Bianca Leusink, kunstenares en Spanje liefhebber

Bianca Leusink (tegenwoordig Bianca then Thije), moeder van twee én succesvol kunstenares. Het is inmiddels jaren geleden dat ik haar heb leren kennen en dat we regelmatig uit eten gingen samen. Een heerlijke, hard werkende vrouw die ook nog eens veel talent heeft en een totaal eigen unieke stijl als het over haar kunst gaat.

Bianca Leusink ten Thije

Bianca Leusink, wie is dat eigenlijk?

Struinend over Twitter ben ik haar op het spoor gekomen. Bianca Leusink is een vrolijke moeder van 2 zonen en (destijds) getrouwd met Marcel. Ik kende haar niet zo goed, maar dagelijks gooide ze er op Twitter een paar wijsheden of moppen uit. Ze lijkt een vrouw die keer op keer goedgeluimd is. Voor mij voldoende reden om deze vrouw eens in de spotlight te zetten! Een beetje verder zoekend naar de vrouw achter Bianca, bezoek ik haar website: www.biancaleusink.nl .

Bianca is kunstenares en schildert sinds 1998. In 2008 heeft ze haar eigen galerie geopend in Ootmarsum. Bianca krijgt juist inspiratie door te schilderen. Dus hoe meer ze maakt, hoe meer ze wil maken. Naast schilderijen maakt ze ook beeldhouwwerken. En haar atelier is zo’n succes geworden dat destijds haar man Marcel de leiding over de galerie heeft (inmiddels zijn zij uit elkaar en heeft Bianca een nieuwe partner; Raymond).

Want Bianca, die heeft haar creatieve handen vol. In haar schilderijen komt wat mij betreft de Bianca naar boven die ik via Twitter enigszins heb mogen leren kennen. Vrolijk, kleurrijk en vol diepgang.

 Alles is kunst bij Bianca ten Thije

Ze maakt overigens niet alleen schilderijen en beeldhouwwerken, maar heeft ook van haar auto een schilderij gemaakt.  Geweldig toch ? Daarnaast heeft ze een ontwerp gemaakt waarmee een elektrische scooter is bedrukt en heeft ze voor Grolsch de verpakking en het etiket ontworpen voor een, in beperkte oplage, eenmalig gebrouwen bier.

Bianca Leusink gebruikt acrylverf en creëert veel diepte in haar schilderijen. Door de kleuren en vrolijke vormpjes zou het zomaar kunnen dat zelfs je kids deze kunst kunnen waarderen… De vrolijke kunst heeft haast iets Afrikaans, maar komt toch echt gewoon van Hollandse bodem 😉 .

Lees ook: Plezier; de basis voor creativiteit en daadkracht

Moeder én kunstenaar

Bianca is een veelzijdige vrouw die laat zien dat werken en moederen prima te combineren valt. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze het tot een ware kunst verheven heeft. Na de geboorte van haar tweede zoon is ze begonnen met schilderen. Sindsdien geeft haar succesvolle atelier de kunstwereld wat extra kleur. 

Bianca in het spaanse dorp Zarra

We zijn inmiddels een aantal jaren verder en Bianca en ik hebben niet zoveel contact meer helaas. Zo gaat dat, je groeit uit elkaar als je het druk hebt. Daarnaast woonden we ook niet bij elkaar in de buurt. En dat is nog meer veranderd nu Bianca naar het Spaanse dorp Zarra verhuist met haar nieuwe partner Raymond.

Tv programma ’t Spaanse dorp…

Nog nooit eerder heb ik het tv rogramma het Spaanse dorp gezien en normaal zou ik ok niet door de reclames ervoor getriggerd worden. Totdat nu blijkt dat Bianca Leusink (nu ten Thije) meedoet aan dit programma. Dat wekt natuurlijk mijn nieuwsgierigheid op en Frank en ik hebben dan ook alle afleveringen van deze serie gezien.

Zelfs nadat Bianca en Raymond uit het tv programma gestapt zijn door onenigheid met de andere deelnemers. Hier ga ik verder overigens niet op in, want tv is maar tv hè jongens. Wat je daar ziet is preces zo in elkaar gezet dat het kijkers trekt en de kijkcijfers stijgen, dat snappen jullie wel toch?

Ik vind het in ieder geval tof om te zien dat Bianca en Raymond uiteindelijk besloten hebben om toch in Zarra te gaan wonen en daar zelf een huis te kopen. We volgen ze weer eenbeetje op social media en als we in de buurt zijn dan wippen we zeker een keer langs.

1 gedachte over “Bianca Leusink, kunstenares en Spanje liefhebber”

  1. Pingback: De liefde van je leven… | Mams at Work

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven