Meisje alleen thuis, moeder zou een boete moeten krijgen

Een 3-jarige peuter uit Winterswijk belde afgelopen maandag 112 omdat ze zo lang alleen thuis was. De moeder werd gelukkig door de politie opgespoord. Blogger Jolinda vindt dat zij eigenlijk gestraft zou moeten worden. Een flinke boete is volgens haar wel op z’n plaats, zo’n jong meisje alleen thuis laten kan niet.

meisje alleen thuis

Toen ik net moeder was, kon ik mij niet voorstellen dat ik mijn kinderen ooit alleen thuis zou laten. Ja, als ze 16 zijn ofzo. Maar in de dagelijkse praktijk met 3 opgroeiende kinderen en een hond die er wel eens uit moet, gebeurt het wel eens dat ik 5 minuten weg ben en de oudste van 10 even op de rest past (6 en 8). Moet kunnen vind ik, ze hebben duidelijke instructies wat te doen in allerlei noodsituaties. Maar uitgebreid boodschappen gaan doen, nee, dan sleep ik ze wel mee.

Meisje alleen thuis belt 112

Daar denkt een moeder uit Winterswijk anders over. Zij liet haar 3-jarige dochter doodleuk alleen thuis om boodschappen te gaan doen. Blijkbaar duurde dit zo lang, dat het meisje 112 belde. De politie ging poolshoogte nemen en jawel, de peuter was alleen thuis. Moeder werd opgespoord en hartig toegesproken. Het werd niet helder hoe lang ze weg is geweest.

meisje alleen thuis

Ik vraag me bij het lezen van dit nieuws af wat zo’n moeder bezielt. Denkt ze dan helemaal niet na wat er allemaal kan gebeuren met een peuter van 3? Totaal onverantwoord gedrag. En behalve een melding bij jeugdzorg, blijft dit ook nog eens onbestraft! Terwijl er wel degelijk een wet is die zegt dat je geen hulpbehoevenden zonder toezicht thuis achter mag laten. Daar schreef Joyce al eerder over toen ze zich afvroeg vanaf welk moment je je kind alleen thuis kan laten (en daarna aangaf dat ze dat zelf al regelmatig deed 😉 ).

Is een 3-jarige hulpbehoevend? Volgens mij wel. Volgens de Winterswijkse moeder niet…

Wat vind jij, zou deze moeder een boete moeten krijgen omdat ze dit meisje alleen thuis liet, of vind je dat ik me druk maak om niets?

2 gedachten over “Meisje alleen thuis, moeder zou een boete moeten krijgen”

  1. Wat schiet je op met die moeder een boete geven? Geef der een verplichte opvoedcursus of iets dergelijks. Met alleen minder geld zal ze niet ineens een betere moeder worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven