Als je me ècht zou kennen… dan

Met de billen bloot? Durf jij deze uitdaging aan en ècht het achterste van je tong te laten zien? In de rubriek ‘als je me ècht zou kennen dan’ (een beetje gejat van Humbert Tan) wil ik mensen aan het woord laten die zichzelf willen laten zien op een manier die ze op social media eigenlijk niet (durven te) delen.

Met de kreet ‘als je me ècht zou kennen dan…’ willen we duidelijk maken dat je elkaar via social media helemaal niet echt kent. Vaak stelt men het plaatje mooier voor dan het daadwerkelijk is en is er helemaal geen sprake van ‘elkaar kennen’. En ja, dat weten we stiekem allemaal wel, en toch doen we er allemaal een beetje aan mee. Kijk eens hoe goed ik het voor elkaar heb? Het voelt fijn om op die manier te laten ‘zien’ dat je het goed doet. Een soort van schouderklopje voor jezelf.

Tuurlijk, het is leuk om andere mensen te leren kennen, en social media legt de lat een stuk lager omdat je jezelf niet helemaal hoeft te laten zien. Hartstikke fijn. Je kan gewoon in je bank-hang-kloffie met vette haren en enorm uit je mond stinked tòch erg grappig zijn op facebook en twitter, nietwaar? Maar feitelijk gezien slaat het nergens op. Vinden jullie mij ineens een stuk minder leuk als ik ook een keer de mindere kant van mezelf laat zien? Zo ja … dat is dan vette pech en dikke doei!

Als ik van mijn eigen vrienden al vindt dat ze me moeten nemen zoals ik ben, waarom zou ik dat dan niet hebben met diegene die me wat minder goed kennen? Alsof ik zo nodig vrienden moet blijven met mensen die alleen maar de leuke kanten van mij willen kennen en de rest niet. Opzouten dan! Toch?

Als je me echt zou kennen, tja….

Afijn… bovenstaande gedachte heeft ervoor gezorgd dat er spontaan een nieuwe rubriek is ontstaan. De als-je-me-echt-zou-kennen rubriek. En nu ben ik benieuwd wie hier aan mee durft te doen?

Kennen

Ik trap af in dit artikel…. dus als je mij ècht zou kennen dan:

 • zou je weten dat ik mijn werk met regelmaat zo belangrijk vind dat ik me er thuis te makkelijk van af maak
 • zou je weten dat ik een enorme huismus ben en tòch stiekem jaloers ben en op vrouwen die wel lekker op pad gaan
 • zou je weten dat ik een hekel heb aan maatje 36 of minder (rara hoe komt dat?)
 • zou je weten dat ik iedere avond een wijntje drink (misschien weet je dat toch al 😉 )
 • zou je weten dat ik chagerijnig word van teveel herrie in huis
 • zou  je weten dat ik ècht boos kan worden en dan ook begin te schreeuwen (niet tof, ik weet het)
 • zou je weten dat ik ècht geniet van alleen thuis zijn
 • zou je weten dat ik enorme snoepbuien heb als ik mijn maandelijkse periode heb
 • zou je weten dat voor mij de overgang nabij is en dat ik daar enorm van baal
 • zou je weten dat ik vreselijke haaruitval heb
 • zou je weten dat ik snurk als ik teveel gedronken heb
 • zou je weten dat ik in mijn eigen huis nóóit beneden naar het toilet ga
 • zou je weten dat ik geen nagel op mijn grote teen heb, èn niet op mijn pink en dat ik daar best onzeker over ben

En als jij ook durft, dan zou ik graag van jou willen horen wat we van je zouden weten als we je ècht zouden kennen 🙂 . Tell me! Want zeg nu zelf… een vriendje meer of minder op social media… who cares???

ps… het is natuurlijk helemaal tof als je me ook een foto durft te sturen en je social media accounts bijvoorbeeld. Durf je jezelf nog niet ècht te laten zien? Geen man overboord, dan verzinnen we wat anders! Maar ik zou zeggen… probeer het… het werkt eigenlijk best bevrijdend 😛

 

 

 

6 gedachten over “Als je me ècht zou kennen… dan”

 1. Leuke rubriek! Geen nagel op je teen? Groeit die nagel nooit meer aan? Verder lees ik wel wat overeenkomsten (hou ook niet van herrie en kan soms ook boos worden)…

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Nope, groeit niet meer aan. Heeft ooit een paard op gestaan :(, en die van mijn pink heeft ooit een paard in gebeteen (ander paard). Haha, ben verminkt door mijn favoriete beesten. Maar heb gewoon een heel slecht nagelbed. Mijn pink heb ik eigenlijk amper gevoeld, maar nagelbed was meteen kapot en daardoor groeit er gelijk geen nagel meer. #balen

 2. Leuk te lezen, dat wij best veel overeenkomsten hebben! Je bent een persoonlijkheid en een mooi mens! Blijf wie je bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven