Met quinoa gevulde paprika, #foodchallenge, voor herhaling vatbaar

Ik riep zo hard als ik kon… de #foodchallenge gaat niets te maken hebben met een soort dieet van alleen gezonde ingrediënten of wat dan ook, en ik start met quinoa gevulde paprika 😉 , haha dat doe ik goed. Maar… wij eten wel vaker quinoa dus voor ons is dat niet echt bijzonder en de kinderen vinden het lekker (waarschijnlijk omdat er niet veel smaak aan zit 😛 ).

Ik ben gisteren dus gestart met het recept ‘Met quinoa gevulde paprika’. Het komt uit het boek ‘Skinny Taste’ van Gina Homolka. Het recept ziet er niet heel moeilijk uit om te maken, maar ik ben wel blij dat ik eerst even goed gelezen heb… want bij de bereidingswijze kom ik erachter dat je de ui moet fruiten tot hij bruin is… maar bij de ingrediënten staat geen ui!

Tip 1: avond van tevoren eerst even het recept lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 2: hele speciale ingrediënten vervangen door ingrediënten die makkelijker te vinden zijn in de supermarkt, scheelt veel tijd 😉 .

met_quinoa_gevulde_paprika_ingredienten

Ingrediënten met quinoa gevulde paprika

Vulling 

 • 50 gr quinoa
 • 240 ml groentebouillon
 • 1 tl olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gr tomatenblokjes in blik
 • 1/4 tl zout
 • peper
 • 3 el geraspte kaas (pecorino romano wordt bij mij iets wat makkelijker te vinden is 😉 )
 • 15 gr fijngesneden verse spinazie
 • 2 el fijngesneden basilicum
 • 30 gr fijngesneden mozzarella
 • 1 ui (!)

Paprika’s

 • 2 grote paprika’s (ik neem er zelf 3, denk dat we anders te weinig hebben)
 • 4 el tomatensaus uit blik
 • 2 tl geraspte kaas
 • 30 gr fijngesneden mozarrella
 • 80 ml groentebouillon

pfoe, dat is een hele lijst! Gelukkig heb je een aantal dingen waarschijnlijk standaard in huis.

met_quinoa_gevulde_paprikaBereidingswijze met quinoa gevulde paprika

Oven voorverwarmen op 175°C.

Vulling: Quinoa afspoelen onder koud water en samen met groentebouillon aan de kook brengen. Vuur laag draaien en 5 minuten (met deksel) zachtjes laten doorkoken. Al het vocht moet opgenomen zijn. Daarna nog 5 minuten met deksel laten staan en los roeren.

Terwijl …

Olie verwarmen in bakpan, knoflook toevoegen en klein gesneden ui fruiten. Tomatenblokjes, zout en peper toevoegen en 5 minuten doorroeren. Pan van vuur halen, quinoa, spinazie, kaas, basillicum en mozarella toevoegen.

Vervolgens paprika’s halveren, schoonmaken en in ovenschaal leggen. Vulling in paprika doen (ja… duhuh), daarboven op 1 el tomatensaus, kleine beetje geraspte kaas en wat mozarella. Bouillon in de schaal gieten en afdekken met aluminiumfolie.

Ongeveer 50 minuten in de oven en daarna 5 minuten laten afkoelen. Eet smakelijk!

Review met Quinoa gevulde paprika

#bereidingswijze met Quinoa gevulde paprika

Met het voorbereiden ben ik 35 minuten bezig geweest en daarna moest het gerecht nog 50 minuten in de oven. Hier ging het natuurlijk de mist in, want ik was niet vroeg genoeg gestart, dus we zaten pas om 19.30 aan tafel 😛 , maar zoonlief lostte dat probleem in de tussentijd zelf op.

met quinoa gevulde paprika

Dochterlief at onverwachts bij een vriendinnetje, wel op tijd … dus afgezien van de innerlijke stress die ik had was er verder geen probleem.

#smaak met Quinoa gevulde paprika

Hier valt niet over te liegen… het was ronduit heerlijk. Pure ingrediënten en een pure smaak. Manlief en ik waren allebei verkocht. Wel heb ik per persoon een hele paprika gebruikt in plaats van een halve. Volgens mij zijn we niet echt grote eters, maar anders hadden we niet genoeg gehad. Aangevuld met wat extra spinazie en een eenvoudige salade was het een heerlijke maaltijd. Zeker voor herhaling vatbaar.

#kindvriendelijk met Quinoa gevulde paprika

Kind 1 at niet thuis en kind 2 had zijn buik al vol met pinda’s. Na een halve paprika was hij klaar. Hij vond het prima te doen, alhoewel de inhoud voorkeur kreeg op de paprika zelf.

Skinny Taste ook als ebook verkrijgbaar

Over het boek Skinnytaste: er wordt nogal uitgebreid omschreven wat de bereidingswijze is. Ik ben meer van ‘kort maar krachtig’, waarschijnlijk door mijn gebrek aan tijd 😉 . Maar het eerste recept is zoals je hebt kunnen lezen zeer geslaagd. Verder is het een beetje jammer dat niet bij ieder recept een foto staat… ik kijk namelijk naar de foto of iets er lekker uitziet en gan dan pas beslissen of ik het ga maken.

Het gewone kookboek Skinny Taste kan je online kopen, maar er is ook een Skinny Taste ebook van wat natuurlijk goedkoper is en wellicht wel zo handig voor in de keuken.

2 gedachten over “Met quinoa gevulde paprika, #foodchallenge, voor herhaling vatbaar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven