Maxi Cosi Axissfix Plus review: met dit autostoeltje kan je alle kanten op

Wat voor autostoeltje heb jij? En waar let je op bij de aanschaf? Veiligheid gaat natuurlijk voor alles, maar ook je budget telt mee. En sommige autostoeltjes lijken wel designmeubels! Qua prijskaartje dan 😉 . Ik mocht de nieuwste Maxi Cosi testen. Hieronder lees je wat ik er van vond in mijn Maxi Cosi Axissfix Plus review!

Autostoeltjes en peuters: het lijkt wel een stoelendans

Veilig samen op pad is iets dat ik zó belangrijk vind, dat ik er spontaan keuzestress over krijg. Ik had vlak na de geboorte van mijn dochter na lang online research een ISOFIX autostoel uitgekozen, door de consumentenbond bestempeld als zeer veilig. Hier kon mijn dochter in tot 15 maanden en ik was er “slechts” €250 voor kwijt.

Lees ook: Autorijden met kinderen, zo hou je het gezellig én safe

Maar goed, mijn dochter is nu bijna 2 en sinds ze met haar hoofd boven de zitting uitkwam van de vorige “maxi cosi” vormige autostoel (met hengsel en mandje zeg maar), leen ik telkens passende stoeltjes van vrienden van mijn ouders als we op pad gaan. Ik had me al wel in autostoeltjes verdiept, maar dat was een behoorlijk gevalletje van dezelfde keuzestress die ik twee jaar geleden ook had (alleen dan gelukkig zonder de zwangerschaps- en borstvoeding hormonen die alles zo mogelijk nog moeilijker maakten). Het werd echt tijd dat er een ander stoeltje kwam en ik moest een knoop doorhakken. En toen kwam de Maxi Cosi Axissfix Plus op mijn pad! Hier kunnen kindjes van 0 tot 4 jaar in.

Maxi Cosi Axissfix Plus review

Maxi Cosi Axissfix Plus review

Eerlijk is eerlijk, ik vond deze in eerste instantie te duur (vanaf €449 in Nederland te koop, maar wel geschikt voor de eerste vier jaar). Als ik had geweten hoe onwijs makkelijk deze is in gebruik en hoe relaxed mijn dochter er in zit, had ik deze gelijk besteld en me niet langer druk gemaakt. Maar dat dit ook een hoop gebruiksgemak oplevert is me nu wel duidelijk. En dat kan je met opgroeiende kinderen in huis heel goed gebruiken. Weten wat voor handigheidjes dit autostoeltje oplevert? Dan lees je hieronder de Maxi Cosi Axissfix Plus review.

Voordelen van de Maxi Cosi Axissfix Plus

 • Ergonomisch gevormd
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Voldoet aan de i-Size normen
 • Stoeltje kan 360° draaien
 • Bevestiging met Isofix en Top-Tether
 • Verstelbare hoofdsteun

Tip: Je besteld zo’n stoeltje met de laagste prijsgarantie hier.

Bevestigen Maxi Cosi Axissfix Plus is een eitje

Met het vorige autostoeltje was de ISOFIX installeren echt even een klusje waar ik tijd, zen en geknipte korte nagels voor nodig had. De Maxi Cosi Axissfix Plus daarentegen is echt zo ontzettend makkelijk in de auto te zetten. Ik had even een filmpje gekeken op YouTube van hoe ik het stoeltje moest bevestigen. En in het echt was het net zo makkelijk als dat!

Ik hoefde maar vier dingen te doen: stoel in auto, ISOFIX haken in ISOFIX adapter, top tether band aan top tether haak vast maken en spijt hebben dat ik niet eerder voor zo’n gebruiksvriendelijk autostoeltje was gegaan. De schuifjes en knopjes werkten soepel en voelden stevig aan. Zodra de ISOFIX haken goed zaten sprong gelijk het venstertje op groen. Het stoeltje zat ook echt als een huis, er zat geen speling meer op. Terwijl mijn vorige stoeltje altijd nog wel kon wiebelen. Op het bijgevoegde filmpje zie je hoe je de stoel kan bevestigen.

Maxi Cosi Axissfix Plus autostoeltje kan draaien!

Nog een heel positief punt in deze Maxi Cosi Axissfix Plus review… Had ik al gezegd dat de stoel kon draaien? Hierdoor kun je in de drukke stad op de veel te kleine parkeerplekjes waar de autodeur niet ver open kan alsnog je kindje gemakkelijk erin zetten en vastmaken. Het lijkt me ook ontzettend makkelijk als je nog aan het bijkomen bent van de bevalling, zwanger bent van een tweede, of wanneer opa/oma even met de kleine op stap gaat. De grote vraag is vooral waarom dit niet al veel eerder is uitgevonden en een standaardoptie op autostoeltjes is!isofix autostoeltje maxi cosi AxissFix Plus review

Je draait het stoeltje naar je toe, kindje erin, riempjes vast en dan draai je het weer terug om je kindje op de juiste plaats te klikken. Tot twee jaar kunnen ze achterstevoren vervoerd, en daarna moeten ze andersom met hun te lange beentjes. Tot 15 maanden achteruit vervoeren is tegenwoordig verplicht! De riempjes langer en korter gaat ook zoveel makkelijker dan bij iedere andere autostoel die ik ooit gebruik hebt. Mijn dochter zat echt heel goed bevestigd, en ik kon met een gerust hard op pad, omdat ik echt het gevoel had dat ze heel veilig vast zat.

Totally Hooked door gebruiksgemak

Ook echt een geweldige feature die íeder item waar kleine draaikontjes in moeten nodig zou hebben zijn twee simpele haakjes om vooraf de riempjes aan vast te maken. Op die manier hoef je niet onder je spartelende en protesterende peuter ook nog te grabbelen naar de riempjes. (Kan iemand de YEPP-fietsstoeltjesfabrikant even tippen of zal ik dat zelf doen?) Maxi Cosi laat hier echt mee zien dat dit stoeltje niet alleen voor de veiligheid van de oogappeltjes is, maar óók voor het gemak van de drukke stadsmama.

Onderweg door dromenland

Nog een laatste voordeel dat ik niet moet vergeten te noemen is de ligstand! Veel stoeltjes voor kindjes van 2 en ouder hebben dit niet, maar omdat dit stoeltje zowel geschikt is voor kleine baby’tjes als voor kindjes van 4 is er een ligstand die ook voor een peuter nog wel heel erg handig is. Als de prinses moe is zet ik haar lekker op de ligstand en dan kan zij fijn in dromenland uitrusten terwijl ik ons van A naar B breng. Als ze wakker is kan ze door de rechtop stand lekker naar buiten kijken.

De gordelkussens voelen zacht en comfortabel aan. Het autostoeltje is zo ontworpen dat een lange reis geen probleem vormt. Het zitje is verstelbaar in diverse ruststanden, ergonomisch gevormd en de hoofdsteun biedt ondersteuning aan het hoofdje.

De kleuren waarin de Maxi Cosi Axissfix Plus te verkrijgen is

Ik heb voor de Maxi Cosi Axissfix Plus review de Nomad Sand variant ontvangen, maar het Maxi Cosi Axissfix Plus autostoeltje is in veel kleurvarianten verkrijgbaar:

 • Nomad Green
 • Nomad Blue
 • Black Diamond
 • Nomad Sand
 • Black Raven
 • Concrete Grey
 • Earth Brown
 • River Blue
 • Robin Red
 • Sparkling Grey

Minpuntjes in de Maxi Cosi Axissfix Plus review?

Het enige mogelijke nadeel is dat je deze stoel door de designkeuze niet met kind en al uit de auto kunt plukken. Dit hoeft op zich niet per se een nadeel te zijn. Het wil immers ook zeggen dat je niet altijd die stoel in huis hebt slingeren of helemaal moeilijk moet doen om de onmogelijke hoek te maken met je kleine auto en het kleine parkeerplekje. Ik vond het toen vooral handig omdat ik altijd zo onhandig gebukt stond om mijn baby die nog zo buigbaar was los te maken en eruit te tillen. Zonder het kleine hoofdje tegen het hengsel te stoten bij voorkeur. Dit is bij deze stoel sowieso al een opgelost probleem, want je kunt je kleintje gewoon naar je toedraaien en er gemakkelijk uitpakken.

Lees ook: Een lange autorit met je dreumes: zo ga je goed op weg

Conclusie?

Misschien voelde je het al een beetje aankomen: ik word echt blij van deze Maxi Cosi Axissfix Plus review! Eindoordeel? Dat autostoeltje zit helemaal snor. Vooral in gebruiksgemak ben ik echt om (en nu snap ik waar de term goedkoop is duurkoop vandaan komt). Ben jij ook op zoek naar een nieuwe autostoel voor baby of peuter? Ik kan deze echt aanraden vanwege het geweldige gebruiksgemak en hoe goed en stevig je kindje erin zit! Ik heb het uitgebreide vooronderzoek al gedaan, dat scheelt je in ieder geval een heleboel keuzestress 😉 .

Nu wil jij misschien na mijn Maxi Cosi Axissfix Plus review weten waar je deze kan kopen 😉 . Dat hebben we uiteraard ook voor je uitgezocht.

Waar koop je de Maxi Cosi Axissfix Plus?

We hebben even voor je gezocht en gevonden dat je deze bij Babypark met de laagste prijsgarantie kan vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven