Miljonair worden of doorbikkelen met je werk, waar zou jij voor gaan?

Wat zou jij doen met een miljoen? Je fantaseert er vast wel eens over, wat zou je doen met een miljoen op je bankrekening? Een vraag die makkelijk te stellen is want ja zeg… wat is de kans nou dat je een miljoen wint? Als je überhaupt al ergens aan mee doet waar je het kan winnen, miljonair worden is zo simpel nog niet.

miljonair worden

Winnen kan ook benauwen!

Ik moet zeggen dat ik ook wel eens geluk heb gehad als het gaat om prijzen winnen. Een wipkip voor de kids, shirtje voor mezelf, rookworst als troostprijs, ontbijtkoek in blik en een lief schattig houten stoeltje voor de kinderen, waar destijds 24/7 ruzie om was wie er op mocht gaan zitten dat ik van ergernis maar één bij heb gekocht. Dat dus!

Een miljoen winnen, het idee maakt mij benauwend. Een soort van strop om m’n nek. Een miljoen, wat moet je er in godsnaam mee? Het lijkt zo lekker, miljonair worden, maar volgens mij is het zo zaligmakend nog niet. Menig mens die een miljoen heeft gewonnen heeft nu niks, nada, noppes niente meer. En dan bedoel ik niet alleen maar een negatief banksaldo. Nee, ook echtscheidingen, ruzies in de familie en meer van dat soort gekkigheid komen voort uit het onverwachts miljonair worden omdat je een prijs hebt gewonnen bijvoorbeeld. Is dat een miljoen waard?

Miljonair worden of doorploeteren

Ik geloof dat ik een rolberoerte zou krijgen als ik die cijfers op m’n bankrekening zou zien. Iets meer mag, dat zal ik niet ontkennen. Maar zoveel… nee daar wordt toch geen mens gelukkig van!? Dat je een financieel coach in de arm moet nemen die je helpt beslissingen te maken over je aankopen. Dat ineens iedereen je leuk vindt omdat er wat te halen valt en dat je bang moet zijn in je eigen huis omdat je onverwacht boevenbezoek kan krijgen. Oeff… nee niks voor mij.

Liever doorploeteren

Ik ploeter liever lekker door, ook al is het elke maand weer afwachten wat mijn saldo aan het eind van de maand is als freelancer. Vrijheid is onbetaalbaar! En ik ben bang dat ik een stuk vrijheid zal missen als ik miljonair zou worden, jij niet?

Mocht het er ooit van komen dat Gaston hier voor de deur staat met een cheque dan is het eerste wat ik zou denken… schenken! Niet alles natuurlijk… wil er zelf ook even lekker van genieten. Ik zou wel een financieel coach in arm nemen om de boel eens even lekker te verdelen. Family and (real) friends first of course! En verder gewoon een beetje genieten, maar niet te gek.

Enfin… wat zou jij doen met een miljoen?

Tip: Wil je beter met je geldzaken om leren gaan? Dan is dit boek een eyeopener. Of je nu miljonair bent of niet, je gaat anders tegen je geldzaken aankijken!

Andere interessante artikelen vind je hier:

1 gedachte over “Miljonair worden of doorbikkelen met je werk, waar zou jij voor gaan?”

  1. Wat ik zou doen met een miljoen? Eerst de hypotheek aflossen, zodat we de rest van ons leven ‘kostenloos’ kunnen wonen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven