Milde babyproducten blijven de beste huidverzorging voor je kindje

Als (kersverse) papa en mama wordt je bijna bedolven onder alle lekker geurende babyproducten. Maar wist je dat die lekkere geur eigenlijk ‘gewoon’ parfum is? En dat de huid van jouw kindje dit helemaal niet zo fijn vind? Zeg nou zelf: je sprayt je kleintje ook niet in met jouw Chanel zodat ‘ie zo lekker ruikt. Maar waarom zou je dan wel babyverzorgingsproducten met parfum gebruiken? Het is net zo schadelijk. Ga daarom áltijd voor milde babyproducten. Die ruiken trouwens net zo lekker. Maar brengen de gezondheid van je kindje niet in gevaar. In tegenstelling tot producten waar parfum aan toegevoegd is.

In jouw baarmoeder is de huid van je kindje helemaal perfect geworden. Er is 9 maanden hard aan gewerkt. En als ouder wil je niets liever dan je kindje beschermen, toch? Dus ook al ben je nooit een etiketen-lezer geweest… Nu je vader of moeder bent, is het tijd om daar verandering in te brengen.

Lees ook: Zonnebrandproducten zijn niet altijd veilig voor kinderen, maar deze wel

Mijd verzorgingsproducten met parfum voor je baby

Met stip op nummer 1 irriterende stoffen in huidverzorging is parfum. Dit hoort dan ook zeker niet thuis in producten voor baby’s en kleine kinderen. En toch zit het in heel veel producten die juist ‘voor kinderen zijn bedoeld’.

De huid van een baby is namelijk 5x dunner dan die van een volwassene. Je kunt dus wel nagaan dat het babyhuidje sneller geïrriteerd raakt, met droge geïrriteerde huidjes en soms zelfs eczeem tot gevolg.

Ik vind het dan ook nog steeds van de gekke dat minstens driekwart van de babyproducten nog steeds parfum bevat. Helaas staat parfum niet op de lijst met wettelijk verboden ingrediënten, maar toen mijn kindjes nog klein waren heb ik altijd al gekozen voor neutrale producten zonder schadelijke toevoegingen. Zeker omdat mijn oudste eczeemgevoelig was.

Vermijd schuimende producten en badder niet te veel

De huidbarrière moet zo min mogelijk verstoord worden door agressieve reinigende producten. Eigenlijk alle producten die schuimen kun je beter vermijden, deze ontvetten de huid teveel. Gebruik liever een badolie. Ook is het helemaal niet nodig om je baby elke dag in bad te doen, om de dag is zelfs nog beter voor de huid. En al vinden die kleintjes het nog zo heerlijk, een natte washand over het gezichtje, de handjes en de billetjes is echt wel voldoende.

Gebruik milde babyproducten

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om milde babyproducten te vinden. Omdat je als kersverse ouder je tijd wel beter kunt besteden (even bijslapen bijvoorbeeld….) hier mijn favorieten!

Zelf badder ik mijn kinderen nog steeds met Zwitsal. Tegen rode billetjes, luieruitslag en andere rode, schrale plekjes (of tepelkloven) zweer ik bij Bepanthen of Creme2.

Heb jij nog goede (product)tips? Laat ‘m achter in een reactie hieronder en doe andere (kersverse) moeders een plezier door dit artikel te delen!

Geniet van je blije baby(huidje)!

Lees ook: Hoe kleed je je baby aan? Tips van de kraamverzorgster

1 gedachte over “Milde babyproducten blijven de beste huidverzorging voor je kindje”

  1. Zelf heb ik al mijn hele leven eczeem en gebruik ik Zwitsal. Dat is erg fijn en zacht voor mijn huid.
    Voor mijn zoontje heb ik Lief! lifestyle douchespul, dat droogt ook nauwelijks uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven