopvang, financiën, verliesverwerking en nog veel meer.

Mijn dochter was 6 toen ik ermee begon. De perfecte combinatie want ik werkte in het begin alle dagen tot 3 uur en alle, werkelijke alle avonden. Ik was en ben bijzonder gemotiveerd natuurlijk omdat het mijn eigen kindje is. En het heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben inmiddels 3500 leden. Het eerste huwelijk heeft net plaatsgevonden, de eerste MAD baby (van een ander stel) is ter wereld en dat allemaal dankzij MADCompany.nl. Daar word ik oprecht gelukkig van.

Ik wilde met MAD heel duidelijk een verschil maken. En dat is gelukt. Sprak zij bescheiden… :). Maar echt. Het grootste verschil met andere datingsites is het persoonlijke aspect. Dat komt onder andere tot uiting in het community/platform gedeelte. Zo zijn er momenteel bijna 35 groepen waarbinnen de leden contact onderhouden en zelf uitjes organiseren. Vele vriendschappen zijn hierdoor al ontstaan maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook al een aantal mooie succesverhalen opgebloeid tijdens deze ongedwongen groepsuitjes!

De kracht van MAD zit hem in de combinatie van daten én community plus de gemeenschappelijke factor: kind(eren)! Bij het daten via de reguliere, veelal grote, datingsites ervaren alleenstaande ouders regelmatig dat het hébben van kinderen problemen oplevert. Bij MAD Company weet iedereen dat er kinderen in het spel zijn, en dat maakt het verschil. Deze vanzelfsprekendheid schept een band waardoor de sfeer bij MAD Company open en persoonlijk is.

Mensen vragen mij vaak waarom ik MAD Company begonnen ben.
Tja. Het is helaas een feit: 1 op de 3 huwelijken stranden. Als al die mensen depressief op de bank gaan zitten, krijg je een ontwrichte samenleving. Dat is niet goed en ook niet nodig. Er zijn zoveel leuke single vaders en moeders. Ik wil(de) ze met elkaar in contact brengen!

Maar ik ga nog een stapje verder.
Ik ben inmiddels begonnen met een nieuw ‘label’: NXT STP. Een echtscheiding is een enorme klap in je gezicht, daar moet je van herstellen. En vaak kan je daar hulp bij gebruiken. NXT STP helpt. Het is een workshop van een dag waarin we je helpen je nieuwe leven als single mama niet als drama maar als nieuw avontuur te zien! En ook dat is heel dankbaar werk.

Terug naar de combinatie mama en werk. Want natuurlijk werk ik hard en voel ik me soms schuldig dat ik zelden met een pot thee thuis zit. Maar toch doe ik het goed. Want als ik onlangs tijdens het lezen van de Flair in de lach schiet vraagt mijn dochter Mirre waarom? Ik antwoord: “Ik lach omdat er een mooi stuk in de Flair staat over de eerste baby die wordt geboren dankzij MAD Company. Het stel heeft elkaar leren kennen op mijn datingsite en krijgt nu een kindje.” Ze grist het blad uit mijn handen, leest het verhaal zelf en zegt bijna verbaasd: “Maar mama, dan doe jij toch gewoon echt heel erg goed werk?”

Dan maar geen thee.

Ook alleenstaande ouder? Meld je hier aan. Wil je meer informatie over de workshop? Die vind je hier.

Ook een keer in de spotlight? Dat kan. Hier vind je meer informatie

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top