De Marvel Universe LIVE show vol spektakel, actie, superhelden en schurken

De intro animatie nam ons mee naar de wereld van de Marvel superhelden: Amerika, de straten van New York City en het beroemde Vrijheidsbeeld. Het eerste wat ik dacht is, ‘De USA kan nu inderdaad wel wat superhelden gebruiken’ …maar ja, dat is een heel ander verhaal 😉 . We zitten nu namelijk bij de Marvel Universe Live show!

marvel universe live show

Marvel Universe LIVE show in Ahoy

Voor Mamsatwork bezochten we met onze meiden van 7 en 5 de allereerste Marvel Universe Live Show in Nederland. Onze zoon van 2 jaar vonden we nog wat te jong. Ahoy stroomde vol met verwachtingsvolle fans. Het gros bestond uit ouders met jongens van 4 tot 10 jaar. Maar ook oudere Marvel fans hadden een plaats op de tribune weten te bemachtigen. De gang naar Ahoy en onze zitplaatsen verliep vlot en vlekkeloos. Tot onze vreugde waren onze kaarten geüpgrade naar Diamant en zaten we recht voor de arena en het decor, wat er overigens echt heel gaaf uitzag. De commerciële stands bij binnenkomst waren niet overweldigend (wat ik zelf wel prettig vind), de prijzen echter wel. Anderzijds, je komt voor de show, de rest is bijzaak.

marvel universe live show

Het verhaal

Alles draait om het meest gewilde object van het Marvel Universum: de Cosmic Cube, de bron van ultieme kracht. De machtige Thor heeft de Cosmic Cube in stukken geslagen om te voorkomen dat deze in de verkeerde handen valt. Om de schurk Loki te verslaan moéten de Marvel superhelden als Spider-Man, Thor, Captain America, Ironman,de Hulk en Wolverine samenwerken. De Cosmic Cube fragmenten liggen verspreid over de wereld en in teams proberen zij deze te bemachtigen. Maar kunnen zij de schurken, die met hetzelfde doel ook samenwerken, verslaan? De Green Goblin, Doctor Octopus, Madame Hydra, Red Skull, Andrich Killain en Electra, hun ergste vijanden, gaan geen enkel gevecht uit de weg om de wereldmacht te veroveren.

marvel universe live show

De Marvel Universe LIVE! Show review

Het is verstandig het verhaal vooraf aan je kinderen uit te leggen want de gesproken teksten tijdens de show zijn niet te volgen. Door woordgebruik en door snelheid. Over het algemeen kennen de Nederlanders wel de superhelden Spider-Man en de Hulk. De andere helden zijn nog niet bij veel Nederlanders doorgedrongen en daarmee ook het achtergrondverhaal niet. Maar ‘in the end of the day’ zijn het de schurken en ’the good guys’ die de show maken. Tel daarbij spectaculaire stunts, special effects, vuurwerk en martial arts bij op en alle ingrediënten van een goede show zijn ‘in the pocket’.

marvel universe live show

Enorm veel actie

En dat was ook zo. ‘Sow! Die kan goed vechten!’ is de eerste reactie van een jongetje achter mij wanneer Black Widow haar kunsten vertoonde. ‘Mama, deed dat zeer??’ was de eerste bezorgde reactie van mijn 7-jarige dochter 😛 . Nadat ik de meiden had uitgelegd dat het ‘voor de nep’ was, waren ze gerustgesteld en genoten ze van de aaneenschakeling van knokpartijen tussen helden en schurken. Een auto rolde over de kop, motors crosten door de arena, maakten sprongen en salto’s. De actiefiguren vlogen door de lucht, vielen van grote hoogten of stonden zelfs in brand. Het decor werd met allerlei vernuftig materiaal continue veranderd en de achterwand diende zowel als verhoogd decor maar ook als projectiescherm voor beelden ter ondersteuning van het verhaal.

marvel universe live show

Conclusie

De Marvel Universe Live Show duurde 2 uur inclusief een korte onderbreking. Dat was zeker niet te lang want er was eigenlijk ‘never a dull moment’, maar wel veel van hetzelfde. Er was enorm veel activiteit in de arena en overal was wel wat te zien. Dat was soms wat verwarrend, maar voor het publiek vooral ook heel spectaculair. Bovenal ook een sterk staaltje timing van de acteurs want hun bewegingen moeten exact overeenkomen met de geluiden op de band.

Over het geheel genomen waren de meiden geboeid van het begin tot het einde. Vooral de langverwachte Hulk op het laatst maakte veel indruk. Ik had verwacht dat onze kleuter van 5 het wat eng zou vinden, maar niets was minder waar. Qua leeftijd vind ik de show persoonlijk meer geschikt voor iets oudere kinderen, gezien de verhaallijn. Niettemin was het een spektakel om naar te kijken en hebben wij ons prima geamuseerd.

PS: Wist je dat de geboren Tilburger Geoffrey Thompson de rol van Spider-Man vervult?

Tickets voor Marvel Universe LIVE!

De show is dit weekend tot uiterlijk zondag 13 november nog te zien in Ahoy.
Wil je nog gaan? Ga dan snel naar Ticketmaster en bestel ze nog, zodat je morgen nog kan gaan! Kijk voor meer informatie over de show op www.marveluniverselive.nl

 

1 gedachte over “De Marvel Universe LIVE show vol spektakel, actie, superhelden en schurken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven