Mees Kees langs de lijn, met nieuwe cast tóch weer een leuke film

Ja hé, dacht ik, toen ik hoorde dat er een nieuwe film van Mees Kees zou komen. Is dat niet een beetje mosterd na de maaltijd? En hoe zit het met al die ‘oude acteurs’ die vervangen zijn door nieuwe? Ik kreeg het idee dat Mees Kees langs de lijn misschien wel eens een aardige tegenvaller zou kunnen zijn. Zeker voor mijn oudste, aangezien die de vorige films van Mees Kees nog zuiver in zijn hoofd had zitten.

Mees Kees langs de lijn, de film

Laat hij nu net degene zijn die uit zichzelf zegt dat hij niet naar Mees Kees wil 😉 . Problem solved. Ik nam dus een week geleden mijn meisje mee naar de film, samen met haar vriendinnetje, in plaats van zoonlief. Popcorn erbij, drankje erbij en de bioscoopmiddag kan niet meer stuk.

Het ontroerende afscheid van de eindmusical in de laatste film van Mees Kees is die grieten volledig ontgaan, dus zij duiken vol enthousiasme Mees Kees langs de lijn in, zonder vooroordelen.

mees kees langs de lijn

De cast van deze nieuwste Mees Kees

Zoals gezegd zijn er wat oude acteurs vervangen door nieuwe. Op zich logisch, want de acteurs die in de eerste drie delen hebben gespeeld zijn inmiddels veel te oud voor nog een rol in een Mees Kees film. Maar ook hoofdrolspeler Mees heeft een nieuw gezicht. Nu moet ik zeggen dat ook deze hoofdrolspeler (Leendert van Ridder) een perfecte Mees Kees is 😉 .

Tobias (Jelle Stout) en Sep (Ole Kroes) zijn welkome aanvullingen in deze film en spelen hun rol met verve. De enige echt óude’ bekende is Sanne Wallis de Vries die het strenge en stuntelende schoolhoofd Dreus speelt.

Mees Kees langs de lijn, het verhaal

De toekomst staat in deze Mees Kees film centraal: Project 2037. En Project 2037 wordt door Mees vormgegeven als een tijdmachine. Een flinke doos, omgebouwd tot tijdmachine laat alle leerlingen transformeren tot hetgeen ze later willen worden. Van stratenmaker tot goochelaar, eigenlijk weet iedere leerling als zo’n beetje wat hij of zij wil worden en welke talent ze hebben. Behalve Tobias.

Tobias struggelt met het idee over zijn toekomst. Hij vindt dat hij nergens goed in is en dat wordt overduidelijk met Project 2037.  Hij kan als enige in de klas niet vertellen wat hij wil worden. Als Mees Kees daarnaast de klas klaar probeert te stomen voor een voetbaltournooi blijkt Tobias ook zijn vader nog enorm te missen.

Op het moment dat Mees zijn moeder in het ziekenhuis belandt en hij hun huis helemaal op orde moet zien te krijgen om haar überhaupt tijdens haar revalidatie weer naar huis te kunnen krijgen blijkt dat Tobias toch bepaalde talenten heeft. Welke talenten, dat verklappen wij hier nog even niet.

Maar dat Mees Kees langs de lijn een film is met een flinke moraal dat komt op dat moment goed boven drijven ;).

Winactie Mees Kees langs de lijn

Wil jij ook graag met je kinderen naar deze nieuwe film? Wij mogen een aantal kaartjes weggeven. Laat ons weten met wie jij graag deze film gaat bekijken en hoeveel kaartjes je daarvoor nodig hebt. Uiteraard wordt het op prijs gesteld als je deze winactie deelt. De winactie loopt tot 10 januari 2017.

Let op: deze winactie is verlopen. De winnaar heeft bericht gehad!

 

 

26 gedachten over “Mees Kees langs de lijn, met nieuwe cast tóch weer een leuke film”

 1. De films en boeken van Mees Kees zijn in huis een grote favoriet, deze film willen wij dan ook graag zien in de bioscoop.

 2. Zou graag met mijn zoon er heen gaan die vind Mees Kees geweldig hij leest nu ook de boeken ervan . 2 kaartjes zou heel leuk zijn. Mocht eventueel een derde kaartje er nog in zitten dan nemen we papa ook mee. Maar met 2 zijn we al heel erg blij ?

 3. heel erg welkom 3 kaartjes voor deze leuke film.
  ze zijn voor onze verstandelijke gehandicapte dochter , haar zus (welke ze momenteel erg mist ivm stage buitenland, maar ze komt bijna weer thuis ! ) en haar mama

  leuke verrassing om samen naar deze leuke film te gaan als haar zus weer thuis is.

 4. Avatar foto
  Judith Koppers

  Ik probeer al drie keer om een reactie te plaatsen bij je blog…maar hij komt er niet te staan. Daarom maar hier ?.

  Als fulltime werkende moeder van vier schatten van kinderen (die ik natuurlijk ook wel eens achter het behang wil plakken), lijkt het mij super leuk om samen met mijn man en drie dochters naar deze film te gaan. Hun kleine broertje van acht maanden is nog een klein beetje te jong voor de film ?. Als fans van Mees Kees zou dit natuurlijk geweldig voor onze meiden zijn!!

 5. Wij vonden het zo jammer dat Mees Kees niet meer de echte Mees Kees is, maar daar moeten we maar gauw aan gaan wennen. We geven het het voordeel van de twijfel.

 6. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Wat zou het geweldig zijn om met mijn gezin met drie kinderen naar de film te kunnen gaan. Ze zijn gek op Mees Kees en wij als ouders zouden het natuurlijk ook erg leuk vinden beiden om mee te gaan als familie uitje. 5 kaartjes zouden erg welkom zijn (of anders 4).

 7. Ik zou met mijn 3 zoontjes willen gaan, papa hoeft niet mee, die kan op hun kleine zusje passen 🙂
  De vorige Mees KEes films hebben we ook gezien, en af en toe kijken we het nog terug op Netflix…dus ik zou dolgraag de boys willen verwennen met deze kaartjes.

 8. Ik zou graag met ons gezin van vijf personen naar Mees Kees langs de lijn gaan. Mijn zusje heeft het Syndroom van Down en is helemaal weg van Mees Kees. We hebben de andere films daarom al tientallen keren gekeken en toch blijven. Het is alleen wel weer tijd voor een nieuwe film erbij. Zelf ben ik leerkracht en ik haal ook altijd weer lesideeën uit de films.

 9. Gezellig met Emma en Luuk naar de film! Emma vindt mees Kees de tofste meester die je maar kunt bedenken, ze zou zelf wel zo’n meester willen hebben. En Luuk is dol op voetballen. Ik zeg: Mees Kees langs de lijn slaan we 2 vliegen in een klap. Met zijn viertjes (manlief mag ook mee, hihi) lekker genieten!

 10. Ik zou graag met mijn zoontje Tijs van bijna 5 gaan. Zo gezellig met hem op pad. 3 kaartjes zodat we ook een vriendje blij kunnen maken.

 11. Ik zou heel graag met ons hele gezin gaan: papa+mama+5 kids. Een keertje naar de film met 5 kinderen is best een dure aangelegenheid dus dat doen we eigenlijk zelden) de jongste kids zijn zelfs nog nooit in de bioscoop geweest) , daarom des te leuk om kaartjes te winnen!

 12. Ik zou graag met mijn 2 kids en neefje en nichtje willen. Die zeuren al tijden of ze allemaal met mij mee mogen naar deze film

 13. Wat leuk! Ik zou graag samen met mijn zoontje van 6 gaan. Mees kees heeft hij pas ontdekt op dvd en vindt ze geweldig! Een 1 op 1 uitje vind hij ook geweldig…ik ga duimen.

 14. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Mijn zoon en ik hebben vorig jaar (of was het het jaar daarvan al?) voor het eerst een Mees Kees film in de bioscoop gezien. Daarna de oude nog thuis bekeken want hij vond ze erg leuk. We zouden graag naar de nieuwe film gaan. Met 2 kaartjes zijn we al blij, maar mochten we er 4 kunnen winnen, nemen we graag onze nichtjes mee. Die vinden de Mees Kees films ook erg tof.

 15. Ik zou graag met mijn oudste zoon gaan, even lekker 1 op 1 aandacht. Hij voetbalt nu zijn eerste seizoen dus passende film!

 16. Avatar foto
  Claudia Wouters

  Ik zou graag met onze 4 kindjes willen gaan. Onze 2de zoon zit eindelijk op.voetbal nu zijn gedrag met medicatie onder controle is. Met 4 Kids ga je niet zo snel.naar de bios maar deze film.is voor ze alle 4 wel.geschikt dus dat lijkt me erg leuk als uitje. Ik denk dat ik ze hier heel.erg mee zou kunnen verrassen zeker omdat deze vakantie met ziekenhuisbezoekjes vol staat zo hebben we donderdag een uitgebreide hoortest van jesse en een mri voor emma op ’t programma staan… we gaan duimen want wie wil.dit nu niet winnen

 17. Superleuk! Mijn dochters Elisa en Hannah zijn dol op Mees Kees en zouden dit deel graag willen zien! Het liefst met het hele gezin ( 4 kaartjes), maar met elk kaartje zouden we al blij zijn!

 18. Avatar foto
  Erica van Loon

  Ze gaan uit hun dak met kaartjes voor Mees Kees langs de lijn!

  Ik zou graag met onze voetballende zonen willen gaan en heb totaal 4 kaartjes nodig.

 19. Avatar foto
  Albertine van Veldhuizen

  2 Van onze 4 dochters zijn al met hun vriendinnetjes geweest deze vakantie…maar die andere twee willen ook nog heel graag….met papa en mama natuurlijk, dus 4x graag als dat mogelijk is…

  PS onze dochters viel het al heel snel niet meer op dat het andere spelers waren zeiden ze….deze Mees Kees leek heel erg op de oude…

 20. Avatar foto
  Danielle Vreven

  Oh ik zou hem graag met ons gezin willen gaan kjjken! mijn 2 zoons zijn super fan van Mees Kees en van voetbal! De ideale combinatie dus…

 21. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  mijn kleindochters arwen en benthe gaan compleet uit hun plaat als de naam vanoma hier als winnaar staat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven