Marloes Halmans, working mam van week 5

Eigenlijk vind ik dat alle werkende moeders in de spotlight zouden moeten staan! Ik vind het namelijk best een klus om de zorg voor kinderen,  een eigen bedrijf, een sociaal leven en tijd voor mijn grote passie te combineren. Ik neem mijn petje af voor alle werkende moeders die het toch iedere dag maar weer doen. (overigens ook voor de vaders die veel zorgtaken op zich kunnen nemen!).

Ik ben moeder van Casper (2008) en Benjamin (2010) en heb een eigen praktijk voor loopbaancoaching. Gelukkig is dat voor mij het leukste werk dat er is. Daardoor voelt het niet als werken en krijg ik er enorm veel energie van. Toen ik in 2007 zwanger was van Casper werkte ik fulltime in loondienst. Omdat ik toen al jaren schouderklachten had die verergerden door het kantoorwerk dat ik deed, besloot ik het helemaal anders te gaan doen. Ik begon voor mezelf. Nu doe ik werk dat beter past bij waar ik goed in ben en waarin ik mijn eigen tijd kan indelen. Dat werkt een stuk prettiger!  Soms is het ook flink goochelen met tijd, energie, en de planning thuis. Ik heb maar op twee vaste dagen opvang en werk daarnaast onregelmatig en vaak ’s avonds. Gelukkig kan ik ook veel terugvallen op de lieve opa en oma van mijn jongens voor een incidenteel middagje oppassen. Grote bofkonten zijn wij daarmee!
Naast de kinderen en mijn werk, besteed ik veel tijd aan mijn grote passie: zingen! In 2005 ontmoette ik mijn man op een jazz-improvisatieworkshop in Toscane. Op de laatste avond van deze jazzvakantie gaven we een concertje voor elkaar. Buiten, bovenop een heuvel in Toscane onder een fantastische sterrenhemel. Daar zong ik “La chanson des vieux amants” van Jacques Brel. Begeleid op piano door de man in wie ik later dus mijn grote liefde vond. Toen de laatste klanken wegdreven op de zwoele avondbries durfde ik pas voor het eerst naar het publiek te kijken. Met kippenvel over mijn lijf keek ik naar de muzikanten met wie ik zo intens had samengewerkt deze vakantie. Menigeen veegde een traan van zijn wang. Het onvoorstelbaar mooie nummer van Brel had niet alleen mij, maar ook hen geraakt. Wat is muziek toch mooi! En wat kun je er mensen blij mee maken!

Het is mijn droom om samen met enthousiaste muzikanten in intieme setting de mooie pareltjes uit de muziekgeschiedenis te zingen. Ik droom hier al jaren van. En nu ga ik het doen! In het najaar geef ik een concert! Mijn man begeleidt me op de vleugel en er werken nog meer enthousiaste muzikanten mee om hier iets moois van te maken. Heel spannend vind ik het, maar ik vind dat je je dromen moet najagen en je niet moet laten belemmeren door dingen waarop je wél invloed hebt! In dit geval dus mijn eigen belemmerende overtuigingen…

Ik wens het jullie ook toe dat je je dromen serieus durft te nemen, zoekt naar wat je nodig hebt om ze waar te maken en er vervolgens vol gas vooruit voor gaat! “All our dreams can come true if we have the courage to pursue them” – Walt Disney. Wat zegt die man toch rake dingen!

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top