Marlieke van der Willik, working mam van week 45

Deze week ben ik Working mam! En hoewel er veel meer vrouwen, dames en meiden zijn die deze spotlight ook verdienen, vind ik het stiekem onwijs leuk om tussen de werkende moeders te mogen staan. Nog veel te vaak vergeet ik namelijk dat ik ook een werkende moeder ben met een eigen bedrijf. Want terwijl velen voor de tv hangen, zit ik ’s avonds en vrijwel ieder slaapuur van de kleine meid achter de computer; foto’s bewerken, logo’s maken,  teksten schrijven, websites maken, websites vullen en contacten onderhouden. Maar wat vind ik dit leuk!

Toen ik ruim twee jaar geleden zwanger was van Eva, was het mij al snel duidelijk dat ik niet terug zou keren op het werk na mijn zwangerschapsverlof. Gelukkig kon dat ook. We hadden genoeg gespaard om het eerste levensjaar van de kleine te kunnen overbruggen, daarna kon ik altijd nog kijken. Het eerste jaar heb ik dan ook ten volste benut om te wennen aan Eva, aan het moederschap en om af en toe eens lekker bij te slapen. En terwijl ik af en toe lekker aan het knoeien was met Illustrator kwam ineens de eerste opdracht om de hoek kijken. Dat smaakte naar meer en met een grote opdracht in de pocket, ben ik begin dit jaar gestart met DatWillik.  Een schot in de roos. Er zijn dus daadwerkelijk mensen die graag iets door mij laten ontwerpen, laten schrijven of laten maken!

Ik vind het fijn om iets voor mezelf te hebben en ik kan hier goed mijn ei in kwijt. Wel vind ik het lastig dat ik soms niet de tijd kan vinden om eens iets goed uit te zoeken of er een dag goed voor te gaan zitten. Alles moet in de avonduren gebeuren en die avond stopt toch ergens. Gelukkig zijn er voor deze gevallen de weekenden! Collega’s mis ik niet, overdag ben ik genoeg onder de mensen en ’s avonds is er natuurlijk social media!

Ook een keer in de spotlights als working mam? Geef je op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top