Matrabike: over mountainbiken en stoere mannen (vinden ze zelf!)

mountainbikenIs jouw vent een stoere mountainbiker? Of zit je zelf graag ‘in het zadel’? Mijn lief heeft het jaren volgehouden. Maar daar begint nu verandering in te komen… Hier lees je meer over zijn ‘bumpy ride’ die uiteindelijk leidt tot een tripje naar Matrabike – en wie weet naar waar nog meer…

Lees ook: Je kind leren fietsen: dát is pas een lesje in loslaten… 5 Tips!

Mannenweekend in de modder

Manlief ging steevast elk jaar met zijn vrienden de modder in. Je kent het wel. Van die weekenden waarin ze ècht man kunnen zijn. Zonder vrouwen. Fietsen op de mountainbike door het bos over smalle paadjes, kronkelend en verkleumd tot op het bot omdat ze natuurlijk geen regenpak aan willen als ze op hun stoere stalen ros in de zeikende regen fietsen. Om vervolgens na een lange fietstocht hijgend en zichzelf op de borst kloppend in de kroeg te eindigen met de modderspetters van kruin tot kont zeg maar, hangend en bier lurkend aan de bar. Met als verdere doel van de avond grapjes maken met elkaar, een flink stuk vlees naar binnen werken en daarna afsluiten met een heerlijke cognac en sigaar.

Iedere zichzelf respecterende man vindt zo’n vriendenweekend het einde, toch? Van mijn man dacht ik dat ook altijd. Tot op het moment dat hij in het laatste weekend (2 of 3 jaar geleden, ik weet het niet eens meer) me plots zielig opbelde. He-le-maal kapot. ‘Ik ga hier dood’ zei hij. Het duurde even voordat het tot me doordrong wat hij bedoelde. Natuurlijk ging hij niet ècht dood. Nee, het was een gevoel wat bij hem opborrelde omdat hij ‘de club’ probeerde bij te houden op de mountainbike maar dat niet echt wilde lukken. Of liever gezegd… echt niet wilde lukken.

Ze hadden dit jaar gekozen voor België. En in België hebben ze net wat meer heuvels dan in Nederland. Algemeen bekend, maar manlief had daar niet aan gedacht toen hij op vrijdag nog vol praatjes zijn mountainbike vast bond op zijn auto. Inmiddels was zijn geheugen dus opgefrist en stonden de tranen in zijn ogen, zo moe was hij en zo erg zag hij er tegenop om de volgende dag weer verder te moeten fietsen.

‘Dit nooit meer’

Maarja, het fietsen had plaatsgemaakt voor een avondje lallen, bier drinken en oprechte mannenpraat. Geen tijd dus om in bad en bed weg te zinken, née, doorgaan zouden ze, en hij dus ook. Ik vergeet nooit meer de blik in zijn ogen toen hij op zondag thuis kwam.  Hij kon niet meer en de lol was ver te zoeken. Toen hij zeker wist dat zijn vrienden er vandoor waren zei hij ‘dit nooit meer’.

Mountainbike-bloed kruipt waar het niet gaan kan…

En warempel, hij heeft een aantal jaren voet bij stuk gehouden. Tot nu. In de afgelopen drie jaar is òf zijn verstand achteruit gegaan, òf zijn ego enorm toegenomen, maar hij denkt te stap weer te kunnen wagen. Dat niet alleen, de zin druipt er vanaf! Een fijngevoelige herinnering van mij aan de uitspraken van toen wordt eenvoudig weggewuifd en er is weer plaats voor enthousiasme en baldadig gedrag. Heerlijk om te zien, maar ik hou toch mijn hart vast… Zijn eerste tripje? Dat gaat naar Matrabike.

Matrabike: betaalbare mountainbikes

Ik heb hem in ieder geval maar doorverwezen naar online fietsenwinkel Matrabike voor een nieuwe en goede mountainbike, want als ik een blik in de schuur werp dan zie ik daar een roestig ding met wielen hangen waar de modder en de graspollen van 3 jaar terug nog aanzitten. Ik ben ervan overtuigd dat alleen al de herinneringen aan die tijd zo sterk zullen zijn als hij die fiets onder handen neemt, dat hij direct besluit om alsnog halstarrig richting zijn vrienden te weigeren om mee te gaan.  Aan de andere kant zou dit niet de eerste keer zijn dat een hobby toch voortijdig strandt… En dan is het wel zo prettig dat je er geen kapitalen aan uit hebt gegeven 😉 .

Maar daar gaan we voorlopig niet van uit… Manlief gaat weer fietsen. En hopelijk op vriendenweekend. Want eindelijk, na 3 jaar, heb ik weer lekker zicht op een weekendje wellness met de meiden! En daar heb je mij nog nooit over horen klagen 😉 .

Lees ook: Fietsen over de oceaan: een fijn boek voor avonturiers

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven