Ontharen met de Me My Elos

Ik zal het maar toegeven… ik heb er een gruwelijke hekel aan! Aan ontharen. In het verleden was het voor mij regelmatig onderwerp van gesprek, om te kijken hoe anderen dit aanpakken. Ik heb zelf namelijk al redelijk wat geprobeerd. Nat scheren, gewoon met scheerschuim en een mesje… droog scheren met een ‘scheerapparaat’ en epileren. Alleen het waxen heb ik nooit aangedurfd. Alles heeft zijn voor- en nadelen, maar in één ding komen ze overeen… de haren komen gewoon weer terug. Dit keer mag ik de Me My Elos uitproberen en ik vertel je wat ik ervan vind.

Ontharen met de Me My Elos

Gek word ik ervan, van die terugkerende haren. Het lijkt een gebed zonder eind. In de winter presteer ik het zelfs om zo nu en dan de haren gewoon te laten staan. Niet onder mijn oksels, want dat vind ik persoonlijk erg onhygiënisch. Maar op mijn benen… gewoon luiheid zeg maar. En ik ben niet de enige vrouw die zich hiertoe laat verleiden, dat weet ik zeker.

Maar het doet wel wat met je vrouwelijkheid merk ik. Voor mij betekent het een gevoel van onverzorgdheid. Heb ik óók al een hekel aan. Dus ik ben met vol enthousiasme aan de slag gegaan met het testen van de dit apparaat.

Me my elos ontharen

 

Hieronder lees je mijn eerste ervaringen.

Me My Elos… wat is dat eigenlijk?

Me My Elos is het eerste ontharingsapparaat dat je thuis kan gebruiken. Het gebruikt Intense Pulse Light (IPL) en bipolar radio frequency (RF) om haargroei te verminderen. Hierdoor werkt het volgens de fabrikant beter dan andere IPL apparaten. Het bedrijf wat achter deze technologie zit is ook uitvinder van de technologie die voor alle huidige professionele ontharingsapparaten gebruikt wordt.

Me My Elos… gebruiksaanwijzing

Het is een hele lap tekst die ik door moet nemen. Je kent dat wel, allemaal plaatjes met uitleg van ieder knopje en gruwelijk veel tekst om alle ins en outs toe te lichten. Normaal gesproken ga ik daar snel doorheen… maar aangezien ik het toch wat spannend vind om het apparaat voor de eerste keer te gebruiken lees ik het nu zorgvuldig door. Niet moeilijk hoor, alleen veel, als je eigenlijk à la minute wilt starten.

Ik zou je dat in dit geval ook zeker aanraden. Niet overhaast starten, maar gewoon even goed de gebruiksaanwijzing lezen.

Je benen scheren? 6 Tips voor gladdere benen

Me My Elos… de belofte

Uit de gebruiksaanwijzing blijkt dat 89 procent reductie mogelijk is na 4 behandelingen -aldus de fabrikant- waarbij je 1x per 2 weken een behandeling doet. Wat denk jij? Het klinkt veelbelovend toch? Met een gezond sceptisch verstand bedenk ik me dat dat vast niet gaat lukken. Het klinkt als een wondermiddel. Eerst zien dan geloven!

Me My Elos… het gebruik

Maar natuurlijk kan ik niet wachten met het gebruik. Niets liever dan afscheid nemen van een bos haar op je benen, en dan definitief! De werking van het apparaat is zeer eenvoudig, geen twijfel over mogelijk. En je kan het nog combineren met een scheerkop of een epileerapparaat. Voor de eerste behandeling kies ik voor de combinatie met de scheerkop. Het is al even geleden dat ik een epileerapparaat gebruikt heb en ik zie op tegen de pijn die dat veroorzaakt, vandaar.

Het doel voor vandaag is benen en oksels. Ik start bij mijn benen en dat verloopt op zich voorspoedig. Al kom ik er wel snel achter dat èn de scheerkop, èn het flitsen in dit geval niet zo handig is. Te lang flitsen op de zelfde plek is natuurlijk niet gewenst, en ik heb nogal wat haar wat ook door de scheerkop verwijderd moet worden.

Eerst nat scheren dan maar, zodat ik daarna -zonder scheerkop- verder kan met de Me My Elos. Zo gezegd, zo gedaan. Nu kan ik me concentreren op de flitsen die er uit het apparaat komen. En dat zijn er heel wat. De Elos flitst voortdurend en ik ben dan ook binnen ‘mum van tijd’ voor mijn gevoel klaar met mijn eerste been. Het enige lastige stukje is de knie… want ja, zeg nu zelf… een mooi glad been in de toekomst en dan een weelderige haardos op de knie is niet gewenst. Zaak dus dat ook de ronde knie goed behandeld wordt.

Zonder pijn, en eigenlijk zonder moeite… alleen een beetje geduld heb ik nodig. Na mijn tweede been begin ik aan mijn oksels. Hier maak ik een ‘klein’ foutje. Ik behandel mijn oksel op dezelfde manier als mijn been… en met hetzelfde tempo zeg maar. Daarmee verbrand ik de binnenkant van mijn oksel op een klein plekje. Net wat te lang de flitsen erop gehouden. Een paar dagen een rode plek is het gevolg, maar daarna ben ik ervan verlost.

me my elos ontharen met ipl

Me My Elos… het eerste resultaat

Na de eerste behandeling moet ik 2 weken wachten tot ik de volgende behandeling weer mag uitvoeren. Merk ik nu wel of geen verschil? Ik vind het moeilijk om te zeggen. Ben niet in staat om helemaal objectief te zijn volgens mij, want ik wil graag resultaat zien natuurlijk dat snap je! Ook manlief kijkt over mijn schouder mee. Wat wel duidelijk is, is dat je na de behandeling jezelf even lekker in moet smeren. De lichtflitsen zorgen toch voor een lichaam wat hier en daar wat ‘droog’ aanvoelt. Even goed verzorgen dus.

Een week na de 2e behandeling zie ik wel degelijk resultaat. De haren lijken minder snel terug te komen, èn ik bespeur een paar plekjes waar nog helemaal geen haar zit. Dat geeft een burger moed! Het lijkt bij mijn oksels harder aan de slaan dan bij mijn benen. Intussen voel ik me na iedere behandeling mooier worden. Tussendoor kan ik de neiging onderdrukken om wat aan opkomend haar te doen. Ik wil tenslotte goed kunnen zien en meten wat de resultaten zijn.

Cartridge versleten

Na de nodige behandelingen (zeker 6) heb ik mijn eerste cartridge ‘versleten’. Hij is op. De 5400 flitsen zijn verbruikt en ik moet een nieuwe bestellen (à € 50,00) om mijn behandelingen verder door te kunnen zetten. Misschien niet goedkoop, maar het resultaat tot nu toe zorgt ervoor dat ik hier toch niet over twijfel. Inmiddels ben ik ook gestart met mijn bikinilijn. Iets voorzichtiger natuurlijk, omdat ook hier de huid teer is. Maar werken doet het.

Schaamhaar en okselharen scheren

Of dat we echter de 89% reductie halen dat betwijfel ik. Zoals gezegd heb ik inmiddels zeker 6 behandelingen achter de rug en nog steeds zijn het vooral mijn benen die zeker nog doorbehandeld moeten worden. Over mijn oksels ben ik op dit moment erg te spreken. Al zou ik hier 3 weken lang niets aan doen, dan zal een ander dat niet zien. Ik zie wel wat kleine zachte haren terugkomen, maar dat zijn er maar weinig en dat stemt natuurlijk hoopvol voor de bikinilijn en mijn benen.

4 gedachten over “Ontharen met de Me My Elos”

  1. Ik moet mijn cartridge vervangen. Weet iemand van jullie waar ik die kan aanschaffen.
    Blijkbaar niet echt makkelijke te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven