Mijn dochter heeft een vriendje – over prille kleuterliefde(s)

Zes jaar is ze, mijn kleine mannenverslindster in de dop. Blonde haren, blauwe ogen, rank figuurtje en nu al ’the talk of the boys’ op het kleuterplein. Mijn dochter heeft een vriendje. Wat zeg ik, ze heeft er wel 4.

Is jouw mini-me er ook zo vroeg bij? Kan ze niet genoeg krijgen van de jongens? Same here 😉 .

Lees ook: Wat als je kleuter met ieder vriendje ruzie maakt?

Mijn dochter heeft een vriendje (of 2)

Tijdens de avondvierdaagse loopt mijn kleine meid twee dagen lang op met Jasper. Jasper zit bij haar in de klas en is een paar maanden jonger. Dat is geen probleem want waar zij gaat, is ook hij te vinden. Samen lopen ze vooraan, ze hebben totaal geen erg in de sliert mensen die achter ze aan loopt. Ik wel, want regelmatig komt er iemand naar mij toe met een hartstochtelijk ‘wat schattig…’

Dat verandert als Thymo erbij komt lopen. Ook hij heeft een oogje op mijn meissie, dat was mij al bekend. De kleine stoeipoes vindt al die aandacht maar wat leuk en loopt een eindje met hem op. Als iemand zich hardop afvraagt wie dat vriendje naast haar nou weer is, krijgen we antwoord uit onverwachte hoek. ‘Dát is Thymo maar ík ben haar vriendje!’ Snel rent Jasper weer naar haar toe om de tocht wederom als haar tweede schaduw te vervolgen.

De concurrentiestrijd tussen de twee jongens is nog zeker niet beslecht. Dat blijkt als Thymo haar na afloop van dag twee een ketting geeft. Deze Casanova weet op prille leeftijd al waar meisjesharten van smelten. En voor zover ik dat nog niet wist, zie ik het voor mijn ogen gebeuren.

“Met wie moet ik nou trouwen mama?”

Toch maakt ze zich wel zorgen want ‘met wie moet ik nou trouwen, mama?’ Even doorvragen en wat blijkt? Zowat alle jongens uit haar klas hebben een oogje op haar. Ze noemt de indrukwekkende lijst op. ‘Wie vind je zelf het leukste, liefje?’ Op die vraag kan ze geen antwoord geven. Ze vindt ze allemaal wel leuk maar of dat genoeg is om te trouwen? ‘Weet je, mam, ik kan nu nog niet kiezen. Maar dat hoeft toch ook nog niet? Ik wacht gewoon nog een paar jaar.’ Mijn dochter heeft een vriendje, of 2, maar dus nog geen verloofde 😉 .

Wat een wijze woorden! Toch ga ik nu maar alvast op zoek naar een geschikte chaperonne: betrouwbaar en 24/7 beschikbaar tot, zeg, haar 18e verjaardag. Want als deze trend zich doorgezet, hou ik mijn hart vast…

Heeft jouw kleuter ook een vriendje of vriendinnetje? En wat vind jij daarvan? 🙂

Lees ook: Na school afspreken met vriendinnetjes zorgt voor speeldate leed…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven