Eindelijk overzicht in mijn keukenla!

Al jaren erger ik me aan onze keukenlades. In onze nieuwe keuken in ons oude huis, maar ook in onze oude keuken in het nieuwe huis. Totdat onlangs de oplossing zich aandiende in de vorm van Mepal Modula bewaardozen.

Uiteraard zijn de rommelige keukenlades totaal onze eigen ‘schuld’. Misschien is dit bij jou ook wel het geval en stoor je jezelf er totaal niet aan. Geen probleem, dan kan je dit blog gewoon overslaan.

Maar smacht jij stiekem ook naar meer overzicht en structuur in je keuken en weet je niet goed hoe? Zijn je keukenlades en de keukenkastjes een doorn in het oog? Lees dan zeker even verder, ik vertel je namelijk graag meer over de bewaardozen van Mepal Modula.

Het merk Mepal

Eerst even over het merk Mepal. Ik kende het merk voornamelijk van de schoolbekers en de broodtrommels uit de tijd dat mijn kinderen nog op de basisschool zaten. Je kent ze wel, die broodtrommels met allerlei leuke opdrukken erop en bijpassende drinkbekers.

Het mag dan basisschool materiaal zijn geweest, ik moet constateren dat Lotte ze (nu inmiddels 2e jaar middelbare school), nog steeds zo nu en dan gebruikt. Kwalitatief is het uitstekend spul, alleen de opdruk is een beetje kinderlijk, dus ze worden alleen og ‘bij hoge nood’ gebruikt.

Maar Mepal is veel meer dan alleen die broodtrommel en drinkbeker. Ze leveren alles om eten en drinken in te bewaren of mee te nemen voor onderweg. Van lunchboxen tot yoghurtbekers en van een saladekom tot een bewaardoos voor je pasta. Eigenlijk net zo goed onmisbaar als goede keukenapparatuur!

En ze bestaan inmiddels al meer dan 70 jaar!

rommelige keukenlade opruimen tips

Mepal Modula in mijn keuken

Waarom de overstap naar de modula bewaardozen van Mepal? Daar kan ik eigenlijk vrij kort over zijn. Kijk naar bovenstaande foto. Daar krijg je toch een error van?

Ik kon de keukenlade maar niet netjes opgeruimd houden. Met opgroeiende pubers die zelf alles uit de kasten trekken en niet terug zetten, of in ieder geval nergens naar kijken bij het terugzetten, zat ik aan mijn max qua irritatiegrens.

Ik werd langzaam gek van alle geopende verpakkingen in de keukenlade die er weer in teruggegooid werden zonder goed dicht te maken bijvoorbeeld. Meer dan eens lag de keukenla vol met geknoeid zoet broodbeleg. Lekker aantrekkelijk voor de muizen.

Om nog maar niet te spreken van sommige verpakkingen die gewoon net niet rechtop in onze keukenlade passen. Super irritant.

Ik ben dan ook erg blij met de Modula bewaardozen die ik van Mepal gekregen heb. Hier vind je ze.

Welke bewaardozen kies je nu eigenlijk?

Bij het kiezen van de bewaardozen heeft Mepal een hele fijne hulp pagina ingericht op haar website. Daar staan alle verschillende maten bewaardozen op met daarbij aangegeven wat je daar dan in kwijt kan. Helemaal top.

En per inhoudsmaat staat ook exact de hoogte, breedte en lengte maat aangegeven van een Mepal Modula doos. Hierdoor wist ik precies welke maatvoering ik moest kiezen om de bewaardozen te laten passen in de keukenlade.

Groot genoeg om een pak hagelslag of muisjes in te doen en niet te hoog zodat ze gewoon rechtop kunnen staan in de keukenla.

Het grote voordeel van deze bewaardozen is trouwens dat er een deksel op zit die aan de bovenzijde doorzichtig is. Zo zie je -als je de keukenlade opentrekt- direct wat waar staat. Je haalt er één doosje met broodbeleg uit, smeert je boterham én zet hem weer terug.

Daarnaast blijven de deksels stevig genoeg zitten, maar zijn ze toch makkelijk te openen.

Mepal Modula bewaardozen voor structuur en overzicht in je keukenlade
Je vindt deze bewaardozen hier

Zoek de verschillen met Mepal Modula

Eigenlijk zijn het meer handelingen dan het pak hagelslag dat eerst in de keukenlade stond, maar tóch blijkt dit beter te werken.

Niet alleen voor mijn eigen overzicht, maar ook voor de kinderen. Ondanks het feit dat zij meer handelingen moeten verrichten zorgt het overzicht in de keukenlade ervoor dat ze eerder geneigd zijn om dit netjes te houden. Denk ik tenminste.

Eerlijk gezegd maakt het me ook niet zoveel uit hoe dit nu komt, het is het resultaat dat telt. En dat is een opgeruimde keukenlade met mijn nieuwe bewaardozen!

De verschillen zoeken lijkt me uiteindelijk niet zo moeilijk, wel?

Je keukenlade opruimen

Het opruimen van de keukenlade is met de voorraaddozen ook een klein feestje. Ik ben als volgt te werk gegaan:

  • eerst heb ik de inhoud van de volledige keukenlade op het aanrecht gezet
  • even gauw een poetsdoekje door de lade heenhalen en je kan weer fris en schoon beginnen
  • alle open pakken met zoet broodbeleg heb ik geleegd in een Mepal Modula doos
  • die zet je netjes gerangschikt in de lade
  • de overige potten (met bijvoorbeeld pindakaas en chocopasta) heb ik bij elkaar in een bak gezet

Als iemand overigens voor dat laatste (al die potten) nog een mooiere oplossing heeft, dan hoor ik dat graag 😉 .

Ik ben helemaal blij met het resultaat en ga in de komende tijd ook mijn andere keukenlades met meer structuur inrichten.

Hier vind je meer informatie over dit fijne merk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven