Meedoen met Expeditie Robinson: moeders maken de beste kans!

Het zit er weer op: de finale van Expeditie Robinson. Moet je hem nog terugkijken? No worries, dit wordt geen terugblik. Geen spoiler gevaar. Dit wordt een oproep aan alle moeders. En wel eentje die luidt: ga zelf meedoen met Expeditie Robinson! Vond jij de finale dit jaar ook een tikkie tam? De sfeer in de kampen behoorlijk grimmig? Daar hebben wij een oplossing voor gevonden. Er moeten gewoon meer moeders mee doen.

Wij zijn voor. Meer moeders in Expeditie Robinson!

Af en toe leek het wel het speelplein van je kinderen. In kamp Noord én Zuid werd flink getreiterd, ruzie gemaakt en behoorlijk gezeurd. Alleen dat vraagt al om wat moederlijke inbreng. Afgezien daarvan zouden moeders het wat ons betreft super goed doen in het programma. En wel vanwege de volgende (overduidelijke) redenen.

meedoen met expeditie robinson

1. Moeders functioneren goed onder stress

Als moeder heb je er 24/7 mee te maken. De hele dag door. Tijdsdruk. Drukke kids. Een druk leven. Kortom; je moet continu functioneren onder stress. Zo’n eilandproef, dat is toch helemaal niks in vergelijking met het runnen van je huishouden en je gezin? Zelf meedoen met Expeditie Robinson, dat is eigenlijk een soort vakantie. Want moeders: er staat geen wasmachine daar op dat eiland! Hoezee. En dat brengt ons meteen op het volgende punt.

2. Mama’s zijn altijd aan vakantie toe

Even een interessante vraag: hoeveel rappers zijn níet vrijwillig uit Expeditie Robinson gestapt? Wij zijn de tel kwijt. Rappers beginnen standaard hun moedertje te missen! En dat zal een moeder dus juist niet overkomen. Hoe erg ze hun kinderen ook missen… Moeders willen ook hun gezin trots maken. En met opgeheven hoofd weer thuis komen. Maar tot die tijd kunnen ze een vakantie even goed gebruiken! Geen was, geen vuile vloeren en geen kids die van school en naar ballet moeten. Of met lange tanden aan tafel zitten. Tijd voor punt 3!

Volop respect voor moeders met vier kinderen

3. Een eetproef? Gewoon je bordje leegeten!

Hoe vaak heb jij het al op tafel moeten gooien? “Gewoon je bord leegeten!” Het levensmotto van een heleboel moeders. Dus wat doe je als je een eetproef krijgt en er liggen stierenballen onder die schaal? Inderdaad. Gewoon je bordje leegeten.

4. Puzzelen? Geen probleem

Oké, qua spieren zullen de moeders het waarschijnlijk niet winnen van de topsporters. Maar meedoen met Expeditie Robinson is veel meer dan dat! Puzzelen is net zo goed een onderdeel van het spel. En daar hebben mama’s natuurlijk genoeg ervaring in. En niet alleen omdat ze zoveel legpuzzels maken. Alleen al haar schema voor volgende week is een behoorlijke puzzel. Alleen met een fatsoenlijke weekplanner of family planner kan je daar uit komen. Expeditie Robinson? No problem for the mama.

5. Moeders zijn vrouwen met extra skills.. en vrouwen zijn winners

We hoeven er niet over te discussiëren: vrouwen blijken bij Expeditie Robinson sowieso het sterkere en slimmere geslacht. De afgelopen jaren heeft er maar 2 keer een man geworden. En dat is dus inclusief deze finale, waarbij Soundos onze enige hoop was. Niks tegen Soundos, maar echt sterk is ze tijdens proeven niet gebleken. Maar back on topic: de vrouwen verslaan de mannen dus bijna altijd. En aangezien moeders vrouwen zijn met éxtra skills (de vrede bewaren, luisteren, zorgen voor een stel mekkerende kleine kinderen)… mogen ze van ons best massaal meedoen met Expeditie Robinson.

6. Niemand stemt de moeder naar huis

Het is al vaker gebleken: moeders die meedoen met Expeditie Robinson gaan ook op dat eiland een beetje moederen. En dat schept een band. Niemand wil die lieve moederfiguur naar huis sturen. Waar zou de groep zijn zonder haar goede zorgen? Bovendien, fysiek is ze niet zó sterk dat ze echt een gevaar oplevert. Toch? Nou, dan hebben ze moeders nog geen volle boodschappentassen zien dragen.

7. She’s a survivor

Moeder zijn, je krijgt er zoveel voor terug. Maar het is soms ook zó afzien. Wil je weten wat survivallen inhoudt? Kijk dan eens naar een alleenstaande moeder van 3 kinderen. En toch doen ze het, de mama’s. Omdat ze moeten. En omdat het nu eenmaal in ze zit. Alles voor het kroost. Die survivalskills zullen goed van pas komen op zo’n onbewoond eiland. Dus moeders: ga ervoor! Hebben we je eindelijk weten ze overtuigen? Wil jij ook zelf meedoen met Expeditie Robinson? Of wil je gewoon even van je moeder af en háár opgeven? Lees dan nog even verder.

Meedoen met Expeditie Robinson

Jaaa, ook volgend jaar mogen er weer ‘onbekende Nederlanders’ meedoen met Expeditie Robinson. Al noemen wij de mama’s liever gewoon de supersterren van het programma. Bekend of niet.

Wil jij meedoen met Expeditie Robinson? Wij zouden zeggen; wat houdt je tegen mama? Hoe het allemaal in zijn werk zal gaan met voorrondes en jezelf is nog niet bekend. Houd daarvoor de website van het programma in de gaten. Enne, succes he, wij kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven