Marloes Collins, working mam van week 46

Ik ben Marloes Collins, 40 jaar en woon met man en 2 dochters (Danique van 12 en Maaike van 8 jaar) in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ben ondernemer in hart en nieren. Als je dan toch geld moet verdienen, kan het maar beter leuk zijn!

De eerste stappen in het ondernemen nam ik in 1998 met het ontwikkelen van websites en applicaties. Steeds vaker kwamen er mensen op mijn pad die een goed idee hadden. Het ‘idee’ doorontwikkelen tot ‘business case’ én daar geld mee verdienen was het helemaal tot in februari 2003 Maaike geboren werd. Ze bleek een koemelkallergie te hebben, dat was aanleiding om een concept rondom allergie op te zetten. Dus nu geen business case ontwikkelen voor een ander, maar zelf aan de slag!
Dat valt nog niet mee met twee kleine kinderen, maar met een beetje organiseren kom je een heel eind. Het werk uitbesteden wat je niet leuk vindt  – en dus energie kost – heb ik daarbij als zeer waardevol ervaren. Zo blijven alleen de leuke dingen over om te doen en heb je genoeg tijd om met het gezin leuke dingen te doen!
De marketing & PR voor het allergieconcept bestaat uit zes stappen. Met die zes stappen kan je elke onderneming, product of dienst sterk in de markt zetten. Nu het allergieconcept geheel op eigen benen staat en mijn meiden wat groter zijn, kan ik me meer richten op mijn oude liefde: anderen helpen van hun werk een merk te maken. Ik deel mijn kennis daarover ook graag op mijn blog: MarloesCollins.nl.

Buiten het ondernemen en mijn gezin ben ik benoemd tot senator bij JCI. JCI is een netwerk voor ondernemende mensen tot 40 jaar. Tot vorig jaar was ik dus actief lid 🙂

JCI is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen. We noemen het wel eens gekscherend het best bewaarde geheim van Nederland, daar moet nodig verandering in komen! De missie van JCI is ‘Create better leaders to create better societies’, door ons vrij vertaald in persoonlijke ontwikkeling met als gevolg een positieve verandering in de maatschappij. Lidmaatschap van JCI heeft mij de afgelopen jaren erg veel gebracht, dat gun ik iedereen. Spreekt het je aan? Kijk dan eens op JCI.nl.

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Marloes Collins, working mam van week 46”

  1. Pingback: Marloes Collins, working mam van week 46 « JCI Drechtsteden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top