Meike Bleuming, working mam van week 11

Meike Bleuming, werkende moederOok ik ben een werkende moeder, en wie is deze werkende moeder dan…

Ik ben Meike getrouwd met Erwin en samen hebben we 2 jongens. Joery is 5 jaar oud en Thomas wordt begin april alweer 3.

Met een vader die in een verpleeghuis werkt en een moeder die de diabetes  onder controle houd van patiënten bij een huisarts, zat het in mijn bloed om ook de zorg in te gaan. Als klein meisje haalde ik mijn vader  wel eens op van het werk en wat vond ik die opa’s en oma’s die zo in de war deden dan vreselijk eng.

Nu werk ik al 10 jaar met deze geweldige groep dementerende ouderen, voor 24 uur in de week. Mijn man zit in de 3 ploegen dienst en dankzij het goed roosteren van mijn leidinggevende stemmen wij de diensten dus op elkaar af. Hij late dienst dan heb ik vroeg en andersom. Zo hebben we weinig opvang nodig en zijn de mannetjes vaak lekker thuis.

Waar ik wel erg tegenaan loop nu we kinderen hebben is dat ik thuis ongeveer hetzelfde doe als op mijn werk, werk is dus voor mij niet echt een ontspanning. Thuis ben ik mama en op mijn werk ben ik de zuster. Hoe dan ook er zijn mensen afhankelijk van mijn zorg, aandacht en tijd. En hoewel ik alles met ontzettend veel plezier en liefde doe, heeft een drukke dag op het werk echt wel gevolgen voor mijn irritatie level thuis en andersom natuurlijk.

Een half uurtje even niets is iets wat ik zo nu en dan echt wel mis en nodig heb, maar niet altijd krijg. De grootste ontspanning is voor mij sieraden maken, iets wat ik in de avond uurtjes graag mag doen als de kinderen op bed liggen en mijn man late dienst heeft. Muziekje aan en mooie dingen uit mijn handen laten komen.

Het enige waar ik wel tegen op zie straks zijn de sporten die de jongens eventueel gaan doen. Ik werk natuurlijk ook de weekenden en zal dan niet altijd bij dingen aanwezig kunnen zijn. Dat maakt dat ik wel eens denk “tijd voor iets anders,  geen feestdagen en weekenden meer”. Maar ja wat dan… dit is wel waar mijn hart ligt. Ik ben gewoon een verzorgend typetje, en als dit het enige nadeel is… ja waarom veranderen dan? Verder werkt het wel goed.

Ik vind deze balans tussen werk en moeder zijn prima zo. Ik zou niet meer willen werken, maar ook zeker niet minder. Thuis zitten is niet mijn ding en de hele dag aan het poetsen zijn thuis is ook niet aan mij besteed. Gelukkig heb ik een man die vaak het huishouden ook tot zich neemt. En zo redden we het elke week weer!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven