McDonalds – Ik geef het gewoon eerlijk toe: I’m really lovin’ it

Echt waar: ik hou van McDonald’s. Vroeger al, maar toen moesten we naar “de grote stad” voor een hamburger of Big Mac. Dat gebeurde echter niet vaak. Ik kom uit een dorp dus voordat daar eens een keer een McDonalds kwam, was ik allang volwassen. Nu zijn er twee, waarvan eentje langs de snelweg. Ondanks het feit dat ik daar elke dag 2x langs reed, ging ik zelden even aan. Ik vind het gewoon gezelliger met meer mensen; McDonald’s geeft mij een soort familiegevoel. Fitmoms, supermoeders en voedingsdeskundigen: shoot me.

Lees ook: Verantwoord fastfood? Ga voor tomaten maaltijdsoep!

McDonalds: I’m really lovin’ it

Toen mijn zoon Mark oud genoeg was, gingen we als gezin. In het begin was voor hem het speeltje in het Happy Meal veel belangrijker dan het eten. Dat werd meestal maar gedeeltelijk door hem genuttigd. Later ging het erin als koek en toen ineens was de inhoud van het Happy Meal veel te weinig voor hem. Voor ik het wist, zat hij al aan een “volwassen” menu. Ja, kleintjes worden groot. Zelfs als ze af en toe bij McDonalds eten 😉 .

Ik vind veel dingen lekker bij “de Mac”, maar niet alles. De Big Mac vind ik te “big” en de garnalen zijn niet mijn ding. Het liefst probeer ik iets nieuws en soms is er dan een burger bij die zó heerlijk is, dat ik spontaan een culinair hoogtepunt beleef. Dan is het wel heel erg jammer dat de meeste burgers maar tijdelijk zijn. Meestal vind ik de reclame op tv van McDonald’s erg leuk. Zoals jaren geleden met dat jongetje dat tegen zijn opa zegt: Je mag hier met je handen eten! En die hilarische buschauffeur die al die oudjes in een hete bus laat zitten voor een paar Euroknallers….

Een kritische noot

Een minpuntje van McDonalds: het ziet er allemaal wel érg gelikt uit. Als tegenwoordig de nieuwste variant van de McFlurry aangeprezen wordt, zit ik me groen en geel te ergeren.
Wat er op tv en op de posters in de restaurants uitziet als een beker vol heerlijk ijs met stroopwafel of Rolo erin, lijkt in werkelijkheid nergens op en ziet er ook nog eens onaantrekkelijk uit. De smaak is over het algemeen wel goed, alhoewel de hoeveelheden van de diverse varianten elke keer anders zijn. Ik trapte er steeds weer in en elke keer was het een teleurstelling.

Erg jammer! Maar ik ben er inmiddels uit voor mezelf. Ik hou het bij een Sundae caramel, altijd goed en altijd lekker. En die nieuwste variant van de McFlurry dan?? Nou, die proef ik wel van manlief….want hij trapt er elke keer wel weer in…. Zeg nou zelf: links wordt je voorgespiegeld en rechts is wat je werkelijk krijgt. Maar goed, ondanks deze kritische noot zal ik gewoon trouwe klant blijven bij McDonalds… Kunnen jullie me vergeven? 😉

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

1 gedachte over “McDonalds – Ik geef het gewoon eerlijk toe: I’m really lovin’ it”

 1. Hoi Jeanne,

  Zo had ik het nog nooit gezien haha!
  Maar het smaakt er niet minder om als je het mij vraagt.
  Ook ik kom uit een durp en na een avondje-op-stap in de grote stad
  mogen wij ook graag nog even langs de Mac sjezen, heerlijk!

  Liefs van San

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven