Mijke de Bruijn, working mam van week 31

Ik ben Mijke de Bruijn, 33 jaar en woonachtig in de mooie Hanzestad aan de IJssel, Deventer. Ik ben getrouwd met Diederik de Bruijn en samen hebben wij 2 dochters. Janne van 5 jaar en Jolien van 3 jaar.

Wat heb ik gedaan?

Van origine ben ik HBO verpleegkundige, maar daar heeft mijn hart nooit gelegen. Als 16-jarig meisje moet je kiezen wat je voor de rest van je leven wilt doen en dat lukt volgens mij maar enkelen onder ons. Ik ben opgevoed met “waar je aan begint, moet je ook afmaken”, dus dat deed ik ook. Bovendien ben ik erg Nederlands en dus zuinig en ik had al een jaar collegegeld betaald, het ging me makkelijk af en ik vond het theoretische deel best interessant. Na mijn studie ben ik gaan onderzoeken wat ik zoal met dat HBO papiertje kon doen, zonder al mijn opgedane kennis overboord te gooien. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen in de farmaceutische branche, bij ’s werelds grootste medicijnfabrikant. Heel stoer en eng in het begin als jonge meid van 21. Maar ook hier was ik aan begonnen en wilde ik resultaten boeken en er een succes van maken. Het is mijn beste keus geweest, want hier heb ik de basis gelegd van mijn carrière en van mijn zelfbewustzijn.

Wat doe ik nu?

In 2009, na de geboorte van Jolien, heb ik de keuze gemaakt om zelfstandig ondernemer te worden. Mijn contract liep tijdens de verlofperiode af en ik heb dit gebruikt om een nieuwe weg in te slaan. Een weg die ik als jong meisje altijd al in wilde slaan, maar ik wist niet hoe en daar had ik nu voldoende bagage voor in mijn ogen. Ik ben begonnen als zzp’er in de farmaceutische branche. Beginnen daar waar ik bekend mee ben. Dat ging me goed af en ondertussen leerde ik wat het inhield om als zzp’er al je zaken zelf te regelen en ik kon voldoende spaargeld opbouwen om een eigen bedrijf te starten. Dat heb ik na dat jaar ook gedaan. Ik heb nu een eigen werving en selectiebureau binnen de farmaceutische kolom. Dus de passie die ik heb voor deze branche kan ik nu overbrengen op anderen bij het vinden van een baan. Ik haal hier veel voldoening uit, maar ik merk wel dat ik nog veel moet leren. Met name over mezelf als ondernemer. Bijvoorbeeld: hoe ga ik om met een drukke periode of juist rustige, hoe blijf ik bij, hoe creëer ik meer naamsbekendheid, hoe vergroot ik mijn klantenkring, hoe regel ik alles administratief? etc etc. Ik ben constant op zoek naar mezelf te verbeteren, waarbij ik de lat altijd hoog leg, omdat ik dit wederom tot een succes wil maken. Want “waar je aan begint,…” Maar nu met heel veel enthousiasme en overtuiging.

Hoe combineer ik werk en gezin?

Ik ben een gestructureerd iemand, ik plan graag en ik hou van overzicht. Goede eigenschappen volgens mij om werk en gezin te kunnen combineren zonder daar al te veel stress van te hebben. En Diederik is precies zo, dat scheelt. Wij delen dat wat gedaan moet worden in het huishouden en we bespreken op zaterdag altijd wat we de komende week gaan eten en hij haalt alles in huis. We nemen door hoe de komende week eruit ziet en wie de kinderen haalt en brengt. Diederik werkt 5 dagen, Janne gaat naar school en 3 middagen naar onze gastouder en Jolien gaat 3 volle dagen naar onze gastouder. Onze gastouder is heel flexibel, dus als we laat zijn dan kunnen ze altijd mee-eten. Diederik plant zijn eigen agenda, dus die is meestal ook redelijk flexibel. Ik heb dus in ieder geval 3 dagen om te werken, maar dat hou ik niet zo bij. Ik werk wanneer het kan en nodig is. Dus soms pak ik er nog een dag en avond bij en in een vakantieperiode doe ik misschien iets minder. Ik ben helemaal voor Het Nieuwe Werken op dat gebied.

Wat geeft mij energie?

Mensen met passie, daar heb ik een zwak voor en daar krijg ik energie van. Ik noem een paar bekende voorbeelden: Rudolph van Veen, meester Patissier, Rob de tuinman, Oprah, etc. Zij spreken vanuit hun hart en doen wat ze leuk vinden en brengen dit met veel passie over. Heerlijk. Verder hou ik heel erg van de natuur, van leuke dingen doen met vriendinnen en uit eten gaan.

Succes! Ik wil iedere werkende moeder succes wensen met wat zij doet. Geef jezelf af en toe rust om je successen te vieren en wees trots op jezelf met wat je allemaal bereikt in je eigen leven, in het leven van je kinderen en eventueel van je partner.

 

Wil je ook graag eens in de spotlight staan? Geef je op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top