De marmer look is terug voor ons interieur!

Is de marmer look terug in het interieur? Of is marmer nooit weggeweest? Wat mij betreft is deze look weer terug van weggeweest, maar dat is wellicht ook een beetje leeftijd gerelateerd. Want als ik bij mijn schoonmoeder in huis kijk, dan is marmer nooit weggeweest. In hun huis pronkt al meer dan 30 jaar een marmeren vloer en nog steeds geniet ze daar iedere dag van.

Marmer of marmer look in huis; waar vind je dit design terug in ons interieur?

Of dat je nu voor echt marmer kiest, of je gaat voor een marmer look, de uitstraling is min of meer hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in de keuze van het materiaal als je gaat voor de look in plaats van voor de real thing. Het is in ieder geval een feit dat marmer momenteel niet meer weg te denken is uit ons interieur. Van marmeren vloeren tot marmer in de badkamer en van een marmeren eettafel tot aan marmer achter je aanrechtblad of ingelegd in de salontafel. Je vindt deze sfeer overal terug.

Marmer zelf stamt al uit de tijd van de Grieken en de Romeinen. Er zijn verschillende soorten marmer maar ze hebben allemaal één ding gemeen. De steen heeft een soort ‘slierterige’ tekening in zich. Dit klinkt een beetje oneerbiedig, maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik. Marmer is daarnaast in aardig wat tinten beschikbaar, van grijs tot roze, wit en beige bijvoorbeeld. Zwart marmer bestaat overigens niet, dat is natuursteen 😉 . Marmer zelf is trouwens behoorlijk prijzig, vandaar ook dat er regelmatig voor marmer look gekozen wordt dat wel dezelfde uitstraling heeft, maar van ander materiaal is.

marmer look in huis, keuken, eettafel of badkamer
Stockfoto van marmer look in de keuken door ImageFlow

Je houdt ervan of je vindt het niets

Volgens mij is marmer en marmer look een van de elementen waar de menigingen nogal over verdeeld zijn. Ik ken heel veel mensen die marmer en marmer look echt prachtig vinden. Het straalt ook een soort exclusiviteit uit natuurlijk. Zelf ben ik er minder van gecharmeerd, maar dat komt volgens mij doordat ik het een beetje associeer met oubollig. En dat is niet terecht, zeker niet in deze tijd waarin de marmer look weer helemaal hot is.

Marmer look in je huis

Zoals gezegd kan je een marmer look in je huis op allerlei manieren toepassen. Kies je voor een echt marmeren vloer, weet dan wel dat deze het nodige aan onderhoud nodig heeft. Het dagelijks schoonmaken van deze vloer is niet zo’n probleem, je kan met lauwwarm water aan de slag en eventueel wat groene zeep bijvoorbeeld. Maar marmer kan bijvoorbeeld heel slecht tegen ingetrokken zuren. Dat weet ik niet uit ervaring, maar wel uit verhalen vanuit het verleden. Zo heeft mijn hubby in zijn puberjaren eens een behoorlijke plakaat kots op de marmeren vloer van zijn ouders neergelegd na een avondje stappen. Dat was nogal uitgeslagen en dat moet hij nu nog steeds aanhoren 😉 .

marmeren eettafel met goudkleurig onderstel
Bron: eettafel van Sohome

Maar in het dagelijks onderhoud is marmer dus juist heel praktisch. Misschien is dat ook wel de reden dat je het momenteel weer zoveel ziet. Heb je bijvoorbeeld een eettafel van marmer? Dan haal je er na het eten een doekje over en hij is weer schoon. En ben je fan van een chique uitstraling? Dan zit je met de marmer look helemaal goed zoals je hierboven ziet. Marmer past bijvoorbeeld uitstekend bij liefhebbers van de Eric Kluster stijl. Maar marmer look combineert bijvoorbeeld ook heel goed met een stoere en landeljk industriële stijl zoals je hieronder ziet.

sanitair in marmer look
Bron: Pinterest Behance
marmer look als achterwand in je keuken
Bron: Pinterest Pufikhomes
marmeren wastafel in badkamer
Bron: Pinterest Amazon

Marmer look in plaats van echt marmer

Vind je echt marmer heel mooi, maar is het boven je budget? Dan is marmer look een uitstekend alternatief voor je! Afgelopen week zag ik nog iemand op Facebook die zijn oude aanrechtblad had gewrapt met marmer look folie. Niet van echt te onderscheiden! Maar vind je het te spannend om het op je aanrechtlad te doen, dan kan je er ook voor kiezen om juist het onderstel te wrappen, of de achterwand met een marmer look glazen plaat de bekleden. En vin je dat allemaal te groot om mee te beginnen? Dan kies je toch voor een leuke bijzettafel in marmer, of een nieuwe eettafel? Die kan je altijd over een paar jaar weer makkelijk vervangen.

hele keuken in marmer look wrappen
Bron: Pinterest Homestolove
kookeiland in marmer look
Bron: Pinterest Archilovers

Ben jij een liefhebber van marmer of marmer look? En zo ja… waar in huis heb je dat toegepast?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven