Middelbare school ontregelt carrière werkende moeders

Damn! En ik maar denken dat het er straks allemaal makkelijker op wordt… Helaas blijkt uit onderzoek van The Guardian en Netmums onder 2.500 werkende moeders het tegengestelde waar te zijn. Naarmate je kinderen ouder worden en richting de middelbare school gaan wordt er nóg meer van moeders ‘gevraagd’ dan bij jongere kinderen. Tenminste, zo ervaart een groot deel van de werkende moeders dit. Moeders die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk zijn gegaan blijken er vaak voor te kiezen om weer met verlof te gaan als hun kinderen naar school gaan.

middelbare school

Middelbare school vraagt hulp

Als jij denkt dat je het druk hebt met alle vragen die je op de basisschool op je af hebt gekregen, dan vergis je je 😉 , ook bij de middelbare school blijven deze vragen komen, èn er koomt meer!

Meer dan 50% van de werkende moeders geeft aan te stoppen met haar baan. Ook parttime werken en vanuit huis werken zijn alternatieven waar naar uitgeweken wordt. Op zich begrijpelijk natuurlijk dat een ouder er voor zijn of haar kind wil zijn als dat nodig is. En dit blijkt gedurende de middelbare school dus nog hard nodig te zijn.  Vaak is het de vrouw die haar carrière (weer) ‘on hold’ zet om de zorg op zich te nemen. Kinderen helpen met hun huiswerk en eventuele andere uitdagingen van de middelbare school gaan voor, aldus het merendeel van de werkende moeders. Deze zorg, samen met de vraag om hulp bij schoolreizen en andere schoolactiviteiten, vergt volgens veel ouders zoveel tijd dat het fulltime werken onmogelijk lijkt. Zeker als je meerdere kinderen hebt die in diezelfde schoolperiode zitten.

Ik maak mijn borst vast nat… volgend schooljaar ben ik eraan 😉 .

Nu ben ik benieuwd hoe jullie dat ervaren. Sta jij als werkende moeder als eerste op om een stapje terug te doen in je carrière voor je kinderen, of bespreek je samen met je man om ieder ‘je deel’ te doen? En als jij als eerste opstaat… wat is dan jouw motivatie om dit naar je toe te trekken?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven