Inspiratie: wandrekken voor extra sfeer in huis

Helemaal into de inspiratie artikelen ben ik op zoek gegaan naar de leukste metalen wandrekken en hoe die mooi te combineren zijn. Ben je op zoek naar een metalen wandrek, lees dan even verder en laat je inspireren met deze mooie inrichtingen.

Een metalen wandrek in huis; de trend van nu

Naast de industriële kasten die wij al in huis hebben waar ook metaal in verwerkt zit (onze containerkast en de lange kasten er naast) heb ik ook nog een aantal metalen wandrekjes in huis hangen. Je kan ze op allerlei manieren toepassen in je woning. van een metalen wandrek in de woonkamer, tot aan een rekje in het toilet. Ze zijn van groot tot klein verkrijgbaar én in heel veel verschillende prijsklassen. Ideaal, trendy en te combineren met een landelijke stijl, een industriële stijl of een moderne stijl. Kijk maar!

Niet boren om je metalen wandrek op te hangen?

Wil je liever niet in de muur boren om je metalen wandrek op te hangen? Er zijn ook genoeg metalen rekken die je gewoon tegen de wand kan zetten en die eenzelfde soort effect geven. Ook die zijn er in verschillende groottes. Mooi toch? Vooral de combinatie met dat geel vind ik bij bovenstaande wandrek erg mooi. Ik vond dit wandrek bij Goossens waar ze overigens ook mooie industriële kasten hebben.

Een plat metalen wandrek of een rek met plankjes?

Je kan verschillende metalen wandrekken krijgen. Een plat metalen wandrek biedt wat meer mogelijkheden dan een metalen wandrek met plankjes. Aan een plat wandrek van metaal kan je namelijk allerlei accessoires hangen waarmee je dat wandrek aankleed. Is de ruimte waar je je wandrek wil hangen smal? Dan is dit de beste keuze. Zelfs dan kan je door middel van accessoires diepte krijgen in dit wandrek.

Plat metalen wandrek inrichten

Metalen wandrek met clips

Bij bovenstaande wandrek wordt door de accessoire mandjes diepte in het geheel gebracht. In deze mandjes kunnen lichte dingen opgeborgen worden.

Ophangen van accessoires met S haken

De S haken maken dit eenvoudige metalen wandrek tot een mooi gestyled geheel, daarnaast zijn S haken ook nog eens voordelig bij een bouwmarkt te halen. De plantenbak die hier aan een touw aanhangt geeft weer meer diepte en gelijk wat kleur. Heel leuk gedaan.

wandrek maken van tuingaas

Zelfgemaakt wandrek van metaal

Een drukker wandrek doordat het kleinmaziger is. Uiteraard is er ook prijs verschil, en daarnaast kan je dit metalen wandrek zelfs eenvoudig zelf maken van bijvoorbeeld tuingaas. Het onderste deel is gewoon omgevouwen waardoor je daar een tijdschriftje in kan opbergen. Let wel op eventuele scherpere punten. Dit wandrek is -afhankelijk van het gebruikte materiaal- niet geschikt voor zwaardere producten.

zelfgemaakt wandrek van metalen hekwerk

Nog een methode om zelf een metalen wandrek te maken. Waar doet dit wandrek je aan denken? Juíst, het staat vaak op bouwterreinen en dergelijke. Het leuke van dit wandrek is dat het in een andere kleur kan gespoten is. Zo krijgt het gelijk een totaal andere look. De plankjes kunnen eraf, vandaar dat dit hekwerk tussen de platte wandrekken staat. En vergeet niet… deze is behoorlijk zwaar.

Metalen wandrek met plankjes

Het metalen wandrek met plankjes doet meestal alleen dienst door er iets op te zetten. Bij de inrichting van je woning en het zoeken van een plek moet je wel even rekening houden met het feit dat deze wandrekken meer plek in beslag nemen. Ze komen immers een stuk de ruimte in.

strak design metwalen wandrek met landelijke inrichting

Strak design met landelijke inrichting

Deze wandrekken van Shelfmate geven een strakke en toch gezellige uitstraling door de inrichting ervan. Doordat alles op de plankjes staat vormt het wel een geheel.

metalen wandrek gemaakt met steigerbuis

Zelfgemaakt wandrek van metaal met plankjes

Ook een wandrek met plankjes kan je zelf maken, kijk maar eens naar bovenstaande voorbeeld. Door deze gebruikte steigerbuis en de S-haken kan je met touwen de plankjes aan elkaar verbinden. In dit geval zijn er onbewerkte plankjes met schors gebruikt, maar je kan natuurlijk ook voor een strakke variant kiezen. Let wel op: het gebruik van touwen maakt dit metalen wandrek wat flexibeler dan een ander, niet tegenaan stoten dus.

Verschillende wandrekjes combineren

Een romantische stijl verkrijg je door verschillende type wandrekjes met elkaar te combineren. De een met een plankje, de ander met een bakje of je doet er nog iets met touwtjes bij, ook leuk.

Eenvoudig, goedkoop wandrekje

Bovenstaande metalen wandrek heb ik goedkoop op de kop getikt. Dat maakt het altijd dubbel leuk. Iets moois aanschaffen wat niet al te duur is.

Niet van metaal, maar toch leuk

Deze moest ik ook nog even laten zien. Als je op zoek bent naar budgettips, dan is dit een hele gave. Een houten wandrek, van een oude lattenbodem!

Zo zie je maar, met een klein beetje fantasie kom je een heel eind!

4 gedachten over “Inspiratie: wandrekken voor extra sfeer in huis”

  1. Wat leuk dat je mijn foto (van Pinterest) hebt gehaald ter inspiratie. Ik zou het wel leuk vinden als je onder de foto wel gebruik maakt van een naamsvermelding.

  2. Avatar foto
    Marie de Jonge

    Ik vind metalen meubels ook echt een leuke trend. Ik heb laatst ook een metalen onderstel gekocht voor mijn houten tafelblad. Ik krijg er veel leuke complimenten over. Daarnaast past dit goed bij verschillende interieurstijlen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven