Mexicaanse kip uit de slowcooker

Er is niets fijner dan thuiskomen na een drukke dag, vooral met pubers in huis, en weten dat het avondeten al bijna klaar is. Dit recept voor Mexicaanse kip uit de slowcooker is echt een uitkomst voor ons gezin.

Terwijl de kids hun eigen ding doen, laat ik de slowcooker het zware werk doen. De geur van sappige kip, gecombineerd met frisse citroen, kleurrijke paprika’s, romige witte kaas en stevige kidneybonen, vult het huis en zorgt voor ongeduldige blikken van de pubers die zich afvragen wanneer we aan tafel kunnen. Dit gerecht is niet alleen vol van smaak, maar ook perfect om met z’n vieren van te genieten.

Mexicaanse kip; perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden

Dit recept, speciaal voor vier personen, brengt het beste van de Mexicaanse keuken naar je eigen tafel, en dat zonder uren in de keuken te hoeven staan. En dat zonder ingewikkelde ingrediënten en bereidingswijze!

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 3 rode paprika’s
  • 1 citroen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 theelepels mexicaanse kruiden
  • 1 groentebouillon blokje
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 100 gram witte kaas
  • 4 takjes peterselie
  • 1 zakje Hak kidneybonen chili schotel
  • beetje zout
  • optioneel: 3 stengels bleekselderij

Bereiding Mexicaanse kip uit de slowcooker

Het handige aan je avondeten bereiden in de slowcooker is dat je helemaal niet zoveel hoeft te doen. Met een bereidingstijd van nog geen 15 minuten ben je zo klaar met ‘koken’. Hoef je alleen de slowcooker nog maar aan te zetten en 4 uur later is je Mexicaanse kip klaar!

  • Snij de paprika in reepjes en doe in de slowcooker
  • Snij de kippendijen in stukjes en marineer ze met de mexicaanse kruiden, de geperste knoflook en de citroensap
  • Voeg toe aan de slowcooker
  • Heb je ook de bleekselderij erbij? Snij die dan in dunne reepjes en voeg toe aan de slowcooker
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de slowcooker
  • Stel de slowcooker in op 4 uur op low
  • In het laatste half uur voeg je de Hak kidneybonen toe, die hoeven alleen maar even mee op te warmen
  • Bak het amandelschaafsel even licht aan in een bakpan, kruimel de witte kaas in een schaaltje en hak de peterselie. Deze ingrediënten serveer je er los bij.
  • Ik heb er na het serveren zelf nog een beetje zout overheen gedaan

Vind je de saus te waterig? Met 2 theelepels maizena dik je hem eenvoudig in. Haal een beetje warme saus uit de slowcooker, meng dit met de maizena en voeg deze dan weer aan de slowcooker toe, half uurtje inkoken en klaar is je Mexicaanse kip uit de slowcooker!

Hier vind je ook diverse andere slowcooker gerechten met kip.

Graag eerst extra informatie

Serveer tip

Wij vinden dit gerecht altijd erg lekker met witte rijst en eventueel een frisse salade. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook met nacho’s eten of als vulling gebruiken in een wrap. Het is echt een veelzijdig gerecht dus als je wat over hebt kun je er de volgende dag gewoon een compleet nieuwe maaltijd van maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven