Meesterspion: dé bioscoopfilm om samen wat aan spionage te snuffelen

Spionage; dat vinden niet alleen grote mensen, maar ook veel kids reuze interessant. Doet jouw kind niets liever dan raadsels oplossen en de gesprekken van paps en mams afluisteren? Heeft het een schrift vol geheimtaal? Dan moet je nu echt een uitje naar de bios gaan plannen! Op 24 september is de film Meesterspion namelijk in première gegaan. Waarschijnlijk is dat jouw kleine spion niet ontgaan en heb je er al iets over gehoord… Hier lees je in ieder geval wat wij van de film vonden.

meesterspion

Spionage: kind kan de was doen!

Meesterspion is een grappige, maar zeker ook spannende film. Je kids moeten dus wel in zijn voor een beetje spanning en actie! Het verhaal gaat over de 10-jarige Tim, die met zijn ouders naar zee verhuist. Je zou denken dat die zilte zeelucht menig kind goed zou doen, maar Tim kan niet goed aarden in zijn nieuwe woonplaats. Hij mist zijn vrienden, en nieuwe vrienden maken wil maar niet lukken. Tot hij onder het hotel dat zijn ouders zijn begonnen per toeval een kelder aantreft. En in die kelder, jawel, een heuse spion.

Voor je denkt aan de zoveelste ordinaire James Bond: deze meesterspion komt rechtstreeks uit het jaar 1973. Spion Simon is in dat jaar namelijk ingevroren, na getuige te zijn geweest van een misdrijf. Na al die jaren in de diepvries is Simon vastbesloten alsnog de waarheid aan het licht te brengen. Tim besluit hem te gaan helpen. Ze weten immers al wie het gedaan heeft, nu moeten ze ‘alleen’ nog maar kijken hoe ze dit gaan aanpakken. Opeens wordt Tim zijn nieuwe leven heel wat minder saai. Dat levert niet alleen een hoop spannende scenes, maar ook een mooie vriendschap op. En afgezien daarvan een goed verhaal!

Meesterspion: een meesterwerk van een familiefilm

Als je kinderen wel van wat actie houden is deze familiefilm echt een aanrader. Meesterspion Simon wordt gespeeld door Beau Schneider, die voor mama’s overigens ook helemaal geen straf is om naar te kijken 😉 . Papa zal zich sowieso wel in het spionnen thema kunnen vinden, dus met het hele gezin naar Meesterspion in de bios is een prima familie-uitje. En wel zo lekker als de zoveelste herfststorm een dagje naar buiten in de weg staat.

Uitspraak van Frank: “Dit is de leukste kinderfilm die ik tot nu toe gezien heb.”

De film is van dezelfde scenarioschrijver als kaskrakers Mees Kees en Dummie de Mummie, titels die je als ouder ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Regisseur Pieter van Rijn is onder andere bekend van Pluk van de Petteflet en Familieweekend. Dikke kans dus dat ook Meesterspion nog vele bioscoopzalen vult. Ik en mijn mini Bonds hebben er in ieder geval ontzettend van genoten!

Heb jij nog een gaatje in je agenda over? Check dan even de facebookpagina voor meer info en hol daarna naar de bioscoop 😉 .

Andere films die ook erg leuk zijn om te zien vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven