Mijn eerste 18 jaar; hét cadeau om je jeugd opnieuw te beleven

Mijn eerste 18 jaar is nu typisch zo’n cadeau dat je koopt voor iemand die eigenlijk alles al heeft. En iemand die geboren is tussen 1947 en 1982. Want voor die persoon is er dus het boek ‘mijn eerste 18 jaar’ vol met ‘oh ja!’ -momenten en hieronder lees je mijn review.

Ik ontving een exemplaar van het jaar 1972 en gaf dat als vaderdag cadeau aan Frank. Zijn reactie?

Jemig zeg, dit vind ik nu écht leuk!

En dat is de reactie die je denk ik van iedereen kan verwachten die het boek ‘Mijn eerste 18 jaar’ in handen krijgt. Ik vertel je er graag wat meer over.

Mijn eerste 18 jaar boek

Mijn eerste 18 jaar: een boek vól herinneringen uit je eigen jeugd

Het herbeleven van je jeugd? De meeste mensen beleven daar een enorm plezier aan. En zeker als je al een jaartje ouder bent is het fantastisch om terug te lezen wat er in de eerste 18 jaar van je leven ook alweer allemaal gebeurde.

Want weet jij het nog precies? Ik weet er echt nog wel wat van, maar het lezen van dit boek bracht toch enorm veel herinneringen weer opnieuw tot leven. Ik denk daarbij bijvoorbeeld alleen nog maar even aan het feit dat Twix vroeger geen Twix was, maar Raider! Als jij dat nog weet dan is zo’n boek ook zeker wat voor jou!

Deze boekenreeks vind je hier

inkijk boek review mijn eerste 18 jaar

Anekdote’s, foto’s, films, muziek, politiek, sport… alles uit je eerste 18 jaar

Frank ging vrij snel nadat hij het boek ‘Mijn eerste 18 jaar’ gekregen had aan het lezen. Dat is op zich al bijzonder, want hij is niet zo’n boekenfan. Maar ik ken hem langer dan vandaag en weet natuurlijk wel dat dit boek een cadeautje is waarmee ik de plank niet mis sla.

Frank is namelijk een ‘sucker’ voor weetjes en is altijd erg geïnteresseerd in historie. Mits dat het kort en bondig beschreven wordt. En laat dat nu net de kracht zijn van alle boeken uit de boekenreeks ‘Mijn eerste 18 jaar’.

Je herbeleeft je jeugd en je eerste 18 levensjaren aan de hand van alles wat er toen gaande was. Per geboortejaar (te verkrijgen van 1947 tot 1982) is er dus een boek uitgebracht met 182 pagina’s aan informatie over jouw jeugd.

Alle 18 jaren worden doorgenomen en per jaar uit jouw jeugd lees je alle herinneringen.

boekenreeks mijn eerste 18 jaar, inkijkje

De inhoud van het boek

Pagina’s vol kleurrijke foto’s, anekdotes en iconische beelden uit jouw jonge jaren. Tijdens het lezen of doorbladeren van het boek ‘Mijn eerste 18 jaar’ zal je dan ook geregeld “oh ja, weet je nog” uitroepen. Dat weet ik zeker. Ik heb dat namelijk al meerdere malen vanaf de bank gehoord, die kreet.

En na die kreet volgt dan -uiteraard- vol passie de uitleg van manlief. Hoe hij de muziek (en hits) beleefd heeft, welke film uit die tijd zijn favoriet was en hoe het met zijn sporthelden gesteld was.

Voor mij zijn zijn herinneringen uit 1972 en de herkenning exact hetzelfde, want 1972 is ook mijn geboortejaar. Ja ik geef toe, ik ben dus dit jaar 50 geworden 😉 .

mijn eerste 18 jaar, geboortejaar 1972

De memories uit onze jeugd

Maar even serieus: het is heel fijn samen kletsen over Ted de Braak en zijn Ted show met de vallende stokken die gevangen moesten worden (1978). Of Grease bespreken met John Travolta en Olivia Newton-John. Die laatste hebben we overigens direct daarna bekeken met Lotte, het blijft een heerlijk film, ook nu nog!

Een van de betere cadeaus die je kan geven: ‘mijn eerste 18 jaar’

De boeken zijn een bijzonder en persoonlijk cadeau voor iedereen van 40 tot en met 75 jaar oud. Ze zijn heerlijk om bij weg te dromen voor de ontvanger. Maar zijn ook voer voor de mooiste gesprekken die weer op gang komen.

mijn eerste 18 jaar, herbeleef je jeugd met dit boek, de reviews

Dat merkte ik al met Frank, maar ik las het ook in een van de reviews op de website van Mijn eerste 18 jaar. Een fantastisch cadeautje voor vrienden die een jaartje ouder worden, maar inderdaad ook voor je ouders of opa of oma.

Ik zal je eerlijk vertellen, dit boek ligt bij ons op de salontafel, zo voor het grijpen. Leuk om iedere keer even in te bladeren en een paar stukjes te lezen. Daarnaast staat het ook op de lijst voor verschillende mensen om cadeau te geven.

Zo krijgt mijn oudste broer er binnenkort eentje voor zijn verjaardag en ook mijn schoonmoeder ontvangt binnen nu en twee weken een exemplaar van ‘Mijn eerste 18 jaar’. Ik weet zeker dat ze het allemaal fantastisch gaan vinden!

mijn eerste 18 jaar boekenreeks

Review van het boek mijn eerste 18 jaar; de conclusie

Dit is een cadeautje waar je niet over hoeft te twijfelen. Ik ben ervan overtuigd dat (bijna) iedereen hier maximaal blij van wordt. Ook de niet-lezers onder ons. Het boek staat namelijk niet alleen vol met feitjes waar men herinneringen aan heeft. Het is ook nog eens mooi en vrolijk vormgegeven.

Je vindt de boekenreeks van mijn eerste 18 jaar onder andere bij:

Wie ga jij blij maken met een boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven