Matt Sleeps: ik heb een nieuwe vriend en boy oh boy wat slaapt hij lekker!

Wij hebben het Matt Sleeps matras inmiddels een jaar en zijn er nog steeds heel tevreden over. Sinds dat we op de Matt matras slapen staan we uitgeruster op en is er ook geen rugpijn meer te bekennen. Meer lees je hierover in onze Matt review!

Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. Ken je die uitspraak? Het is er eentje van vroeger, maar daarmee niet persé minder waar natuurlijk. Toch zal daar tegenwoordig niet veel strijd meer over geleverd worden en zijn de enige duveltjes die je -bij tijd en wijle- nog in je bed vindt waarschijnlijk je kids. Geloof staat ook op ons lijstje van dingen-waar-we-het-niet-over-eens-zijn-en-nooit-zullen-worden, maar het ligt niet tussen ons in. Gelukkig maar, want met een twijfelaar is er niet zo gek veel ruimte meer voor iets ertussen in! Vandaar ook dat ik méér dan blij ben met de Matt Sleeps die wij mogen uitproberen. Mijn nieuwe vriend is er namelijk eentje van 1.80 m! Slaapt dat even lekker.

matt sleeps matras is binnen

Matt Sleeps review uit pure noodzaak

Waarom Matt Sleeps bij ons inmiddels pure noodzaak ik, dat zal ik je vertellen. Het zijn nogal wat redenen, dus ik maak een volledig lijstje voor je.

1. Ruzie bijleggen is niet goed

Vroeger werd er geroepen dat je nooit met ruzie moet gaan slapen, maar wist je dat daar helemaal niets van waar is? Onlangs las ik en onderzoek welke aangaf dat je júist beter gaan slapen met ruzie. De volgende ochtend -als de gemoederen een beetje bedaard zijn- ben je namelijk veel beter in staat om een goed gesprek te voeren samen.

Ook bij ons komt het wel eens voor. Niet vaak, maar ik kan wel eens in een chaggie bui gewoon mezelf omdraaien en niets meer zeggen. Helaas wil het dat wij dus in een 1.40 m. bedje sliepen en dat er niet veel plek meer overblijft als ik even ‘op mezelf’ wil zijn. #opderandliggenishetgevolg. Een prima reden om een groter matras te proberen.

ruzie maken in een relatie? Gemiddeld 312 keer per jaar!

2. Geboorte van Lotte

Nog zo’n dingetje. Normaal gesproken heb je je matras beschermt als je hoogzwanger in bed ligt. Ik niet. Want ik was ‘pas’ 38 weken zwanger van deze dame en zou de volgende ochtend een geplande keizersnede ondergaan. Madam was namelijk nogal groot en lag in een stuitligging. Nietsvermoedend ploft ik dan ook met mijn olifantenbuik in bed die bewuste zondagavond.

Om middenin de nacht met een *wooeeeesssccchhh* tot de ontdekking te komen dat mijn vliezen braken. Volledig. Geen houden meer aan. En zie dan maar eens handdoekenproppend je matras enigszins te behouden. Dit zou met Matt Sleeps geen probleem zijn geweest… de hoes van dit matras kan er namelijk gewoon af om op 60° te wassen in de wasmachine.

3. Rugpijn

Alhoewel manlief mij -ieder jaar opnieuw- maanden aan een stuk onder mijn neus wrijft dat hij toch écht de jongste is van ons twee (hij is dus 9 maanden jonger dan ik), is hij degene die al jaren met rugklachten uit bed rolt. Hij heeft in de ochtend een lange hete douchesessie en een bakje kwark nodig om weer enigszins soepel te kunnen bewegen.

Lees ook: je slaaphouding bepaalt je dromen

4. Vroege overgang

Je zal het geloven of niet, maar ik heb (ondanks mijn jeugdige uitstraling) al jaren last van overgangsperikelen. Vooral in de nacht. Warm en koud wisselen elkaar op gezette momenten af. En hoezeer ik ook van mijn schatje hou… wat vind ik het tegenwoordig heerlijk om een koud stukje matras op te zoeken als het weer eens zover is.

Wij hebben vast een nieuw matras van Matt Sleeps gescoord. Nu nog een breder bedje, en dan zullen relatieproblemen mijn nachtrust in ieder geval niet meer in de weg staan 😉 . Nou nog iets aan dat gesnurk van manlief doen.

matt sleeps

Matt Sleeps (en wij ook)

We hebben jaren geslapen op ons twijfelaartje. En al zijn niet alle bovenstaande argumenten een reden voor een Matt matras, dat er een groter matras moest komen, dat was duidelijk. Om echtelijke ruzies te voorkomen.

Al jaren zijn wij dus aan het twijfelen. Want dat een nieuw matras noodzaak is wil nog niet zeggen dat je dat ook 1-2-3 geregeld hebt. Dan begint het pas! Hoe zoek jij een nieuw matras uit? Dringen op de woonboulevard om 3 minuten op een proef-exemplaar neer te ploffen? Beetje lastig om op die manier te bepalen of dat matras iets voor jou is. En om de discussie met je partner aan te gaan – al laten sommigen zich daar in een volle woonwinkel niet door tegenhouden. Natuurlijk kan je ook online bestellen, maar hoe probeer je je matras dan uit?

Wist je dat het kopen van een matras de op één na meest frustrerende koop schijnt te zijn? Na een tweedehands auto (en nee, ik verzin dit niet!) 

Overtuigingen van Matt

Daarnaast zijn er voor mij nog meer redenen om me eens verder te verdiepen in Matt Sleeps en een Matt review uit te voeren. Ik geloof er namelijk heilig in dat er nogal wat rek zit in de hele ‘matrassenhandel’. En daar ben ik niet de enige in, Matt ook. Zij willen deze business dan ook eens goed opschudden en wat mij betreft zijn ze goed op weg!

matt sleeps uitpakken

Een matras testen, daar moet je de tijd voor nemen. Toch wil Matt de prijzen van hun matrassen zo laag mogelijk houden. Geen dure showrooms dus. Bij Matt Sleeps mag je je matras zelf testen. Honderdtwintig dagen (of nachten!) lang. Bevalt je matras onverhoopt toch niet, dan wordt Matt weer opgehaald. Jouw weggestuurde Matt krijgt dan een peptalk, en wordt gedoneerd aan mensen voor wie een nieuw matras (of überhaupt een matras) niet zo vanzelfsprekend is. Mooi van Matt, of niet soms?

Ook fijn: als je vóór 13:00u bestelt wordt Matt nog dezelfde dag thuisbezorgd. En het allerbeste nieuws (tenzij je een hele sterke vent hebt): je hoeft niet zelf te gaan sjouwen. Matt wordt bezorgd in een doos. Laat hem even bijkomen van de reis, en je nieuwe matras is klaar voor gebruik!

Het materiaal van de Matt sleeps matrassen

Het bijzondere aan Matt Sleeps is dat de matrassen uit verschillende lagen bestaan. Drie, om precies te zijn. De binnenkant van het matras is gemaakt van latex, traagschuim en koudschuim. Deze materialen zorgen ervoor dat je matras zijn vorm perfect behoudt – zelfs nog na een jaar of 10! Zo lang heb je dan ook garantie op je Matt Sleeps matras. Op de bovenkant zit een zijdezachte toplaag van tencel, die de temperatuur reguleert (fijn voor als je in de overgang zit ) en vocht transporteert.

De onderkant van het matras is uitgerust met een anti-slip laag, dus het matras is niet alleen handig als er ruzie is, maar ook als er iets wordt goedgemaakt!

Lees ook: gemiddeld eenmaal per week sex is normaal

Afijn, wij mochten het Matt matras testen en daar ben ik vol voor gegaan. Hieronder onze conclusie na de uitvoerige Matt review.

Everybody (and every body) loves Matt, maar waarom?

De matrassen van Matt Sleeps zijn universeel. Dat wordt wel vaker geroepen over matrassen, maar als ik online de reviews van klanten lees zou het bij Matt Sleeps zo maar eens kunnen kloppen. En nu Matt eenmaal ook bij ons op de slaapkamer is geïnstalleerd zijn wij helemaal om! Het matras is iets steviger dan ons vorige. En hoewel ik niet van (te) harde matrassen houd, slapen manlief en ik als een roosje op dit exemplaar van Matt Sleeps. Al vanaf de eerste nacht. Tijd om te wennen hebben we eigenlijk niet nodig gehad, maar heb je die wel nodig, dan heb je dus die 100 dagen.

Tip:Hou er met je hoeslakens rekening mee dat dit matras ongeveer 25 cm. dik is. Je hebt hoeslakens voor boxspringbedden, die zijn ideaal voor het Matt matras.

Het matras naar boven sjouwen met mijn lieverd was wel even een klus. Een doos van 1.80 hoog door ons trapgat leverde bijna een relatiebreuk op, maar gelukkig kon die voorkomen worden doordat het matras zo snel op zijn plek klaar ligt. Afrollen, even tot rust laten komen en klaar is Matt!

matt sleeps op rol

Wij hebben ervoor gekozen om het matras gewoon op de grond te leggen. Allereerst is ons vorige bed uiteraard te smal en daarnaast komt het matras -vanwege de 1.80 m. breed- anders in gevecht met de deur van de slaapkamer. Nu hij op de grond ligt lijkt hij niet zo kolossaal en het heeft ook iets knus vind ik!

matt sleeps matras

Ik kan eigenlijk maar één nadeel bedenken…. de kinderen liggen tegenwoordig wel weer érg graag tussen ons in.

Enthousiast geworden en wil je ook een matras kopen? Ik kan je echt aanraden om hem uit te proberen.

[button color=”” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven