Midweekje Farm Camps ’t Looveld in Zweeloo, Drenthe

In de zomervakantie waren we een midweek te gast bij boer Johan en boerin Matine en hun 3 kinderen op Farm Camps ’t Looveld in Zweeloo, Drenthe. We kwamen maandag rond 18u. aan en werden opgevangen door boer Johan die ons naar onze spiksplinternieuwe safaritent bracht. Een prachtige, vrolijk ingerichte tent met goede bedden, zithoek, kachel, keuken met inventaris en zelfs een speelgoedkist met allerlei spelletjes, schepjes, emmertjes, kompas, vergrootglas, etc. Er was ook een (chemisch) toilet voor de nacht, dus je hoefde (gelukkig!)  ’s nachts niet slaapdronken naar het toiletgebouw te lopen…

In totaal waren er 10 safaritenten die rondom een groot veld stonden met een vuurplaats in het midden. Verder was er: een speeltuin met 2 trampolines, schommels, wip en een zandbak, kleine, o- zo-schattige poesjes, stoere skelters, konijntjes, schapen, kalfjes en ander jongvee en koeien. De tenten waren vernoemd naar een aantal koeien, die op hun beurt weer naar het Koningshuis vernoemd waren. Wij zaten in tent Irene, een mooie plek op de hoek van het veld met aan beide kanten weiland met grazende koeien.

Nadat we ons een beetje hadden geïnstalleerd kwam boerin Matine kennismaken en had voor onze dochters 2 boerenpaspoorten meegenomen waarmee ze een boerenknechtdiploma konden verdienen. Een schot in de roos! Want wat is er nou leuker voor een kind dan meehelpen op een boerderij… In het paspoort stonden diverse opdrachten, zoals het aanvegen van de stal en de koeien vanuit het weiland de stal in loodsen, waarmee je stempels kon verdienen. Bij een vol paspoort kreeg je aan het einde van de week een heus Boerenknecht Diploma!

Op dinsdag zijn we door het bos naar manege Rijmaaran gewandeld waar de kinderen een ponyritje wilden maken. Er waren diverse mogelijkheden met gemarkeerde routes. Onze kinderen kozen voor een rondje van een half uur waarbij wij de pony’s aan de lijn moesten houden, maar er was nog veel meer mogelijk; van buitenrit tot een huifkartocht met picknick.

Op woensdag was het weer echt slecht en zijn we naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork gegaan. De kinderen konden daar de route van Leo Meijer volgen die vanaf 7-jarige leeftijd met zijn vader en moeder in het kamp was opgesloten. Indrukwekkend!

’s Middags kregen we een rondleiding op het erf van ‘t Looveld van boerin Matine en leerden we een beetje hoe het werkt op een melkveebedrijf en ’s avonds mochten de kinderen met Matine ijs maken.  Dat was natuurlijk smullen!
Donderdag zijn we op de boerderij gebleven en hebben onze dochters met een vriendinnetje gespeeld en boer Johan geholpen. En op vrijdag moesten we alweer naar huis…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven