Een kadootje voor de hardwerkende mama of papa, een massage aan huis

Even geleden werd ik gevraagd of dat ik graag eens een massage aan huis wilde proberen. Even ontspannen, en toch daar de deur niet voor uithoeven, dat klinkt hemels nietwaar? Deze week was het zover en ik zal je vertellen hoe het is om thuis een massage te krijgen van een officiële masseusse 😉 .

Allereerst moet ik bekennen dat ik het best een beetje spannend vond. Je hoeft nergens voor te zorgen, behalve dan een ruimte van ongeveer 3×3 meter en een beetje verwarming. Nu hebben wij een aardig groot huis, maar een ‘vrije’ ruimte van 3×3 die heb ik dan toch niet zomaar gevonden.

massage aan huis

Ja. In de woonkamer of de keuken, maar met een verbouwing bij de buren waardoor de schutting eruit ligt lijkt dat me niet zo’n succes. Lekker in de kijk 😉 .

Boven zijn de slaapkamers groot genoeg, maar ook vol. De slaapkamer van Lotte is wel net verbouwd en daar zou ruimte zijn, maar daar hangt nog geen verwarming. En tijdens een massage wil je toch op zijn minst dat de temperatuur een beetje lekker is. Geen gekoukleumerij en last van koude voeten, maar lekker ontspannen op die massagetafel liggen.

Dusss… ik lig zo’n beetje op kantoor. Tussen het kantoor en de opslagruimte in is ruimte voldoende. Misschien niet zo cosy als je het zou willen hebben, maar hé, ik heb toch mijn ogen dicht tijdens het masseren. En een bijkomstig voordeel: de geur van de heerlijke olie die gebruikt is, die ruik ik nu nog… terwijl ik dit artikel typ!

masseuse aan huis
Ca$h vind het ook maar een beetje raar

Je laten masseren, why?

Heb jij je nog niet eerder laten masseren en vraag je je af waarom je dat zou laten doen? Daar kan ik me niets meer bij voorstellen. Ik vraag me namelijk iedere keer na een massage af waarom ik het niet vaker doe 😉 .

Ik snap dat je misschien even aan het idee moet wennen om je te laten masseren als dat nieuw voor je is. Maar ik beloof je… het is een écht kadootje voor jezelf. Naast dat een massage erg lekker is en je even kan ontsnappen aan de dagelijkse hectiek is het ook gezond voor je:

 • Massage verlicht het gevoel van stress
 • Lichamelijke ongemakken worden minder of verdwijnen
 • Massage verhoogt de doorbloeding waardoor je je afvalstoffen eerder kwijtraakt
 • Bovenstaande is bevordelijk bij het afvallen én tegen cellulitis
 • Je lijf wordt soepeler en je geest komt tot rust

Eigenlijk zou iedereen met regelmaat een massage moeten ondergaan.

Lees ook: hoe word ik zen, 5 tips

masseuse aan huis
Even voor de goede orde… dit ben ik niet, maar de houding vond ik mooi om te laten zien. Nog nooit eerder heb ik in deze houding gelegen, maar vandaag dus wel 😉

Waarom een massage aan huis?

Tja, ik zou eerder zeggen ‘waarom niet?’. Maar als je een paar redenen zoekt voor een massage aan huis, dan zal ik ze even voor je opnoemen.

Voordelen van een massage thuis

 • Je hoeft zelf de deur niet uit, dit scheelt enorm veel tijd
 • Je kan gewoon in de avonduren plannen zonder een oppas te hoeven regelen
 • Wil jij liever overdag gemasseerd worden, geen probleem, de werktijden zijn erg flexibel
 • Na je massage kan je jezelf overgeven aan een heerlijk ontspannen avond, of gewoon weer aan het werk gaan, net als ik 😉 . Wat jij wilt!

Uiteraard is een massage ergens anders ook lekker, maar voor mij is het grootste voordeel toch wel dat ik er zelf de deur niet voor uithoef waardoor het me veel minder tijd kost. Nu heb ik vooraf en achteraf nog even samen met Sharon een kop thee gedronken, maar dat is geen verplichting natuurlijk.

De massages die ik tot nu toe ergens anders heb gehad zijn altijd in combinatie met een dagje sauna geweest. Ook heerlijk, maar anders. Overigens kies ik dan vaak voor een massage van 30 minuten en nu werd ik 60 minuten onder handen genomen. Ook een overduidelijk verschil.

Het boeken van een massage aan huis

Maar hoe vind je nu een goede masseur of masseuse die bij jou aan huis wil komen? Dat kan bijvoorbeeld via de website van Masseuseaanhuis.nl. Ik ben gemasseerd door Sharon Pol, die thuis is in het geven van allerlei soorten massages.

Zelf kies ik graag voor een mix tussen ontspannings- en sportmassage, zodat ik niet alleen lekker ‘zen’ word, maar dat ook mijn rug en nek weer even goed losgemaakt worden. Tja, het resultaat van 6 dagen in de week achter de pc zitten, en dat al meer dan 20 jaar lang.

Zo’n sportmassage vind ik altijd wel een behoorlijke impact hebben. Niet alleen ontspannend, maar het doet echt iets met je lijf en je spieren, dat voel ik direct na afloop. Helemaal ‘pijnvrij’ is het niet als al die knopen weggemasseerd moeten worden, maar gelukkig weet Sharon prima aan te voelen hoe ver ze kan gaan 😉 .

masseuse aan huis, de olie

Het concept van Masseuse aan huis

Het concept is bedacht door Mirjam van Starrenburg. Het aanbod van masseuses en masseurs wordt door haar via deze website uitstekend weergegeven. Bij het zoeken en boeken van een massage kan je eenvoudig gebruik maken van de kaart van Nederland waarbij je de provincie kiest waar je woont. Vervolgens krijg je gelijk het aanbod van masseurs en masseuses in die provincie.

Bij de masseuse of masseur vind je nog een persoonlijk stukje, welke massages ze doen, wat hun werktijden zijn en wat de kosten zijn en je kan zelfs nog reviews van anderen lezen. Een prima manier om je eerste keuze op te baseren. En daarna zal je zelf moeten ‘voelen’ of dat de klik er is 😉 . Is die er niet? Dan probeer je een volgende keer toch gewoon iemand anders?

Lees ook: Help! Ik moet weer leren ontspannen

Massage olie die gebruikt wordt voor deze massage aan huis

Voordat de massage begint kan je zelf de olie uitkiezen die ze bij je gebruikt. Fijn, want ik vind de geur écht een kwestie van persoonlijke smaak. En laten we eerlijk zijn… het is niet écht prettig als er een uur lang een geur om je heen hangt waar je niet echt blij van wordt.

Mooier nog vind ik het verhaal achter de massageolie die gebruikt wordt binnen dit concept. Alle masseuses/masseurs bij Masseuse aan huis werken met 100% natuurlijke massage oliën welke geen kunstmatige geur-, kleur of conserveringsmiddelen bevatten. De massageolie wordt op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd volgens eigen (familie)recepten van het Massagehuys. Ik kon kiezen uit 3 geuren:

 • Spring Garden Oil; voor hernieuwde energie
 • Tigerpower Oil; verlicht spierpijn en werkt aan immuunsysteem
 • Huile d’Avignon; ontspanning en rustbevorderend

Na het ruiken aan de flesjes bleven er voor mij nog maar 2 geuren over. Typisch ook dat de geur met lavendel (Huile d’Avignon) voor mij de eerste was die afviel, terwijl ik gek ben op lavendel! Ik koos uiteindelijk voor Tigerpower Oil, een soort lichte variant van de tijgerbalsem. Heerlijke geur!

Prijzen

De prijs voor een massage van 60 minuten ligt tussen de € 55,00 en € 65,00 per uur en komt daarmee overeen met prijzen van een massage in bijvoorbeeld een salon. Extreme verschillen daargelaten natuurlijk.

Maar als ik een beetje rondneus op internet dan zie ik dat dit een prima gemiddelde is. Dat de massage aan huis is en dus nog reiskosten of eventueel parkeerkosten heeft, daar zie je dus niets van terug in de prijs die je zelf betaalt. Een behoorlijke service, niet?

Wat kan er beter bij een massage aan huis?

Voor een volgende keer zijn er een paar dingen waar ik zelf beter op ga letten. Ik ga ervoor zorgen dat ik nog net iets meer in de ontspanningsfase kom door wat veranderingen door te voeren.

De massage wil ik graag de volgende keer toch in een ruimte hebben die iets gezelliger is. Al is het maar om het gevoel voor mezelf compleet te maken. Daarnaast wil ik graag dat de massage aan huis is in de avonduren, zodat ik daarna ook écht een relaxte avond kan inplannen voor mezelf. Zonder werk.

Van Frank heb ik begrepen dat ook hij interesse heeft, dus ik denk dat we voor ons samen boeken. Aangezien dat dan in de avond moet kan ik ook de woonkamer gebruiken en gezellig maken. Gordijnen dicht en niemand die het ziet 😉 . Ook de muziek kan beter. Nu had ik de radio aan, maar een relax muziekje doet beter zijn werk.

Heb ik alleen nog één uitdaging te tackelen… mijn puberzoon die normaal voor de tv hangt of luidkeels aan het skypen is met vrienden achter zijn pc. Hij zal die avond toch écht gewoon in zijn slaapkamer door moeten brengen!

Ben jij te porren voor een massage aan huis, of heb jij een reden waarom je liever buiten de deur gaat? En wat voor type massage heeft jouw voorkeur?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven