Een heerlijke maxi jurk voor de komende zomer? I’m inn!

Het is mijn favoriete kledingstuk voor de zomer, een maxi jurk! Je zou het misschien niet zeggen, want de meeste mensen kennen mijn eigenlijk alleen in een jeans of in een leren broek, maar ik ben echt dol op jurken. Ik draag ze alleen veel te weinig en daar heb ik een aantal redenen voor!

Een maxi jurk in de zomer? Yes please!

Om te beginnen is het zo dat ik ons levensstijl er tegenwoordig niet heel goed op aansluit. Verbouwen doe ik sowieso niet in een jurk, dat snap je. Maar los daarvan, als we niet aan het verbouwen zijn, heb ik ook niet zo snel een jurk aan, in ieder geval niet in de winter. En dat heeft met onze dieren te maken.

In de winter zou ik in principe ook prima een maxi jurk kunnen dragen, met lange mouwen bijvoorbeeld, maar doordat we varkens en geitjes hebben kom ik daar niet zo snel op. Onze boerderijdieren moeten namelijk tweemaal per dag eten hebben en om nu in een jurk tussen de beesten te baggeren is niet echt ideaal. Ze komen nu eenmaal altijd even gezellig snuffelen. Onze varkentjes hebben altijd modder aan hun neus omdat ze lekker overal kunnen wroeten. En die modder komt dan op mijn kleding. Standaard. En altijd 😉 . En een van de geitjes is zo vriendelijk dat hij vaak graag even tegen je opkomt staan. Ook heel leuk, maar dus niet in de winter als het modderig is buiten. En zo komt het dat ik alleen in de zomer een maxi jurk draag.

In de zomer ligt er namelijk geen modder en zijn neuzen en pootjes relatief schoon. Daarnaast is het dan zo warm buiten dat ik niet echt zit te kijken op het dragen van een jeans. Een maxi jurk vind ik daarentegen heerlijk. Liefst een lange jurk die wijd genoeg is aan de onderzijde waardoor hij lekker fladdert.

Waarom ik wel een maxi jurk draag en geen mini jurk in de zomer

Daar kan ik heel kort over zijn. Ik voel me wel op mijn gemak in een maxi jurk en niet in een mini. Dat zal ongetwijfeld met mijn leeftijd te maken hebben, maar vooral ook met het feit dat ik mijn benen niet zo bijzonder mooi vind. Mijn kuiten zijn te dik naar mijn zin, mijn knie is lelijk door een groot litteken én mijn bovenbenen verdienen ook niet echt de schoonheidsprijs. Zo, dat is eruit.

In de zomer draag ik overigens wel eventueel een korte broek, maar een maxi jurk verhult het allemaal nog net wat makkelijker en komt ook gewoon weer terug in de kleding trends voor 2021. Een lange jurk draagt alleen weer minder prettig tijdens lange wandelingen met de hond bijvoorbeeld. En zo heb ik altijd een excuus waardoor ik eigenlijk te weinig lange jurken in mijn garderobe heb hangen. Jammer, want ik vind het wel heel tof. Leuk met een slippertje, maar ook heel leuk met open sandalen en een hakje óf met stoere boots. Wat dat betreft maakt het me niets uit en draag ik eigenlijk alles onder mijn lange jurken, afhankelijk van de gelegenheid.

Wat voor maxi jurken heb ik in mijn garderobe?

Mijn garderobe telt welgeteld drie maxi jurken. Een ervan draag ik heel veel, thuis en op vakantie. En toch kon ik geen foto vinden van mezelf in die maxi jurk in de zomer. Sorry. Het is in ieder geval een katoenen jurk in één kleur (zandkleur) zonder mouwen, die wijd uitloopt. Hij combineert heel makkelijk met bijvoorbeeld een spijkerjasje wat handig is als je de hele dag op pad bent.

maxidress topvintage

Een andere jurk in mijn kledingkast is bovenstaande. Ook zonder mouwen zoals je ziet. Dit is voor mijn echt een jurk die ik bijvoorbeeld naar een feestje draag. Voor thuis vind ik hem net wat te chic. Hij draagt verder prima, maar past wel maar nét bij mijn borsten. Ik mag denk ik wel een paar kilootjes afvallen zodat hij nog wat mooier valt.

maxi jurk in tricot

Ik heb er trouwens nog eentje bedenk ik me net. Een tricot jurk die ik jaren terug droeg en nog steeds in de kast heb. Ik durf hem nu eigenlijk niet meer aan omdat het een strak modelletje is waarbij je echt ieder rolletje vet ziet zitten. Zo tussen deze V kan het wel hè, haha. Bovenstaande foto is gemaakt op persreis in Portugal, daar is het nogal eens weer voor een lekkere maxi jurk in de zomer nietwaar?

boho dress
Bron: Pinterest

Jurken op de wishlist

Ik zou nog wel zo’n soort maxi jurk voor deze zomer willen hebben als op de foto helemaal bovenaan in dit artikel. Of in ieder geval zoiets. Een maxi jurk die lekker vrolijk is en zwiert, maar ook goed sluit aan de bovenzijde zodat je dat niet steeds in de gaten hoeft te houden 😉 . En een prachtige Boho dress zoals hierboven vind ik ook een toffe aanwinst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven