Marlous Bracke, working mam van week 30

Mijn naam is Marlous en ik ben 31 jaar. Ik ben de trotse moeder van Robin (4) en Maarten (bijna 3), en de trotse eigenaar van het online juridisch adviesburo Bracke Legal. Als er iets is wat ik nooit verwacht had te zullen worden is het zelfstandig ondernemer. Lees hier hoe het zover gekomen is.

Na mijn rechtenstudie ben ik aan de slag gegaan als advocaat bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Een ontzettend leuke, uitdagende en afwisselende baan waar ik veel van heb geleerd. Het was ook een tijdrovende baan, maar dat had ik er in het kinderloze tijdperk graag voor over. Na de geboorte van mijn eerste zoon (ik werkte inmiddels 4 dagen) ervoer ik de combinatie van werk en gezin als pittig en onbevredigend. Ik had het gevoel dat ik twee dingen niet goed deed, zowel mijn werk als mijn kind verdienden meer aandacht.

Tijdens het verlof na de geboorte van mijn tweede zoon heb ik goed nagedacht en alles op een rijtje gezet. Ik wilde meer bij de kinderen zijn, maar ook inhoudelijk leuk werk blijven doen. Zo ontstond het idee om een online juridisch adviesburo op te richten. Met gemengde gevoelens – ik had het nog steeds naar mijn zin op mijn werk – heb ik begin 2010 mijn baan als advocaat opgezegd en Bracke Legal opgericht.

Al 2½ jaar werk ik nu 3 à 4 dagen per week vanuit huis (en soms op locatie bij een opdrachtgever) op dagen en tijdstippen die mij schikken. Om bij te blijven volg ik regelmatig cursussen, dit jaar volg ik zelfs een vrij intensieve specialisatieopleiding op het gebied van contracteren. Bracke Legal biedt mij de mogelijkheid het werk te blijven doen dat ik leuk vind, en veel tijd met mijn gezin door te brengen. Ik geniet volop van de kinderen, en van de uitdagingen en vrijheid die het zelfstandig ondernemerschap met zich meebrengen. Spijt heb ik tot op heden nooit gehad, mijn leven is nu meer in balans en daar profiteren zowel mijn werk als mijn gezin van!

 

Zelf ook een keer in de spotlight staan? Geef je hier op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top