Klussen met metallic stuc; dit product geeft een tof resultaat!

Ik hou van zwart, wit, grijs en natureltinten in mijn huis. Maar zo nu en dan een opvallende muur met een classy glamour effect vind ik ook heel erg mooi. Op het moment dat ik erachter kwam dat Smartdeco ook metallic velvet producten op de markt had gebracht werd ik dan ook heel nieuwsgierig. Ik ben met de metallic stuc aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn vind ik! Ik neem jullie dan ook graag mee in het proces van het aanbrengen van deze metallic stuc variant op muurverf op de muur en het eindresultaat laat ik natuurlijk ook graag aan je zien. Zo kan jij zelf ook goed beslissen of dat je graag een metallic velvet kleurtje op je muur wilt. Ik heb gekozen voor metal stuc verf in rose goud tint, en nu heb ik eindelijk mijn roze muur te pakken!

metallic muurverf rosé goud
Zoals je ziet dekt de eerste laag niet volledig, maar een tweede laag is zo gesmeerd.

Metallic stuc van mijn favo beton ciré webshop 😉

Ik ken Smartdeco al wat langer. In de afgelopen jaren heb ik namelijk al meerdere diy klussen aangepakt met materialen van deze webshop. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar mijn opgeknapte vensterbanken en de eettafel in betonlook die ik zelf heb aangepakt. Toffe klussen met betonciré die altijd weer even spannend zijn om aan te beginnen (vind ik) , maar waarbij ik achteraf steeds super blij ben met het resultaat.

Afijn, nu dus een klus met metallic stuc, een muur pasta variant op muurverf. Want een echte verf is het niet helemaal. Tóch werkt het eigenlijk net zo fijn als een verf, deze metallic velvet stuc. En het resultaat is mooier als je op deze manier een muur laat glinsteren dan dat je met een metallic verf aan de slag gaat.

Je vindt de metallic velvet van Smartdeco hier

metallic muurverf, tweede laag aanbrengen
De tweede laag aanbrengen van deze metallic stuc

Metal stuc velvet rose goud verf op de muur

Hierboven las je al wat mijn favoriete kleuren zijn in huis. Maar voor deze keer heb ik besloten om met een iets andere kleur verf op de muur aan de slag te gaan, namelijk metallic rose goud. Of officieel metallic velvet rosé, zoals de beontciré webshop de kleur van deze stuc genoemd heeft. Ik vond het overigens nog niet zo makkelijk om de kleur uit te kiezen. Alle kleuren metallic pasta die ze hebben zijn mooi namelijk. Ik heb dan ook een setje samples gevraagd om een goede keuze te kunnen maken.

Mijn idee was om met een metallic stuc in een licht roze tint te gaan werken, omdat je metallic goud al meer ziet tegenwoordig. En metallic muurverf in rose goud is dan toch echt weer anders. Iets minder heftig qua kleur, maar wel met dezelfde prachtige glans en velvet effect erin. Maar gaat jouw voorkeur uit naar een zilvertint, een blauw metallic of zelfs een antracietkleurige of koper kleur metallic stuc? Dan hebben ze die ook voor je. Allemaal met dezelfde mooie classy uitstraling en het metallic velvet effect. En op dezelfde manier aan te brengen. Hoe? Dat ga ik je nu laten zien.

De metallic stuc kleuren van Smartdeco

Aanbrengen van de metallic stuc in plaats van muurverf

Zoals gezegd is het geen gewone muurverf, maar het aanbrengen is eigenlijk net zo makkelijk. Je moet alleen even durven.

Allereerst zorg je voor een schone, droge muur zonder scheuren. De muur die ik op ons kantoor wilde gaan doen met de metallic stuchad overigens wel een paar scheuren. Die moest ik dus eerst repareren. Dat heb ik gedaan met Brander Reno Filler, een potje met soort poederachtig stucwerk dat ik van onze stucadoor heb gekregen om beschadigingen in de muur bij te werken. Nadat ik dat heb aangebracht heb ik die plek ook weer even glad geschuurd en daarna was mijn muur klaar voor gebruik.

Heb je nu een muur die pas gestuct is? Zorg er dan voor dat je deze eerst helemaal glad schuurt, zoals je ook doet voordat je je muur gaat verven met een gewone muurverf in plaats van de metallic stuc variant. Doe je dat niet dan zie je alle bobbeltjes of krassen zitten en dat is zonde. Bij een net gestucte muur ga je dan ook eerst nog met een primer over de muur (ook als je hem voor de eerste keer gaat verven) om ervoor te zorgen dat de gestucte muur zijn zuigende werkende verliest. En dan is het party time!

color primer muurverf metallic
Color primer op de muur voordat de metallic stuc er op gaat

Eerst een kleurprimer op de muur voor de metallic verf er aan te pas komt

De metallic velvet color primer die je bij de metallic velvet stuc kan bestellen breng je als eerste aan. Deze color primer kan je met een roller aanbrengen, maar ik zelf heb hem met een kwast aangebracht? Waarom? Omdat ik een hekel heb aan knoeien. En aangezien de color primer voor het metallic velvet nogal dun is blijf ik maar druppen als ik het opbreng met de roller. Ik adviseer dus een kwast.

Na de color primer – deze moet 30 minuten tot 3 uur drogen, afhankelijk van de omstandigheden- is het tijd voor de metallic stuc muurverf. Deze breng je aan met een flexibele spaan, want zoals ik hierboven al aangaf is deze muurverf eigenlijk een soort pasta, ook wel metal stuc verf genaamd. Maar metallic muurverf ‘bekt’ nu eenmaal lekkerder, dus vandaar.

metallic pasta voor binnenmuur
Metallic velvet muur stuc

Metallic muurverf rose goud op de muur aanbrengen

De pasta is lekker smeerbaar, dus mijn techniek is als volgt: Na het openen van de emmer met metallic stuc roer ik deze eerst even door. Ik weet eigen niet of het echt nodig is, maar dat is een soort ‘macht der gewoonte’. Ik heb de flexibele spaan in mijn rechterhand en met de linkerhand schep ik steeds met mijn plamuurmes het nodige aan metallic stuc op mijn flexibele spaan.

Met de spaan maak je halfronde bewegingen over de muur. De pasta is heel goed smeerbaar, dus je kan hem goed uitstrijken. Eerst ga ik horizontaal met halve manen smeren en dan ga ik daar verticaal nog overheen. Je ziet direct dat de metallic muurverf een glinstering op je muur brengt. Alsof dat je een velvet muur hebt met van die vegen in de stof. Je kent dat vast wel van een velvet bank, kussen of stoel. Dat maakt dat je muur gelijk een exclusieve uitstraling krijgt.

Metal stuc van dichtbij

Eén laag rosé goud metal stuc is voor onze muur niet voldoende om goed te dekken, maar daar was ik al op voorbereid. Ik heb dan ook genoeg om 2 lagen metallic stuc te smeren. De eerste laag pasta dient 2 uur te drogen voordat je de tweede laag aanbrengt.

metallic muurverf aanbrengen
Na twee keer een laag metal stuc verf ziet de rose gouden muur er zo uit

Stress met het verwerken? Niet nodig!

Ben jij net als ik, dan heb je ongetwijfeld lichte stress met het verwerken van deze metal stuc verf. Toch kan ik je nu al aangeven dat dat niet nodig is. Het opbrengen zelf is appeltje-eitje. Ik vind het persoonlijk makkelijker aanbrengen dan de betonciré die ik op de vensterbanken en op de eettafel heb aangebracht. Zit er een korreltje op je muur, dan zal je zien dat je een kras in de metal stuc verf trekt bij het opbrengen van de muur pasta. Maar door hier nog een keer overheen te strijken vanaf een andere kant, terwijl de pasta nog nat is, verdwijnt deze ook meteen weer. Zo kan je vrij makkelijk een mooi glanzende muur maken met de metallic stuc.

Nu nog een mooie plint om af te werken én een radiator ombouw zelf maken en de wand is helemaal klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven