Waar mijn kind mijn borsten allemaal voor gebruikt? 9 herkenbare situaties!

De borst heeft de prachtige biologische functie om je kind in de eerste fase van het leven te voeden. Het klinkt zo allemaal wat plat, maar zo is het natuurlijk wel. Uiteraard denkt mijn man dat mijn borsten voornamelijk zijn speelgoed zijn en (laten we eerlijk zijn) ook dat is een beetje waar 😉 . Mijn dochtertje heeft nog veel meer functies gevonden voor deze bijzondere bobbels die op mama zitten en waar eten uit komt. Laat ik de veelzijdigheid van mijn borst even op een rijtje zetten…’mijn borsten gebruiken’ vanuit het perspectief van mijn dochtertje.

mijn borsten gebruiken

Mijn borsten gebruiken of misbruiken ? Het is maar hoe je het bekijkt!

  • Voor velen denk ik wel herkenbaar: het kussen. Niets ligt zo lekker comfortabel zacht als met je hoofd op de borst van mama terwijl je lekker relaxed televisie kijkt. Tegelijkertijd kun je mama lekker knuffelen en mama kan jou weer fijn knuffelen.
  • Het ook nog eens een fijne boksbal; niet te hard en niet te zacht. Wanneer je weer eens lekker met je armen wappert, stuitert je hand zo grappig op de borst van mama (en mama maakt dan van die gekke geluidjes en trekt lollige gezichten).
  • Je kunt de borst ook nog eens gebruiken om je balans te testen. Je start dan door te gaan staan op de buik van mama. Dat is ook nog eens goed voor mama, want zo traint zij haar buikspieren. Vervolgens stap je voorzichtig richting het hoofd van mama. Het is belangrijk dat je blijft lachen, zodat mama niet door heeft dat je op haar borsten stapt. Wanneer je eindelijk bovenop de twee bergjes staat, probeer je stil te staan. Waarschuwing: deze oefening is voor gevorderden.
  • Wanneer je op de commode ligt, kun je proberen om met je voet mama haar borsten te raken. Ook dat is een goede oefening.

Uiteraard is de tepel ook een fijn onderdeel van alle ondernemingen van mijn kind

Voor het fijnere werk gaan we over naar een gedeelte van de borst: de tepel. Ook hiermee valt genoeg te beleven.

  • Wanneer een speen te lastig is om op te sabbelen kun je natuurlijk heerlijk op mama haar tepel sabbelen tot je lekker in slaap valt.
  • Je kunt er ook lekker op kauwen, als een soort kauwgom. Je traint er gelijk je kaken mee. Dat is handig voor later wanneer je echt gaat eten. Helaas vindt mama dit niet zo’n goed idee, zij wordt altijd boos wanneer ik dat doe. Maar ik probeer het af en toe toch even, je weet immers maar nooit wanneer mama van mening verandert.
  • Het is ook leuk speelgoed. Een tepel beweegt zo leuk wanneer je er met je tong mee speelt. Helaas vindt mama ook dit geen leuk spelletje.
  • Wanneer het zo stil is tijdens de voeding, kun je de tepel als microfoon gebruiken. Hele verhalen kun je kwijt en je kunt er zelfs hard tegen schreeuwen. Dit is denk ik wel een van mijn favorieten. Zo is het tenminste niet zo saai. Daarnaast ben ik niet de enige die dat leuk vindt maar moet ook mama vaak lachen als ik dit doe.
  • Wanneer je zeker wilt weten dat mama dichtbij blijft na het voeden en jou alle aandacht geeft, hoef je maar een ding te doen. Wanneer je dit doet, ligt mama heeeeeel stil en kijkt ze je met grote ogen aan. De tepel van mama is namelijk een super handig handvat. Je moet hem dan wel heel goed vasthouden, zodat je zeker weet dat mama hem niet zomaar los krijgt. Succes gegarandeerd.

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer manieren om je borst te gebruiken… of te laten mishandelen. Ik hoor ze graag. Gedeelde smart is immers halve smart.

Dit vind je denk ik ook leuk:

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

1 gedachte over “Waar mijn kind mijn borsten allemaal voor gebruikt? 9 herkenbare situaties!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven