Mealhero: een makkelijke maaltijd uit de vriezer in 30 minuten op tafel

Een uitkomst voor drukke werkende moeders die te dealen hebben met sportende kinderen. Maar Mealhero maaltijden zijn ook een uitkomst voor singles of jongeren die net gesetteld zijn en nog geen kinderen hebben. En wat denk je van thuiswonende kinderen die wél alleen thuis kunnen zijn, maar nog niet zo sterk zijn in koken? Daar zijn de Mealhero recepten ook heel handig voor, check onze review ervaringen.

In alle bovenstaande gevallen, en ongetwijfeld nog veel meer situaties is Mealhero heel handig in te zetten. We hebben de afgelopen weken een aantal recepten van Mealhero geprobeerd en ik ga in deze review al mijn ervaringen met je delen.

mealhero review

Mealhero review en ervaringen; heerlijke recepten en veel gebruiksgemak

Mealhero is toch wel wat anders dan de kant en klaar maaltijden die je wel vaker ziet. Anders dan de kant en klaar maaltijden die je in de supermarkt vindt. Maar het is ook een totaal ander concept dan bijvoorbeeld Uitgekookt, waar ik onlangs een review over schreef.

Meer informatie over deze diepvriesmaaltijden en stomer vind je hier.

mealhero maaltijden worden diepgevroren aangeleverd

Wat is er bijzonder aan de Mealhero recepten?

De Mealhero recepten krijg je diepgevroren aangeleverd. Dat is al anders bij wat ik gewend ben. En je krijgt er een stomer bij. Deze stomer die huur je voor € 5,00 per maand en daar kan het complete Mealhero menu in klaargemaakt worden.

mealhero stomer met de tijd om te stomen

Hoe werkt de stomer ?

Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar het valt alles mee. Je moet de stomer even installeren en de Mealhero app downloaden. Vervolgens ga je de app met je stomer verbinden en voilá, hij is klaar voor gebruik. Ze noemen het niet voor niets een slimme stomer natuurlijk.

Deze handige stomer vind je hier

Voordat je je gerechten in de Mealhero stomer gaat doen moet je de stomer eerst vullen met water. Er gaat ongeveer 2 liter water in het stoomapparaat voordat het vol genoeg zit en de ‘digitale druppel’ verdwijnt.

mealhero recepten

Daarna zet je de stoombakjes er bovenop en dan kan het scannen beginnen.

Je scant het label van je Mealhero gerecht en aan de lampjes die gaan branden zie je in welk bakje je je recept moet plaatsen. Over het algemeen is het volgens mij zo dat het vlees in het midden gaat en de groenten, aardappelen en of pasta en rijst in de andere vakjes.

Na het scannen weet de slimmer stomer zelf al hoe lang jouw Mealhero menu moet stomen om helemaal op temperatuur te zijn. Het aantal minuten dat de stomer nodig heeft (zo tussen de 25 en 30 minuten) komt digitaal op de stomer te staan.

Naast de maaltijden die je met de stomer maakt hebben ze bij Mealhero ook nog casseroles, kant en klare maaltijden.

Een app voor het gemak en de inzichten

De app die je bij je Mealhero menu gebruikt die is heel gaaf vind ik. Via de app kan je namelijk exact zien hoe lang je stomer er nog over doet voordat je eten klaar is. Ga dus op je gemak naar het toilet, of misschien zelfs nog even douchen. En binnen no-time is je makkelijke maaltijd klaar.

Je ziet qua minuten waar je aan toe bent, maar de stomer is ook nog zo slim dat hij -als je maaltijd van Mealhero klaar is- deze nog 30 minuten warm houdt. Kom je dus iets later uit de douche? Geen probleem!

Een andere bijzondere functie in de app vind ik dat je nog exact kan zien wat je in je vriezer hebt zitten! Als jij je bestelling met Mealhero recepten inlaadt in de app, dan wordt er iedere keer dat je een gerecht in de stomer doet iets ‘afgeboekt’ uit je vriezer.

Zo kan je simpel zien wat je nog hebt liggen en of dat het tijd is om nieuwe gerechten te bestellen.

mealhero recept

Mealhero menu

Wekelijks is er een Mealhero menu met 40 verschillende variaties in recepten. Deze Mealhero recepten worden vers bereid, gekruid, gemarineerd en ingevroren. Vervolgens komen de recepten die jij hebt uitgekozen in een foodbox ingevroren jouw kant op.

mealhero ervaringen

Mogelijke verbeteringen voor Mealhero naar aanleiding van onze ervaringen

Ik heb nog een paar kleine dingen die uit onze Mealhero review naar voren komen waar ik zelf wel mogelijkheden tot verbetering in zie:

  • de plastic bakjes waar je gerechten in zitten die zijn niet heel fijn. Ze sluiten niet altijd even goed en in sommige gevallen had ik een dekseltje los in de vriezer liggen
  • Als je je gerecht in de bakjes van de stomer doet, dan past het bevroren gerecht van de groenten niet altijd goed in het bakje. Het is net iets te breed waardoor je een beetje moet ‘proppen’ om de inhoud van het Mealhero gerecht in het stoombakje te krijgen.

Wil je het ook eens proberen? Hier lees je alle informatie nog eens duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven