Marjolein Mantelaers, working mam van week 16

Jaaa, ik wil wel working mam zijn! Ok, ik ben een startende working mam. Waarom? Het zit eigenlijk als volgt. Ik was 22 jaar toen ik mijn eerste kind kreeg (2005). Ik studeerde nog en bleef dit doen. Ja, ik had wat baantjes ernaast. Voornamelijk in de gehandicaptenzorg en ambulante jeugdzorg. Ik deed wat ervaring op. Meer niet. Ik besloot verder te studeren en ging naar de universiteit om Pedagogische Wetenschappen te studeren.

Met mijn baby studeren bleek niet de makkelijkste weg. Maar ik vond een opleiding belangrijk. Dus ik zette door. In de tussentijd kreeg ik nog twee kinderen: in 2009 en in 2011. En uiteindelijk studeerde ik in september 2011 af! Yes! Nu kon het echte werk gaan beginnen!

Ik ging serieus aan de slag in de gehandicaptenzorg, maar merkte dat mijn onregelmatige diensten niet goed aansloten op het werk van mijn man. Hij verdient al jaren ons basis inkomen en daarom ging zijn werk ‘voor’ op mijn werk. Daarnaast: mijn kinderen wisten niet beter dan dat mama altijd thuis was en nu moesten ze het regelmatig (op de raarste tijden) zonder mij stellen! Het voelde niet goed. Maar niks doen zit niet in mijn aard.

Dus ben ook ik voor mezelf begonnen. Ik heb mijn adviesbureau Buro Jong en Moeder opgezet. Als pedagoog en ervaringsdeskundige wil ik jonge moeders helpen om hun leven als moeder te combineren met het leven van een jonge vrouw. Dus met studeren, carrière maken, vriendschappen blijven onderhouden (ook al sluit je niet meer zo goed op elkaar aan) etc. Ik adviseer ook organisaties die met jonge moeders te maken hebben. Bijvoorbeeld hogescholen of universiteiten. Ik wil ze vertellen wat er in het leven van een jonge moeder gebeurt en hoe ze hier het beste op in kunnen spelen. Mijn advies is laagdrempelig en niet te duur. Want, jonge moeders hebben nu eenmaal niet al te veel te besteden.

Ik wilde ook een daad stellen: jong moeder worden is in Nederland niet de norm. Hoewel er steeds meer jonge moeders bij komen. Vaak denkt men bij jonge moeders aan tienermoeders of foutjes. Dit is onzin! Er zijn voldoende meiden die op jonge leeftijd hartstikke klaar zijn voor een kind en hier bewust voor kiezen. Daarom heb ik de site www.youngandmom.nl in het leven geroepen. Mijn doel is: veel informatie voor jonge moeders, blogs van andere jonge moeders, motivatie en inspiratie. Er is namelijk niets mis met kiezen voor jong moederschap. Het is echter wel een stoere keuze, want de keuze wordt vaak niet begrepen en snel veroordeelt.

Ik heb veel ideeën voor de website. Ik zou graag evenementen willen organiseren, een forum opstarten, studiegroepjes opzetten en meer. Maar voor nu richt ik mij op het vergroten van het bloggers bestand.

Het ondernemerschap is niet iets wat in mijn bloed zit en ik heb het ook zeker niet met de paplepel binnen gekregen. Ik moet alles zelf ontdekken en ik vind dat erg spannend. Ik heb het geluk dat mijn gezin (nog) niet afhankelijk is van mijn inkomen. Daarom heb ik de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Dat vind ik een prettig idee! Het gevaar? Dat je jezelf niet serieus genoeg neemt en dat daarmee je omgeving je ook niet serieus neemt. Daarnaast werk ik vanuit huis en doe ik veel dingen tussen het verschonen van de luiers, het aanzetten van de was en het leegruimen van de vaatwasser door. Daar moet ik nog een goede balans in zien te vinden.

Ook eens working mam in de spotlight zijn? Geef jezelf op!

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Marjolein Mantelaers, working mam van week 16”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven